IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - РЕФЕРЕНДУМ за ИМЕТО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РЕФЕРЕНДУМ за ИМЕТО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
Прашање: Нитреба ли референдум?
Одговор Гласови Статистика
9 [40,91%]
9 [40,91%]
0 [0,00%]
4 [18,18%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 00:10

Николче доби најмногу гласови заради цврстиот став на неменување на името(покрај ветувањата  и на други ветришта и магли).имаше цврст став и доби уште 4 години.Значи НЕМА РЕФЕРЕНДУМ,НЕМА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО,НИЕ СМЕ МАКЕДОНИЈА.Нема сега пу,пу,не важи

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 00:11
Originally posted by trnar trnar напиша:

Originally posted by biljana.madrid biljana.madrid напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

macedonia new phenomenon

a be fenomeni sme nie nevideni, pobudali od nas nema... fenomenalna pojava e da bidesh glup...

Ma kakov referendum, be... лутинаjas nemam problem so imeto Makedonija... Kako sto kazav vo mojata Lichna Karta Spanska sum pisana od Makedonija... Znachi jas nemam problem... Nemoj sega da mi go smenite pa da vadam nova lichna karta...

Dovolno e shto si ja smenila licnata Karta za Shpanska. Dovolno e oti toa e dokaz oti so makedonskata si imala problem a zatoa SI JA NEJKELA I SI POSAKALA DRUGA POUBAVA.Zatoa si ja smenila,zatoa si begala duri do Shpanija.
Site velime ime ne davame,ime ne menvame.Za zal za golema zal ne gledam kako ponatamu.Zarem vo totalna beda,siromashtija,mizerija i vo totalna izolacija ke ziveeme.Ova so imeto lici kako koga nekoj mnogu silen - bilder da recime bi fatil nekoe slabechko maze i go tepe,tepa se duri ovoj ne pocne da go moli da zastani,dosta e da mu reci -popushtam.
Pa videte ednash na vesti koga ke davaat nekoj prilog od nehde Bogu iza ledza od MAkedonija.Pa nie sme 80% od drzavata vukojebina.Zaostanatosta na nasite sela ili kraevi se komparira samo so Avganistan,Kazahstan,Turkmenistan....
Ubavo e od Shpanija da prodavash patriotizam.Ako e taka bujrum nazad vo tatkovinata,otkazi se od Shpanskoto drzavjanstvo ela si kaj nas sadi si tutun i trgaj maki.
Znaesh so mojot Pasosh kade mozam da otidam bez vizi i problemi?
Znaesh sto mozam da napravam so mojata bedna plata od 10000 den?
NIshto ne mozam da napravam samo ushte PAtriotizmot ke go branam.
I edno prasanje ama iskren odgovor.
-Zoshto otide vo Spain i dali bi se vratila nazad bi ja otkazala li Spanskata Licna Karta i dali bi dosla da zivees tuka i zaedno da go branime imeto?

... nekorektno e da gi napagame nash*te luge nadvor.... samo zatoa shto otishle onamu kaj shto gi odnelo srceto... nashata naturalizirana shpanjolka... zaminalaonamu kade shto ja odnela ljubovta.... taa jasno kaza deka i mazot i go uci po malku makedonski.... imame nie tuka mnogumina koi mozea da odat nadvor... ne zaminaa... ja pcujat zemjata sekoj den po sto pati... zboruvaat protiv politicarite... politikata a nishto sami ne se potrudile da napravat da trgne na arno.... ovie neplateni ambasadori i promotori... kako Biljana... pravat mnogu za Makedonija...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 00:15

Темата е Референдум за ИМЕТО и Ве молам дискутирајте на темата.

Без оффтопици!!!

Благодарам

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 00:25
... a zoshto da nema referendum... pr.
... Imeto na drzavata da se promeni vo Makedonija...
... Imeto na drzavata da ostane BJRM...
... Da se koristi slozena referenca za nadvor... a za vnatre ustavnoto ime...
...da se smenat politicarite... a imeto da ostane...
shto mislite koj izraz... recenica ke dobie najmnogu glasovi....

Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 00:42
...ovaa tema e bezpredmetna, isto kako i obidot za referendum za promena na imeto, zamislite sea mu teknalo na nekoj kaj vas u firma i gi organizira site vraboteni da glasaat za vie da si go promenite vasheto ime...mislam apsurdno glupa stvar...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 02:45

macedonia new phenomenon

MAKEDONIA FORVER ...... tolku od eden srboman ....
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 08:31
Originally posted by trnar trnar напиша:

Originally posted by biljana.madrid biljana.madrid напиша:

macedonia new phenomenon

a be fenomeni sme nie nevideni, pobudali od nas nema... fenomenalna pojava e da bidesh glup...

Ma kakov referendum, be... лутинаjas nemam problem so imeto Makedonija... Kako sto kazav vo mojata Lichna Karta Spanska sum pisana od Makedonija... Znachi jas nemam problem... Nemoj sega da mi go smenite pa da vadam nova lichna karta...

Dovolno e shto si ja smenila licnata Karta za Shpanska. Dovolno e oti toa e dokaz oti so makedonskata si imala problem a zatoa SI JA NEJKELA I SI POSAKALA DRUGA POUBAVA.Zatoa si ja smenila,zatoa si begala duri do Shpanija.
Site velime ime ne davame,ime ne menvame.Za zal za golema zal ne gledam kako ponatamu.Zarem vo totalna beda,siromashtija,mizerija i vo totalna izolacija ke ziveeme.Ova so imeto lici kako koga nekoj mnogu silen - bilder da recime bi fatil nekoe slabechko maze i go tepe,tepa se duri ovoj ne pocne da go moli da zastani,dosta e da mu reci -popushtam.
Pa videte ednash na vesti koga ke davaat nekoj prilog od nehde Bogu iza ledza od MAkedonija.Pa nie sme 80% od drzavata vukojebina.Zaostanatosta na nasite sela ili kraevi se komparira samo so Avganistan,Kazahstan,Turkmenistan....
Ubavo e od Shpanija da prodavash patriotizam.Ako e taka bujrum nazad vo tatkovinata,otkazi se od Shpanskoto drzavjanstvo ela si kaj nas sadi si tutun i trgaj maki.
Znaesh so mojot Pasosh kade mozam da otidam bez vizi i problemi?
Znaesh sto mozam da napravam so mojata bedna plata od 10000 den?
NIshto ne mozam da napravam samo ushte PAtriotizmot ke go branam.
I edno prasanje ama iskren odgovor.
-Zoshto otide vo Spain i dali bi se vratila nazad bi ja otkazala li Spanskata Licna Karta i dali bi dosla da zivees tuka i zaedno da go branime imeto?

kako sto kazav lesno e od doma da si patriot, ama nadvor...

Jas sum sigurna deka nikoj makedonec vo usa, avstralija, germanija... nema da go smeni imeto na drzavata... ako ne si go smenime nie samite doma... Strashno so vakvi patrioti domashni...

Ti kaza mamamd zoshto sum tuka i ne e vazno kaj sum tuku so kogo sum... i toa so luge kako nas... jas ne delam luge... 

A sto e vazno kakva lichna karta imam... ima nekoi sto ne si ja zasluzuvaat i taa sto ja imaat...   

Ne znam kako e da odish stranstvo za pari, za visoka plata... pa mozam da ti kazam deka znam kako nie ziveeme so 10 000 den... I tie ti se mnogu..

Ako chitate moi postovi ne navreduvam i diskutiram za temite SEKOGASH... Navistina ne lichi da se navreduvame... ako sakav nekoj da me navreduva, narekuva shpanska k*rva i matrijalist, i selanka od prilepç, kako sto me narekovte ke odev na Grchki forum pa tamu neka me plukaat, barem nemashe da mi bide tolku krivo...сршено%20срце Ama izgleda iste sme so niv...

Изменето од biljana.madrid - 20.Јуни.2008 во 08:38
Прилепчанка
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 10:09
Eve kako se brani Makedonija.

prochitajte go mojot komentar vo INDEPENDENT:

Dolu vo coments potpishana sum kako Bile, a isto taka prochitajte go komentarot i od Kire ( ne go poznavam chovekot ama dobar komentar)

Pozdrav!
Прилепчанка
Кон врв
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 13:39

abe luge ima vo makedonija nekoj istoricar i da ide vo debata so nekoj gercki istoricar

toj duel neka bide javen i na kraj da gledame koj e vo pravo

pa sega na sekoj dva meseci ke glasame nie

NAto Begase sega i EU poleka i sto ??

nie povtorno ke glasame 

Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 13:51
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

abe luge ima vo makedonija nekoj istoricar i da ide vo debata so nekoj gercki istoricar

toj duel neka bide javen i na kraj da gledame koj e vo pravo

pa sega na sekoj dva meseci ke glasame nie

NAto Begase sega i EU poleka i sto ??

nie povtorno ke glasame 

Браво за Red Black!
Доста беше гласање!

Изменето од Zajcef - 20.Јуни.2008 во 13:53
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2008 во 18:15

Сега и треба маж со големи мадиња, а не к*рле на Македонија, да го смени името, па макар бил егзекутиран од народот после. Но, Гвуевски е цвикатор.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 00:39
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Сега и треба маж со големи мадиња, а не к*рле на Македонија, да го смени името, па макар бил егзекутиран од народот после. Но, Гвуевски е цвикатор.

ehehehej.... so vakov narod, na koj mu trebaat neprijateli. vie komunjarite ste bile bre soj dushman da ne posakas da mu se takvi rodninite... Kaj se nakotivte bre izrodi edni izdajnicki? i majka bi prodale za parce reciklirana hartija. Samo sto nikoj ne kupuva, toa sto besplatno moze da go dobie sekoja vecer
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 01:43
Kако да ти нацртам дека името е веќе сменето, и тоа тој вашиот Гвујо ќе го потпише како попче. Ќе мора, инаку ќе заврши како Милошевиќ. И онака веќе во светот го бие глас на мали Слоба. Што рипате, што се џилитате, само народот го малтретирате. Сите ваши екстремни потези се остварија на повеќекратна штета на македонскиот народ. Почни од хистеришењето на Владо Голубовски и Љубчо Георгиевски против шиптарите, против педагошката академија на албански, против универзитетот во Речица, против албанскиот јазик како официјален. И што имаме од тоа сега? Двонационална држава со државни универзитети на албански. Истото го правите со грците, рипате, ги иритирате и цел свет го вртите против вас. Со посраните избори и тоа малкуте пријатели што ги имавме се тргнаа. Затоа што никој не сака да поддржува таква земја. И после повеќегодишна изолација и десетици изгубени године и упропастени генерации, ќе го смените, но така што пак есдеесот ќе ви биде крив. Еве сега имате тотална власт, решете го проблемот со името.

Изменето од moira - 24.Јуни.2008 во 22:16
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 09:42
lugje so slaba memorija se za na medikamenti, a ne za forumi prijatele.

ja kolku sto pamtam, gostivar, bitpazar, mala recica, rufi osmani, itn itn... se site slucki vo vremeto na brane oktopod. "PROBLEMOT" so imeto e isto taka ostavstina sto ni ja ostavi za so vekovi da ne moze da gi opravime negovite sranja.

osven se razbira so kapitulacija, na koja gledam vie ste tolku spremni, sto bi se kastrirale i toa samo ako na krivo ve pogledne kakojanis. steta sto poveketo od sds, se rodeni so taa falinka, da nema sto da kastriraat.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.