IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Обама ја поддржа Грција?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Обама ја поддржа Грција?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 16:46
pa ,zarem ne sme?збунетост,...obama e u ,...centarot,..i se okolu nego,...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 07:54

Што кажа Обама

Димитар Чулев

Со ниеден збор Барак Обама, не ги спомна Македонија и спорот со Грција во интервјуто дадено за Гласот на Америка, од кое некои делови, пренесено од весникот „То вима“, презедоа македонските медиуми. Ударната вест дека „Обама ја повикал Македонија да престане да ја прекршува привремената спогодба склучена со Грција“, е подметнување од најнизок вид, но не и прво кога станува збор за грчкиот печат.

Новинар на Гласот на Америка направил репортажа која почнува од „дедо Ное“ и првите грчки имигранти во САД се' до актуелните односи што чекаат да се подобрат по заладените за време на администрацијата на Џорџ Буш. Во тој контекст, на четири-пет места Обама со тон и слика говори за различни прашања, но не спомнува ни „М“ од Македонија.

Но, спорниот момент за Македонија, кој предизвика доза разочарување во овдешната јавност, всушност, е дел од раскажувањето на новинарот Георге Бистис, кој потсетува дека Барак Обама како сенатор, заедно со колегите Олимпија Сноу и Роберт Менендес, поднесе Резолуција со број 300, која наводно „го изнесува ставот на Сенатот Македонија да престане со кршењето на привремената спогодба..., да ги сопре непријателските активности или пропагандата и да соработува со Грција за да ја постигне заедничката цел на САД и на ОН - изнаоѓање заедничко решение“.

Звучи моќно, но вака не зборуваше Обама, кој по ова размислување на новинарот зборува за Кипар и за патријаршија...

Ова е школски пример за подметнување како дел од лекцијата пропагандна војна: во грчките медиуми не се појавува ништо - од Ламброс во Белата куќа се' до независните известувачи од Скопје - што не е диригирано од Атина.

...i kako po obicaj... posle nekoe vreme ke se najde pameten covek... novinar od star kov... i ke ja kaze vistinata... arno ama nie kako selski babi... sataniziravme... vregavme...nasednavme na grcki provokacii i interpretacii na nashi kvazi novinari  i sega... pak Amerika ke ni bide prijatel...

Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 09:41
sto se sekirate za obama, mccain ke pobedi.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:04
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

sto se sekirate za obama, mccain ke pobedi.

Obama kje pobedi!
eve zosto:
Amerika vo momentov na svetskata scena ima los imidz na agresor, koj treba da se popravi!
Obama ne e ni najpameten ni najdobar kandidat za pretsedatel, no...toa sto e crnec, prakja poraka sirum svetot: "nie sme liberalna, fer, demokratska zemja so nadminati predrasudi"

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:06
KOGA KJE SI GO VIDAM TILOT
TOGAS KJE POBEDI KOTLE
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:15
so e be, rasist????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:19
AMERITE GI MRAZAT CRNCITE, INDIJANCITE, ZOLTITE I SITE RASISTI.
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:22
cekaj, cekaj, dali dobro te razbrav, ti demek sakas da kazes deka narodot americki po pat na demokratsko glasanje odlucuva koj kje bide nivni pretsedatel????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:29
PA VO TOA SE UVERI KLINTONICA
газење%20од%20смеење

DA ZNAES TI POVEKJE OD NEJA NE MI SE VERUVA

A ZNAEJKI JA KLINTONICA- DEKA DRUGI ODLUCUVAT- NE BI SE BLAMIRALA POLA GODINA
POGOTOVO  BI BILO SIGURNO DEKA ZNAE
KAKO NEJZIN MAZ STANAL PRETSEDATEL NELI??????

AKO NEKOJ ZNAE TOCNO KAKO SE BIRA TAMU PRETSEDATEL TOA E KLINTONICAголема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:34

a sivo? ima li i sivo baska od crno i belo???

na pr, moze li i na dvajcata da im se sepnuva, "ti kje bides idniot pretsedatel" - za da ima igra?

i kako toa da bides kandidat za pretsedatel na edna takva golema drzava e blamiranje? izvini - toa e cest i golem uspeh vo karierata, duri i da izgubis.

(ona znaela povekje od mene...pih...)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:39
ok

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:40
Originally posted by fiks fiks напиша:

sad se ushte ne se spremni da imaat pretsedatel afroamerikanec....ke se pokaze ova na esen ..

stojam zad ova
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:49
ok

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 18:15
k-15 mu ponudile so nego da ja napravat reklamata za Gorska
ama ne se pogodile so pazarot, pa Obama se nalutil i zatoa sega ni se svetiлутина
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.