![]() |
|
Причина поради која би се откажале од љуб |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Автор | ||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
... ![]() море, ни од љубениот не се откажувам,...... така лесно.... ![]() |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Под "љубената" мислев на симпатија, а доколку станува збор за девојќа или жена, откажување јок! Затоа што кога ќе си дадете завет, љубовта и љубената стануваат едно исто.
![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
|
А ако другиот се откаже, на пример ако изневери? Ќе настојуваш врската да продолжи?
![]() |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Доколку еден од партнерите изврши неверство/прељуба, тогаш врската е прекината, заветот е прекршен. Врската не може да продолжи, но може да биде обновена. Невината страна може да прости, но и не мора, зависи од неа и од искреното покајание на виновната страна.
Јас лично не би простил неверство. Се се се би простил, ама неверство не, затоа што потоа, дури и кога би простил, ми нема некако смисла и самата врска, ми делува како неверството да го помножило со нула и почетокот на врската, како целата магија да била илузија од самиот почеток. Не знам, не сум заљубен, можеби заљубените поинаку мислат и можеби би простиле. Јас не верувам.
А ти?
![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Monuska ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
|
Никогаш не би простила неверство. Велат дека љубовта се може да надмине и дека во нејзино име се се простува, но јас не верувам во тоа. Да бидеш со некого, да му посветиш дел од својот живот и сето срце, за на крај да го отфрли сето тоа, тоа само укажува дека личноста не е вредна. Освен тоа, верувам дека кој изневерил еднаш ќе изневери пак. |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
[/QUOTE]
Доколку еден од партнерите изврши неверство/прељуба, тогаш врската е прекината, заветот е прекршен. Врската не може да продолжи, но може да биде обновена. Невината страна може да прости, но и не мора, зависи од неа и од искреното покајание на виновната страна.
Јас лично не би простил неверство. Се се се би простил, ама неверство не, затоа што потоа, дури и кога би простил, ми нема некако смисла и самата врска, ми делува како неверството да го помножило со нула и почетокот на врската, како целата магија да била илузија од самиот почеток. Не знам, не сум заљубен, можеби заљубените поинаку мислат и можеби би простиле. Јас не верувам.
А ти? [/QUOTE]
![]() Eve jas za mene ke si kazam, mislam potpolno isto kako tebe, iako sum zaljubena
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Кога пробувам да замислам како би ми било во таква ситуација и јас мислам дека би се откажала од љубов, но искрено, не вреди поради туѓи глупости и грешки да се откажуваш од нешто толку убаво
![]() Изменето од Monuska - 16.Јуни.2008 во 23:43 |
||
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Od ljubovta opsto ne, pu-pu skraja da e
![]() ![]() |
||
![]() |
||
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
|
...ako mi se zdosadi so neja...
![]() |
||
![]() |
||
|
И јас би играла така ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
.... ako i se zdosadam........ tesko se isprava ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
ми текна на уште една... љубомора
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
|
Ako ne mi se izraduva koga ke me vidi.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Ako cesto me nervira so nagli promeni na raspolozenia
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |