|
Раде Јовчевски Корчагин |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... so sreka... i mnogu uspeh... |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i mnogu,mnogu petki
|
||
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
фала, фала, ама за една година ќе биде тоа |
||
emilyXX
Група Регистриран: 05.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja ucam u korcagin i bas e top. Ne e tooooooolku strogo ko so vikaat mislam si bara ucenje ali se naviknuvas na toa prva god prvo polugodie e malce tapa onaka si vikas ja ne sum za tuka ali posle svakas deka ne e se taka crno Da bi mozela pa da biram pak bi ucela u Korcagin uopste ne se kaam.
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Завршив средно во Корчагин пред петнаесетина години. Ако сега Корчагин се смета за строго, тогаш беше двапати построго. Имаше и многу терсене наставници (80%), но и неколку добри. Сега повеќето се во пензија или не се живи.
Што се однесува до учењето, скоро и да не е важно во која гимназија учиш, се' додека не дадеш се' од себе. И во Корчагин се "дуеја" многу оценки, а посебно пред крајот на школската година. Сега претпоставувам дека е слично така, ако не и полошо. Дали ми помогна што учев таму? Веројатно да. Она психолошко малтретирање што го издржав таму, добро ми се најде за на факултет. Јас не бев скроз одлична во сите години, ама имав одлични оценки по предметите коишто подоцна ги студирав. Стекнатото знаење, а и дисциплината во работата многу ми се најде подоцна во студирањето... |
||
|
||
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas zavrsiv vo korcagin.navistina treba redovnost i solidno ucenje.no skoloto si e zakon.mnogu dobra osnova dava za na fakultet.a za profesorite,ne znaci deka ako si baraat da ucis deka se strogi.imase profesori so koi na cas se smees i zezas,no sepak mnogu dobro ke te naucat.e da, ima i stari lamji,zlobnici,samo da te macat,ama tie ne se dovolno vredni za da ne se zapises tamu ako veke go sakas toa. a najverojatno kaj i da e ke zaminat vo penzija,ako veke nekoi od niv i ne zaminale.eden biten faktor:nacinot na koj se odnesuvate sprema profesorite-samo so pocit i ke ce zapomnat.pozdrav i so sreka
|
||
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene licno ne mi se dopaga, tatko mi zavrsil tamu huhuhuhu
bolje mi e ekonomsko |
||
filmakedon
Нов член Регистриран: 16.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене ме интересира што е тоа бубалица? Бубалица е дете кое учи во Корчагин или што?
Јас сум сега за 3 година во Корчагин и немам ни еден погрден збор за школото затоа што овие две години ги поминав без некој посебен труд. Главната финта е во активноста на часовите и тоа како ќе бидеш поставен со професорот, а не во тестовите. Професорите кои сеуште живеат во времето ан тито се бројат на прсти (2-3). Незнам во кое друго средно училиште професорите кои сега се и пред пензија се поставуваат другарски со вас и можат отворено да разговараат за било каква тема. Јас сум презадоволен од моето школо и за ништо не го менувам и дај баталете тоа `Корчагин - школо на бубалиците` зошто нема врска. |
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=filmakedon]Мене ме интересира што е тоа бубалица?
малце офтопик бубалица е дете со константен успех, доволно паметно и интелигентно за сериозно да го сфати учењето,... не како обврска, туку како потреба во понатамошниот живот... често е на мета од другите ученици, демек цело време само на учење мисли... всушност, сите се љубоморни на успехот... на крај краева, од учење никој ништо лошо не видел п.с јас сум бубалица,..... и што ?? |
||
Reni-3
Група Регистриран: 15.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ti si bubalica ama jas ne sum
|
||
filmakedon
Нов член Регистриран: 16.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E вака више може |
||
svetlina
Нов член Регистриран: 26.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поздрав до сите на форумот за ,Корчагин,
овде е мајка на еден иден средношколец. Со сета сериозност на еден родител,ве молам сите кои сакате сериозно да ми помогнете уклучете се на моево прашање. Сакам да ги прашам оние кои имаат информации-дали ученик со оддличен успех,не со сите петки би можел без проблеми да се упише во ,Корчагин, 2.Според искуството на последната генерација завршени ученици кое е нивното мислење-како би се снашло таму дете кое има многу заења по одделни области,а на кое му е потребен и извесен период на адаптирање,кое е со пристојно однесување и домашно воспитание. На сите кои со сериозност ке се обидат да помогнат ГОЛЕМО Благодарам. |
||
dark
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
epa vaka ucam u korcagin i tamu se moze da se snajde uporen covek pred se za zapisuvanjeto se e relativno zavisi od konk*rencijata primer ovaa godina koga se zapisuvaav pojaki ucenici vlegova vo ekonomskoto uciliste boris neog vo korcagin zboram za po prosek a ako si uci deteto redovno nema da ima nikakov problem
|
||
faster then light :D
|
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Светлана...колку што сум запознаена со ситуацијата(од помали братучеди,внуци,другари/ки) за да го запишеш детето во Корчагин е потребно да биде одлично...е сеа зависи од годината,ако има многу интерес за Когчагин,тогаш мора да биде со сите 5-ки,а ако не тогаш и одлично со некоја 4-ка не е проблем...Тоа зависи од интересот на учениците(нормално ако има многу со сите 5-ки т.е. сите се со сите 5-ки) Другото прашање... На сите им треба одреден период за адаптирање...тоа не е проблем...а знаењето...секогаш е добредојдено... Изменето од ma4kica - 28.Ноември.2008 во 00:36 |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |