|
Новата академска година од 15 Септември |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
newfox
Нов член Регистриран: 24.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Јуни.2008 во 09:22 |
Веста дека новата академска година на Универзитетот СВ Кирил и Методиј ке започне на 15 Септември кружи помеѓу сите студенти, поготово оние кои се на правен и економски факултет.
Студентите се револтирани поради тоа што доколку годината почне на 15 Септември сесијата за полагање се преместува од 15 септември на 15 Август. Доколку имате некакви информации околу ова ве молам пишувајте |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E kako moze da pocne na 15 septemvri koga u vcerasen vesnik pisuva deka vtoriot upisen rok e na 15 i 16 septemvri..nema logika..i ja slusam takvi moabeti ama iskreno ne veruvam dodeka oficijalno ne se kaze na vesti ili sl...duri ima i 3 upisen rok na 5 oktomvri..taka da ne bi trebalo..
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не можеа повеќе да ни го скратат распустот?
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искрено се надевам дека, барем на државните универзитети, ќе остане почетокот на 1 октомври односно 31 мај како крај. Инаку од 15 септември почнува академската година во повеќето земји од ЕУ. Лично се имам уверено во тоа кога поминав една студијска година таму. Но ако сите рипаат во Вардар (или Дунав или Елба или Сиена)не значи дека мораме и ние. |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da pa dobro mozebi vo poveke zemji gidinata pocinja na 15..ama pa bar sea ako e taka neka pocne za onie od 2 god. pa natamu..kaj ni otide cel juni u polaganje..od 1 Oktomvri e taman spored mene,i nema zaso da se menuva
|
|
newfox
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас денес прашав во ректорат и ми рекоа дека поради тоа што касно биле уписите за на факултет, академската години и овој пат ке започне на 1 октомври, а од гругара година ке биде ова нововто.
|
|
Eli
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa nasa sreka..onie so se sea 3 ke go fatat toa..a realno ne e fer,zaso pola raspust se unistuva na nekoj nacin,ama toa e..
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... edno neshto ne mi e jasno...zoshto koga se odi "nadvor" se prifakaat propisite bez prigovor... a ako doma se napravi neshto "kako nadvor" za da se uskladime so zapadnata obrazovna politika .... vednash pocnuvaat zabeleshki.. nesoglasuvanja... politizacija ...
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не е ваша среќа него подобро е така.Зимскиот семестар ќе завршува на 31.12 така да до тогаш се ќе биде средено потписи,оценки,семинарски,заверка,колоквиуми и др. Како што беше досега а и уште една година зимскиот семестар завршува на 15.01 и најголемото "трчање" е тогаш.Треба да се бара професор па не бил тука па не знам ова она........Тука го пренесувам и мислењето на повеќе ми колеги и колешки со кои пред завршетокот на академската година баш за ова дискутиравме.......и подобро е да се почне на 15.09 отколку на 01.10....... а за почнување на академската гонина на 15.09 прв пат се "шушна" пред 2 години , но немаше некое влијание на нас тоа(барем на факсот каде што сум јас) П.С. не се уништува ништо од распустот |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
newfox
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За кој факс станува збор
|
|
Eli
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dali nekoj znae koga se prijavuvanjata za fakultet ovaa godina??Kolku sto slusnav konk*rsot bil izlezen ama ne mozam da go pronajdam na internet..i povtorno se suska deka ovaa godina akademskata godina ke pocne od Septemvri..ako ima nekoj informacija neka pise..pozz
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E da de, super ako pocnuva od 15 septemvri, a sesijata ako pocnuva na 15 septemvri.....jas od 1 juni do krajot na avgust imam sesija.....i sto posle 15 denovi ajde pak na polaganje???
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Две години кај нас на факултет е муабетов за порано да почнува годината......и се го одложуваат за догодина......така што не би ме чудело и годинава да го одложат за догодина.......
|
|
МИР со сите
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uste dodeka bev vo sredno kazuvaa deka nastavata na fakultetite ke pocne od 15 septemvri.
Sega stignav na fakultet i pak istoto.Kaj i da e ke bide Изменето од sanja-a - 23.Мај.2009 во 23:14 |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |