IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Црвенковски старо-нов лидер на СДСМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Црвенковски старо-нов лидер на СДСМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 35>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 09:37

na SDSM mu fali odlicen lider, a Branko e takov
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:08
abe itro kopile e toj, ama mnogu go sakam
seto ova mi mirisa na negovo maslo
demek,
-nema lider kako mene,
-nisto ne mozete bez mene,
-sega kje vidite jas koga kje se vratam kako kje ja voskresnam partijata....i kje ja voskresne!!! SIGURNO!!!

kje se vrati i kje bide precekan so ovacii
"BRANE MI TE VOLIMO!"

Изменето од kejt-d-grejt - 18.Јуни.2008 во 10:09
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 10:12
PA MORAM DA PRIZNAM OD TIE DRUGI SUPCI
OVOJ E NAJ  DOBARсреќа
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 12:59
Ako tolku si go sakate odma da si go zemete vo partija, dodeka na nekoj ne mu tekne impeechment da mu podnese!
Jas ne sakam pretsedetal koj otvoreno se drznuva da naviva i da se bori za negovata poranesna partija, gi vlece vo pozadina site konci na marionetite -sopartijci i go vlece za nos ostanatiot makedonski narod koj ne pripaga na sdsm!
Sramota! I site si molcat, kako nisto da ne bilo!
Da bese na drugo mesto ili da bese nekoj drug, do sega politicki ke go lincuvaa i ke zaboravese sto bilo pretsedatelska funkcija!
Ke go spasuval sdsm! Prvo go rasturi, pa sega ke go spasuva! Samo da e zadovolna negovata enormna sueta!..
Kako pajak e covekot, samo za mrezi pletenje go biva!
Koj ke mu se fati vo mrezata, tesko nego!..

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 13:01
So ova sto go pravi Brane direktno go krsi ustavot na republika gragani pa neli predsedatelot e predsedatel na site gragani na ovaa drzava.
Tuku ova ne e nisto vo sporedba so drugite steti sto gi ima napraveno na ovaa drzava.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 17:02
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

abe itro kopile e toj, ama mnogu go sakam
seto ova mi mirisa na negovo maslo
demek,
-nema lider kako mene,
-nisto ne mozete bez mene,
-sega kje vidite jas koga kje se vratam kako kje ja voskresnam partijata....i kje ja voskresne!!! SIGURNO!!!

kje se vrati i kje bide precekan so ovacii
"BRANE MI TE VOLIMO!"

Значи после тоа воскреснување..сите комуњари што сеуште не им се разбегаа ..ќе можат да се сметаат како воскреснати?
Тапија ..за тоа ќе им издава ли?
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 17:05
Originally posted by RebeL RebeL напиша:

Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

ne se fali TOJ pred Evropa, eh kolku primitivno gledate. Ako nesto se fali, se fali i ubavo se pretstavuva MAKEDONIJA. nikoj sto pominuva pokraj vlada ne si pomisluva, eh sto ubavi statui imal grujo, tuku sto ubavi statui imala Makedonija.

ednostavno, poentata ti e cista zloba. aj da se pluka po se. vo red, moze da ne ti se svigjaat statuite pred vlada, no na drugi im se svigjaat. toa e pravo na sekoj.

Без разлика дали сам или Македонија ја фали, на статуите не им е таму местото! И немој да мислиш дека само ради тоа што ГХУЈО таму ги постави дека затоа го велам тоа! И Шеќеринска да беше премиер, и Бучко, и кој сакаш од сдсм, истото ќе го велев! Не сум пристрасен ко тебе!

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... Heraklea... ima shto da pokaze... no zaradi slabata posetenost... mozaicite se pokrieni... za da se zashtitat... podobro e statuite da bidat negde izlozeni... otkolku da stojat vo nekoj magacin... ili kvazi muzej... kade po nekoe vreme moze da dobijat noze... pa da proshetaat vo nekoj komshiski muzej... normalno za evra vo nekoj privaten dzeb...
... a kakva vrska imaat statuite so Branko????

Ова ми кажува дека ти никогаш не си ја посетила Хераклеа! Па тие статуи беа најпрепознатливи за Хераклеа, тие беа поставени НАДВОР каде што одсекогаш стоеле а не беа во никакви магацини! А мозаиците се покриени - и самата кажа зошто, за да се заштитат. Тоа нема врска со посетеноста.

А ќе и се зголеми посетеноста на Хераклеа кога владата ќе вложи малце пари во доископување на истата и во добра реклама за неа, наместо да троши за нови фудбалски игралишта и спортски сали „за да се лечат наркоманите“!

Моира извини за оффтопиков, ако треба префрли ги овие постови во нова тема.

... za svoj kejf ne sum bila... da sedam da uzivam... sekogash... a toa e na 4 godini... odam vo Heraklea... i sekogash imam obezbedeno vodic... koj na ucenicite im objasnuva za minatoto... e sega jas... vnimavajki nekoj ucenik da ne se oddaleci.... da ne padne... da ne butne neshto... mozebi sum propushtila neshto...ama za statuite i mozaicite znam sigurno deka moraat da se zashtitat... (mozebi ne mora statuite da stojat pred vlada)... a okolu posetenosta...  site vodici i kustosi... ni priznavaat deka samo nie ...ucilishtata sme im edinstveni posetiteli.... a sepak nie sme drzavni institucii... Dobrata reklama treba da ja napravat turistickite agencii... a tie se privatni.... pa i Crvenkovski....zasega kako pretsedatel ... moze svoite gosti na razni samiti da gi odnese po ovie nashi mesta... kako vo maj shto napravi vo Ohrid...  aj da se nadevame deka kako staronov lider na SDSM ke pocne malku da razmisluva i vo toj pogled....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 17:22
Od Staronoviot lider na SDSM ne treba da se ocekuvat vakvi cuda, nikogas ne se cuvstvuval kako Makedonec i nikogas nemalo inicijativa od negova strana za obnovuvanje i eksponiranje na Makedonskoto nasledstvo , za sreka novata vlada ima sluh za ovaa i kako vo poslednite 2 godini sto ra botele arheolozite ne rabotele nikogas do sega.
Megutoa vo pravo ste koga velite deka ovie mesta ne se dovolno zastiteni a nitu promovirani vo javnosta.
Za toa seuste nemame sluh a nitu kultura, megutoa i toa ke bide.
Sto se odnesuva do statuite pred vladata toa e ziva smeska , tie treba da se vratat tamu kaj sto bile ili odnesat vo muzej, mislam deka vakvo neseriozno odnesuvanje kon naseto kulturno i istorisko nasledstvo e nedozvolivo.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 18:10
...neodamna so ucenicite vrshevme istrazuvanje ... zashtita na kulturnoto nasledstvo... pa bevme megudrugoto vo muzejot na grad Skopje... i na vrakanje ... napravivme kratka pauza... bidejki sledevme i soobrakajniot haos... odnosno pocituvanjeto na soobrakajnite pravila i propisi... decata se zagledaa vo onie kameni gramadi- iskrsheni stolbovi, nadgrobni ploci...  od rimsko  i ponovo vreme pred samata stara zeleznicka pa do muzejot... zalosno e shto nekoj... vo nekoe vreme gi postavil tamu.... i zaboravil na niv... nash*te politicari... pa i so toa i pretsedatelot Crvenkovski apsolutno ne vodat griza za ovie neshta... zalosno e shto decata gi pobivaat postavenite hipotezi... i utvrduvaat deka ama bash nikomu ne mu e gajle za nasledstvoto... zatoa ne se stanuva staronov... treba da se smenat navikite liderski... ne poziciite... moze malku da naucat od vrabotenite vo etnoloshkiot muzej... sekoja cest za tie entuzijasti... tie ne se staronovi ... tie se postojani... i vredni... tamu  praksa za staronovite lideri... 
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Јуни.2008 во 18:25
mammad zabeleskite ti se perfektni , megutoa ako mislis deka na Brane mu e gajle so naseto kulturno i istorisko nasledstvo propaga , se lazes.
Tuku aj da se nadevame deka idat podobri vremina i deka ke se spasi barem nesto sto ostanalo od unistuvanjeto vo vreme na komunizmot , kirovizmot i brankovizmot.
Кон врв
kentucky Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 06.Јуни.2008
Поени: 66
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kentucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2008 во 00:21
Originally posted by moira moira напиша:

И нормално е да стане лидер на СДСМ, кај ке оди кога ке му истече претседателскиот мандат. Не знам што толку не убедуваш сите и дури тема си отворил.

Ако не е лидер на СДСМ тоа ке значи крај за неговата политичка кариера. А секако дека е доволно итар да не си го дозволи тоа...

Znaci i definitivno ne treba da bides moderatorka, ZAFAKAS STRANA i toa e mnogu loso. Nie forumdjiite moze da pisuvame sto sakame ali ti ne treba da se priklonuvas kon nekogo.
Кон врв
kentucky Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 06.Јуни.2008
Поени: 66
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kentucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2008 во 00:24
Kakvo frustriranje cuvstvuvam na forumov koga e vo prasanje Branko, L E L E, se plasite aaaaaaaaaaa
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2008 во 10:41
Originally posted by kentucky kentucky напиша:

Originally posted by moira moira напиша:

И нормално е да стане лидер на СДСМ, кај ке оди кога ке му истече претседателскиот мандат. Не знам што толку не убедуваш сите и дури тема си отворил.

Ако не е лидер на СДСМ тоа ке значи крај за неговата политичка кариера. А секако дека е доволно итар да не си го дозволи тоа...

Znaci i definitivno ne treba da bides moderatorka, ZAFAKAS STRANA i toa e mnogu loso. Nie forumdjiite moze da pisuvame sto sakame ali ti ne treba da se priklonuvas kon nekogo.

Pred da komentiras i da napagas, procitaj gi komentarite na Moderatorkata i za Gruevski i voopsto pa posle sudi, dali e pristrasna ili ne.
So vakvi nepromisleni i plitki komentari samo se brukas.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2008 во 18:18

Таков ...талент за политика...како Бранко...се раѓа
   ...еднаш во сто години...........ох
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 35>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,221 секунди.