|
Една книга, еден филм и еден сајт |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Навистина не ја разбирам потребата на луѓето да му придаваат човечки изглед на Бога... ама ајде, тоа е за друга тема...
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
stvarno ni jas
pa toj lugje sepak e Bog bre, uff Toj e pregolem za da napravi takvi zafrkancii so pojavuvanje na svoite "ochi",,itn... ako sakal On nie da go vidime, togash sigurno ke najdeshe nachin da go stori toa, i ne vakov "primitiven", tuku na "velichestven", onaka kako shto mu dolikuva na Sozdatelot na Sve Postoechko... |
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nikki беееее |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
messenger,, premnogu golema navreda si upatil...
|
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaev deka taka ke se interpretira.
Mojata kritika beshe upatena kon onie koi falsifikuvaat, a ne kon Islamot kako vera. No od pochit prema tebe, ke go izbrisham mojot komentar. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Напротив Фантастик - не упати Месинџер навреда, а упатуваат навреда тие кои го направиле видеото! Месинџер само се потсмева со нивното Богохулење. Затоа сметам дека коментарот треба да остане, но тоа е негов избор.
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оставени - Left Behind
Ова е според мене најдобар филм што е снимен за доаѓањето на Антихристот А за тоа како ќе бидат одземени живите од земјата, малку е буквално, но ептен интересно |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас ги имам сите 3 дела на DVD.
Првите 2 дела ми се со превод, а 3-от уште не.
|
|
|
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве една збирка на Христијански филмови кои што ги поседувам. Некои се оригинал во ДВД, а некои преснимани од ТВ, потоа преработени во ДВД, но знакот од телевизијата стои.
- 10 Божји заповеди (2 верзии) - Бен Хур - Passion - Qvo Vadis (2 верзии) - The Omega Code - Megiddo - Апостол Павле 1 и 2 дел - Петар и Павле 1 и 2 дел - Библијата на почетокот - Јаков - Јосиф 1 и 2 дел - Мојсеј 1 и 2 дел - Крал Давид - Прича о Давиду - Соломон 1 и 2 дел - Самсон 1 и 2 дел - Библијата на почетокот 1 и 2 дел (друга верзија) - Кралот над кралевите - Исус според Лука - Исус од Назарет 1 и 2 дел - Естер - Естер и кралот - Рут (Бугарски превод) - Месија 1 и 2 дел - Марија од Назарет - Марија мајката на Исус - Далек пут до куче (Лука 15 глава) - Госпел - Оставени (Left Behind) - 1, 2, 3 (Сите со превод) - Лопов у Ночи - Барабас - Забранета територија ( Потрага по мисионерот Дејвид Ливингстон) - One night with the King (Ester)naj ubava verzija - Евангелие според Јован - Judas - I Beheld his Glory (ja vidov negovata slava) - Put hriscanina - Yesua - tragom coveka iz Nazareta (Dokumentaka) - The Holy Land (Dokumen.) - Otkrovenie (Animiran Bugarski prevod) -МАРТИН ЛУТЕР - ФИЛМ ОРИГИНАЛ ДВД (ЗАБОРАВИВ ДА ГО ПРИКАЧАМ) Изменето од gospel - 27.Јуни.2008 во 19:19 |
|
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како да си нарачаме нешто од таа убава збирка ?
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gospel, јас имам неколку филмови што ги не ги гледам во твојата листа.
Countdown to eternity (Одбројување до вечноста, документарец)
Мартин Лутер (многу добар игран филм за реформацијата)
Walk to remember (Прошетка за пеметење)
10те Божји заповеди (анимиран филм - за деца)
Јосиф (документарец од discovery - со превод)
Јосиф (анимиран филм за деца)
Електронски логор
Еремија
Библиски код (од емисијата дијалектика)
Transformation 1 и 2 дел
Летописите на Нарниа
Исус од назарет 1,2,3 и 4 дел.
Оставени (Left Behind ) 2 и 3 дел ми се оригиналки.
...
Имам уште неколку, но тие ги гледам и во твојата листа.
Ај види ако ти фати нешто око, може да си размениме некој филм
|
|
|
|
gospel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ИСПРАТИ МИ ЦД -ЊА КЕ ТИ ПРЕСНИМАМ СЕ СТО САКАШ. НЕМА НИКАКОВ ПРОБЛЕМ. КАЖИ МИ, ЌЕ ТИ ОСТАВАМ АДРЕСА. |
|
gospel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕВАНГЕЛОС,
ТИ ИСПРАТИВ ПРИВАТНА ПОРАКА, ПРОЧИТАЈ ЈА. ПОЗДРАВ. |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |