|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 34> |
Автор | |
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SERGEY A. YESENIN on English translated much better sounds ...
You don"t love me and don"t feel compassion Изменето од ...Well... - 16.Јуни.2008 во 16:12 |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Let"s sit down here, my dearest, Изменето од mamma - 21.Јуни.2008 во 01:53 |
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trinity devotions. Morning cannon rite, |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE VJERUJ DA JA ODLAZIM
Ne vjeruj da ja odlazim jer nemoguce je ostaviti taj krevet u kojem smo smislili najljepse price nemoguce je da me taj vjetar odnese nekud u neku ravnicu punu snijega jer tko ce tako njezno tvoje celo poljubiti kome bi na pamet padale takve lude stvari da se zenimo svake noci da ponekad pobjegnemo ne vjeruj gledaj tu su jos moje cigarete moj kaput i moje srce ja sam jos uvijek tako tvoj da nemam vremena ni za sebe. Zeljko Krznaric |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PRVA LJUBAV Naiđu tako dani. M.Antic |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SPOKOJNY JESTEM I GLOSZE BLASK
Nieuchwytna swiatlosc, kres wszelkiego bytu Pogodzi niema noc z porankiem niemym I oto przed moca lazurowego switu W jaskrawych blyskach staniemy. Jak wyspy we mgle. Przepascia przed okiem skryta Czarna sie droga poczyna, która idziemy W konanie slonca, w mroczny dzien — i tu Przelamie nas czas i zawróci. O, czyliz smiemy Odmienni byc i samotni. Przeciez wiecznosc Jedna wciaz i morze jedno, i wciaz, w kazdej chwili Jestem ja, którym jest; smutno odkryta Nadzieje i lek przecedzam powolna ciecza Lub pod trawy klade. Któregos sie roku wychyli Swiatlosc, odnaleziona u kresu wszelkiego bytu. TADEUS RUZHEVIC |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SPOKOJNY JESTEM I GLOSZE BLASK
nedovatliva svetlina, vo celiot stan mirna nema nokj so nemo utro I oto przed moca lazurowego switu W jaskrawych blyskach staniemy. Jak wyspy we mgle. Przepascia przed okiem skryta Czarna sie droga poczyna, która idziemy W konanie slonca, w mroczny dzien — i tu Przelamie nas czas i zawróci. O, czyliz smiemy Odmienni byc i samotni. Przeciez wiecznosc Jedna wciaz i morze jedno, i wciaz, w kazdej chwili Jestem ja, którym jest; smutno odkryta Nadzieje i lek przecedzam powolna ciecza Lub pod trawy klade. Któregos sie roku wychyli Swiatlosc, odnaleziona u kresu wszelkiego bytu. TADEUS RUZHEVIC prekrasna e Изменето од anakin - 23.Јуни.2008 во 19:07 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e pa prevedi ja cela, de
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zagor kje ja prevede veruvam vo nego
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i povtorno...
GRADINAR ... Dovrši svoju poslednju pesmu, pa da se raziđemo. Zaboravi ovu noć, kada mine. Koga se trudim da zagrlim? Snovi se ne daju uhvatiti. Moje žudne ruke pritiskaju prazninu na srce i ona mi satire grudi. Rabindranat Tagore. |
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MIRNO MOJE SRCE SPAVA
Snegovi, snegovi po svemu Mirno moje srce spava Sad mrtva ruka zaborava blago je pala po njemu Bilo je tuznog svega ispod svoda neba plava Mirno moje srce spava Ne budite sada njega I radost i bol je prosao I laz i ljubav prava Mirno moje srce spava San je tihim korakom dosao Ni za cim nemmam zedji ni gladi U grudima mi sad san otkucava Mirno mmoje srce spava UBIJENI JELEN MLADI DESANKA MAKSIMOVIC prevzemeno od www.antic.org |
|
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZENA JE VARLJIVA
Zena je varljiva — poput pera na vjetru mjenja svoje rijeci i svoje misli uvjek dopadljivo i lijepo lice u placu ili smjehu — lazno je Zena je varljiva... Uvijek je jadan koji u nju vjeruje koji njoj povjeri svoje srce ali nikad potpunu ne dozivi srecu koji sa tih grudi ne popije ljubavi Zena je varljiva... Giussepe Verdi ...ovoj bese kompozitor? |
|
|
|
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bre sta si ubava
...... e noge su ti tako crvene ko vruca voda da ih poparila i ruke tako egzemne JOOOOOOJ sto si ubava
|
|
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ja tako rasplamtan
sva mi pot po roguzinu curi jao tako ti oci ko u ovca zudna jao pa ti si vec poodmaklo trudna |
|
Внеси реплика | страница <1 1314151617 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |