IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Мистерии и астрологија
  Активни теми Активни теми RSS - Духови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Духови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 42>
Автор
Порака
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 10:54
Da najdam racionalno objasnuvanje..koga nemozam...zaludno e znaci toa...a ne izbegnuvam nikakov odgovor...
Figurceto sto go vidov...znam deka e nekoj znak...ne mozam da si objasnam kakov...ali deka bese nesto....neprirodno i ne od ovoj svet,toa sum sigurna...koj drug bi  legnal pred vrata na polnokj...dete-bebe u crno kostimce...
Znaci,Anastea,poveli objasni go racionalno prizorot....na koj mnogu ubavko se sekjavam kako sega da go gledam pred oci
Znaci ona so liftot...kako da sakalo taka da bide....da me odnese tamu gore.....da go vidam nestoto....
Toa e toa...neznam sto drugo bi dodala..
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 10:59
Marko,pozdrav i do tebe,
Se soglasuvam so tvojot komentar..
Ne mora nestata da imaat logicko objasnuvanje..
Toa se obiduvam celo vreme da go potenciram...
Samo da mu se desi na coveka,nesto slicno za da poveruva...
Poinaku..se bi bilo zabluda,ubeduvanje...
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2008 во 19:08

Добро, бидејќи гледам дека оние на кои им се имаат случено вакви чудни работи бараат поинакво објаснување од скептиците, иако сум скептик, ќе се потрудам да објаснам како тоа го толкуваат оние кои се занимаваат со ваквите истражувања! (но мислам дека вие веќе тоа сигурно го знаете!) Сепак....

Значи, тие сметаат дека постои некој свет (духовен свет, да го наречам), кој е паралелен на нашиов, во некоја поинаква смисла од оние научните паралелни светови! Значи целата идеја е дека душите, по умирањето на овоземските тела, одат во таа друга димензија за да се спојат со првобитното единствено битие, кое на овој начин (преку животот на Земјата), дел по дел, се спознава самото себе си и се усовршува (духовно се прочистува). Сите оние души, кои ќе го изживеат животот како што треба ќе му се вратат нему.... оние кои ќе направат мали гревови ќе добијат втора, или повеќе шанси преку кармата - повторни животи (за да се искупат), а оние кои нема да имаат прилика да ги отплатат гревовите (како на пр. Хитлер), тие ќе чекаат до судниот ден за да бидат уништени (во секоја смисла). Но, при овие животи на Земјава се случуваат разно-разни случки... некој е убиен ни крив ни должен, некој останал за нешто недоискажан, или бил мистериозно убиен и не му се знае гробот.... е тие души остануваат "заробени" во овој свет (како во филмот Сенки ) ... се додека не ја пренесат својата порака, или не го отфрлат проклетството, или пак нешто друго не средат.... Е тие се тие духови и привиденија (и тие можат да бидат и добри и лоши)......

Е сега, сите вие кои верувате во овие работи и на кои ви се имаат случено вакви чудни случки, треба да го протолкувате тоа (ако и ма што да се протолкува) и соодветно да дејствувате, (како што направи и дечкото со коските во филмот Сенки!!!).

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 18:35
Човечкиот страв од непознатото
ќе го натера да помисли се
и да "гледа" се....

Само 30 % на човечкиот мозок
се активни...
Што е со преостанатите 70%....

Колку од луѓето успеваат да го
зголемат својот капацитет од 30%...???

Што е човекот...??
Што е човечкиот мозок...???
Само збир на неврони кои
праќаат електрични импулси помеѓу себе...??

Што е компјуетрскиот чип...?
Само збир на транзистори кои
праќаат електрични импулси помеѓу себе..??

Душаат на човекот каде е ?
Во неговиот мозок???

Има ли компјутерот душа..???

Ма што ли беа тоа Духови...????
Христијански празник во секој случај..!!!

Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2008 во 12:48
GRESIS kojsiti...barem za toa deka e samo praznik!!
NO, ne ocekuvam nikoj da veruva, i nema sto da objasnuvam, koga ke se dozivi takva slucka tek togas mozes da veruvas deka postojat...

Jas isto porano ne veruvav... se dodeka ne duziveeav sama takva slucka
Кон врв
kate89 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kate89 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 01:47
Vi ja preporacuvam knigata 'Paralelni svet' od B.D.Benedikt (knigata e na srpski)
Tamu ima mnogu interesni raboti ne samo za duhovi tuki i za isceznuvanja na luge, predviduvanja, reinkarnacija, i mnogu drugi raboti koi se napisani spored vistinski slucki...navistina moze mnogu da se nauci, a i da doznaete nesto poveke za ovie raboti..
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 12:37
Seka,bas bi sakala da ja citnam tvojata slucka
se razbira ako sakas da ja izneses,javno
temata e bas takva,pa veruvam nema da ti preci da ja napises
Кон врв
vlado1979 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2007
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vlado1979 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 07:02
KNIGATA E ZAKON!
Stilot e mnogu lesen za citanje a ona sto ke go procitate ke vi ja digne kosata i povtorno ke se zaprashate sto e realnost a sto ne e.
скелет
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 17:02
Originally posted by Valerija Valerija напиша:

Vel, retko ja kazuvam sluckata i ako postojano mi e vo glavata, takvo nesto ne se zaborava....

Se resivme rodendenot od eden drugar da go slavime vo edna stara kuka na alpite, toa bese zima...1997...
kukata stara bese, no sepak imas se sto bese potrebno...kujna, polsko WC i.t.n.

Pojdovme uste rano utrinata, denot vo skijanje si go provedovme, koga se vrativme vo kukata pocnavme da kuvame, i.t.n... proslavata bese jaka... skoro site bea malce napieni ( jas od princip ne pijam)... koga nekolku minuti pred polnok morav da izledam da pojdam po nuzda... ne sum plasliva zatoa i se resiv samata da izlezam... si ja zedov elektricnata lampa... se zatvoriv vo polskoto ... od kako zavrsiv ja otvoram vratata od WC-to i vo toj moment mi se izgasnuva lampata... nadvor imase smeg, sto znaci deka sepak nesto se gledase... vo toj moment gledam edna "osoba" koja cela vo belo vlaga vo kukata... se zdrviv, ne znaev dali da begam dali da vikam... ostanav nekoja minutka taka ... se dodeka lanpata sama povtorno se zapali... vleguvam vo kukakta, kako nist da ne se desilo... site suste se veselat i pijat... go povlekov brat mi ( i toj pijan)na strana i mu raskazav, mi veli samo...ajde SEKO... izgleda od pijackata ti e... mu kazuvam deka ne piev nisto .... samo mi se smeese црвенеење...taka prodolzivme da slavime, i da slikame ponatamu ( togas nemase digitalni ) po dve-tri nedeli gi razviv slikite, i na dve od tie sliki istata "osoba" ja vidov... gi staviv tie dve sliki na strana i mu gi pokazav na brat mi.... toj nemase zborovi...

Изменето од seka - 22.Јуни.2008 во 17:02
Кон врв
bla bla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2008
Локација: Macedonia
Поени: 421
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bla bla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 19:12
Originally posted by seka seka напиша:

Originally posted by Valerija Valerija напиша:

Vel, retko ja kazuvam sluckata i ako postojano mi e vo glavata, takvo nesto ne se zaborava....

Se resivme rodendenot od eden drugar da go slavime vo edna stara kuka na alpite, toa bese zima...1997...

kukata stara bese, no sepak imas se sto bese potrebno...kujna, polsko WC i.t.n.

Pojdovme uste rano utrinata, denot vo skijanje si go provedovme, koga se vrativme vo kukata pocnavme da kuvame, i.t.n... proslavata bese jaka... skoro site bea malce napieni ( jas od princip ne pijam)... koga nekolku minuti pred polnok morav da izledam da pojdam po nuzda... ne sum plasliva zatoa i se resiv samata da izlezam... si ja zedov elektricnata lampa... se zatvoriv vo polskoto ... od kako zavrsiv ja otvoram vratata od WC-to i vo toj moment mi se izgasnuva lampata... nadvor imase smeg, sto znaci deka sepak nesto se gledase... vo toj moment gledam edna "osoba" koja cela vo belo vlaga vo kukata... se zdrviv, ne znaev dali da begam dali da vikam... ostanav nekoja minutka taka ... se dodeka lanpata sama povtorno se zapali... vleguvam vo kukakta, kako nist da ne se desilo... site suste se veselat i pijat... go povlekov brat mi ( i toj pijan)na strana i mu raskazav, mi veli samo...ajde SEKO... izgleda od pijackata ti e... mu kazuvam deka ne piev nisto .... samo mi se smeese црвенеење...taka prodolzivme da slavime, i da slikame ponatamu ( togas nemase digitalni ) po dve-tri nedeli gi razviv slikite, i na dve od tie sliki istata "osoba" ja vidov... gi staviv tie dve sliki na strana i mu gi pokazav na brat mi.... toj nemase zborovi...

Се наежив од приказнава..а и се гледаше лицето на особа Х????
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 20:58
Me zanima...sto ima na tie sliki,Seka?
Sto se glega?
Lik,kontura,senka??
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 21:49

Lik ne vidov, poste bese svrteno/na ( neznam ni samata kako da go narecam) so grbot, no na slikite ubavo se gleda, da lik zenski... slikite gi cuvam skrieni... ne gi pokazuvam, i od davna ne sum gi gledala, sekoj pat me ezat

Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 22:03
Originally posted by seka seka напиша:

Lik ne vidov, poste bese svrteno/na ( neznam ni samata kako da go narecam) so grbot, no na slikite ubavo se gleda, da lik zenski... slikite gi cuvam skrieni... ne gi pokazuvam, i od davna ne sum gi gledala, sekoj pat me ezat

Зошто не отидеш кај некој професионален проучувач на такви слики ... Има такви ... нека ја испитаат убаво сликата, тоа може да биде од голема корист и значење, ако се докаже дека е тоа - тоа...

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 22:04
Абе и мене слично ми се дешава секое лето и не кажував никому зашто мислев нема да ми веруват секоја вечер во 03 и 45 ....и после и мајка ми се увер па и татко ми ....а сестра ми не виде само слушна....не би раскажувала зашто има премногу случки и искрено одма солзи на очи ми идат не знам зашто
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 42>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.