|
Дали сме наследници на АнтичкитеМакедонци |
Внеси реплика | страница <1 2930313233 93> |
Автор | |
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE BE....NIE ZIVOTOT GO DAVAVME, VERATA NE!
SAKAS KALES ANGJA DA TI JA ZAPEAM?
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
johanes
Сениор Регистриран: 17.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе некои си jа дале верата,нели знаеш...
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хехехехе дај ми пари, и ќе се чинам Бугарин а .... А за верата како не ја дале, торбешите за што ја дале својата вера За торба урда Изменето од Vladimir88 - 18.Јуни.2008 во 18:16 |
|
johanes
Сениор Регистриран: 17.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе не е било лесно со оние варвари од Анадола...ама сега много ги тегли кон Европскиот соjуз.Не признават геноцидот врз арменците ни врз нас; ниту постоенето на 30 милиони кjурди...ама аjде и ние со шамиjте и шалварите за Европа...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neumni
temniot ten i kosata se stvara klimatski so generacii |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Незнам дали е баш така, сепак мора да се земе предвид дека во нашиот јазик има премногу турцизми.....
Освен тоа на Балканот имало разноразлични инвазии, се и сешто е измешано..... |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се 30 милиони к*рди туку 15 милиони к*рди, од кои 5 или 4 милиона живеат само во Истанбул.....ама пак тие што се во Истанбул не прават којзнае колкави проблеми, зошто се само бизнисмени, ги интересира само парите, тие к*рди што се накај границата со Ирак прават проблеми...таму им се и камповите |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ENE VI STARI ZBOROVI NA STARITE MAKEDONCI
SONCE VETER MAZ RAKA VAZNA MAJKA KOI GI DADOA NA CELATA EVROPA NA SITE EVROPEJCI NA SITE??? PA NE NA SITE SE RAZBIRA ,NE NA DOJDENCITE - NA GRCITE, UNGARCITE,FINCITE I ALBANCITE- KOI POJMA NEMAT SO ZNACAT ZATOA SO TIE DOSLE TUKA PRED 2000 GODINI SEKOJ SO E DOJDEN VO EVROPA NE GI ZNAE TIE STARI ZBOROVI Изменето од anakin - 18.Јуни.2008 во 21:48 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Oho Boh
Сениор Регистриран: 09.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наjобични словенски зборови се тоа.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koi se doneseni od azija????
so mislis |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako tie zborovi stignaa tuka vo 6 vek
kao be evropejcite bile nepismeni pa neznaele seka ima ime za sun, zone sole man men wasser watwr mather vaza wind kako be tolku bile nepismeni so morale da ucat od demek slovenite ili obratno slovenite do 6 vek neznaele deka toa taka se vika pa ucele od evropejcite a so ucele fincite hungarcite grcite i labancite koi demek tuka stignaa 6 veka porano aj kazi sega?????\ Изменето од anakin - 19.Јуни.2008 во 09:43 |
|
|
|
Oho Boh
Сениор Регистриран: 09.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се слагам много со тебе. Най-основните зборови са най-стари. Не случайно например зборот wolf, влк, вук, вълк звучат подобно в много езици. Също и mother, mutter, майка, матка и т.н. Идеята ми е, че някои зборови произхождат много по-рано от времената когато се обособяват езиковите групи (напр. романска група, англосаксонска, словенска и т.н.).
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
super si go kazal no kazi mi zato teze stari osnovni zborovi njamat, fincite ungarcite grcite nito spitarite nito edin od teze dumi zasto e tova taka |
|
|
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не може тие зборови да ги бараш кај Финците или Унгарците, зашто нивните јазици не се индоевропски, туку алтајски. А старогрчкиот е индоевропски и со него имаат сличности останатите индоевропски групи јазици. Некој го спомна зборот волк. И грците имаат збор со истиот корен - ликос.
Спореди: старословенски вл`к, латински: лупус, старогрчки : ликос. Спореди и со зборот сонце: старословенски - сл`нце латински - сол, солар старогрчки - хелиос |
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
Внеси реплика | страница <1 2930313233 93> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |