|
Живот после смрт? |
Внеси реплика | страница <12345> |
Автор | |
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Остави го ти сега семафорот. Јас друго те прашав:
Дали е факт дека жолтата и портокаловата боја се една иста боја, онака како што ЧУВСТВУВА далтонистот?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
*moon*
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE E ISTO AMA IMAAT NESTO ZAEDNICKO-OSNOVATA |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што значи тоа "не е исто"? Дека не станува збор за истата боја?
Ако е така, тогаш тоа не е факт, и покрај тоа што далтонистот чувствувал дека тоа е факт.
Заклучок: Чувствата не се објективен показател за тоа дали нешто е факт или не. Чувствата се променливи, субјективни, релативни и индивудиални. За разлика од фактот кој е непромелнива, објективна, апсолутна и општо потврдена и докажана вистина.
|
|
|
|
*moon*
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FAKTOT SEPAK MOZE DA E MENLIV
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако фактот се смени т.е. биде побиен, тоа значи дека тој никогаш не бил факт, туку во определено време, некои, субјективно мислеле дека некоја претпоставка била вистина.
Но вистинските факти се непроменливи. Еве ти еден пример:
Во декаден броен систем 2+2=4. Ова е непроменлив факт. Имаш награда од мене ако го промениш овој факт
|
|
|
|
*moon*
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NO SEPAK MOZE DA E MENLIV AKO IMA PRED NEGO + ILI -
+2-2 ILI -2+2 A SEPAK STOI 2 |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добра ноќ девојче
|
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E taka e, chovek treba da znae koga da zastane, neli ?
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Karamazov
Сениор Регистриран: 20.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 144 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EEE, 2+2 znae da bide i 5, zavisi sto smetas... |
|
tre, tri, tra
|
|
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2+2 znae da bide 5 ako nekoj ne znae matematika.
za onoj koj ne znae, ova moze da bide vistina. dodeka uceniot covek ne moze da bide izmamen ako postoi zivot posle smrtta togas zosto SEKOJ covek se plasi koga ke se sooci so opasnost da go izgubi zivotot? bukvalno sekoj. mislam deka nikoj ne razmisluva za smrtta dodeka e mlad, ili dodeka e bezbeden negoviot zivot. |
|
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne me razbere nekoj pogresno
jas veruvam deka ima zivot posle smrtta. samo go postaviv prasanjeto da vidam sto mislite vie. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Velat deka neznaenjeto e blagoslov. Ili taka nekako... Vo konkretniov sluchaj toa bi bilo hendikep. P.S. Za razlika od nash*te religii, kade sto lugjeto se uchat ushte od mali da se plashat od smrtta bidejki taka navodno gubat se, pa zgora na toa ke bidat i sudeni i kaznuvani, vo nekoi drugi kulturi na nea se gleda so otvoreni ochi i ljubopitlivost, posvetuvajki posebno vnimanie na samiot moment na umiranjeto so cel da se bide svesen koga ke se mine od ovaa manifestacija na egzistencija vo druga. Изменето од Messenger - 23.Јуни.2008 во 21:59 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Teorijata za premin od eden vid na egzistencia vo drug mi e mnogu nekako, sto znam detska iako veruvam vo raj i pekol veruvam vo toa kako na nekoe cudo na koe ce treba da prisusvuvam no ne kako na nesto uvtvrdeno ili sigurno ...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Внеси реплика | страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |