|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 4041424344 137> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...go otvoriv srceto i pticata izleta da ti sleta na dusata da go postavi gnezdoto...nie stignavme na krajot od patot, ne ocekuvavme nagrada vo ovoj lazliv svet, stana premnogu dobro za da poveruvame vo negovata vistinitost...me zasaka...ti vozvrativ uste posilno...kako da nemame milost eden za drug sakajki se grcevito i so site sili...sega sme ranlivi i otvoreni do krajna bespomosnost, spoeni so neraskinlivi vrski zosto veke ne moze da postoime eden bez drug... nadvor od nas se e laga...samo senki...nie sme kako deca na sonceto, svetime eden za drug i ne moze da si se iznaraduvame...zivotot do sega te kriese od mene i te cuvase cekajki da bidam spremen...da svatam kako se ljubi ona sto sto e stvoreno samo ljubeno da bide...so sekoe dvizenje rasrflas zvezdicki okolu sebe...tolku e ubavo koga te gledam...se raznezuvam kako sto nikogas ne sum pomislil deka mozam...samo cvetovi i rozevo nebo so vinozito gledam...me predizvikuvas i pogledni kako lesno go stinavme veterot...molnjite ja igraat svojata svetkava pretstava samo za nas ispisuvajki gi nasite iminja na neboto, a nie svakame deka mozebi sme edinstvenite sto ja probija sekoja bariera na ljubovta...nema veke misli...se se pretvori vo dejstvuvanje kade se izgubi znacenjeto na moe ili tvoe...
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од zagor - 05.Јуни.2008 во 23:14 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...lezis na stomak dodeka sonceto se obiduva da te dopre preku roletnite i na tie mesta kruzat roj iskri...belina sto zaslepuva bas na tie mesta sto me tera da zatrepkam pri sekoj pogled...tockata sto se pojavi seta kako meta niz tvoeto telo...ne propusta nieden pravec, niedna krivina...tockata e od moite oci zaradi zaslepenosta...kako i da e, vo sekoj pogled kon tebe postoi zaslepenost ili povekevidnost kako sega sto gledam macka sto se istegnuva na krevetot so ekstremna gracioznost kako da sekoe dvizenje e dobro promisleno da me zavede...gledam aura koja kako gnezdo me povikuva i me uveruva vo mojata dostojnost da ja narusam sterilnata cistota koja dosega te cuvase nedoprena...tolkava dlabocina samo mene mi bese dozvolena...zar ocekuvas nekogas da prestanam da pijam od tvojot rajski izvor ? ...ostanuvam do krajot na site kraista i bez razlika vo bilo koj oblik i na bilo koe mesto...stojam na bregot i gledam visoko nagore dodeka mecot go dopiraat molnji i se pojavuva nova zaslepuvacka svetlina koja go osvetluva sekoj del od tvoeto telo kade so eden pogled si vidliva celata...dizajnot na prirodnata sovrsenost i ubavina, remek delo na kreatorot...samo za nasi oci i samo za nasi svakanja koi ne ispolnuvaat...se spremas za skok, a se branam samo so nasmevka...
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...denes e pustinski den... pesokot gi pokriva moite stapki kako nikogas da ne sum minal...ne e ni vazno...lesinarite kruzat visoko i me cekaat...im mafnav za pozdrav da im posakam ubav den...nema nisto licno...sonceto navleguva se podlaboko vo moite ispukani usni so veke natalozena kora...sekoe trepkanje mi e kako sudir na dve zeski cepanici od koi mi iskri pred ocite dodeka vdisuvam ogan koj mi plamti niz belite drobovi...se podsmevnuvam na treperenjeto na moeto telo koe pocnuva da se trznuva kako kukla so iskinati konci, nekoi partali se vlecat po mene...toa nekogas bea moi alista, vednas svativ...mesoto od nadlakticata pocna da se odvojuva od koskata...zacudeno se zagledav zosto nemase krv iako srceto jasno mi tropase vo usite kako prazni kanti od sirenje...da, nesto so sirenje...sto mi go pravese...da, specijalitet se vikase, mislam deka taka se vikase zaradi nejzinata nasmevka ili ne ?...Tanja ?...se strupoliv na pesokot koj me doceka so pregratka koja vleguva vo site pori od kozata...pesokot stana del od mene...nasekade e...pesocnoto carstvo me cekase so prestolot koj mi pripagase...lazam i ostavam nesto zad sebe...mi se spie...ne e vazno sto e...vazno...izvor !...Tanja...tuka bila...me guska navednata nad mene...izbrkaj go pernatiot lesinar...se izgubi...nesto krcka...nema nikoj...nema izvor...nekoj kine parcinja od moeto telo...ptici vo borba za plen...a ima za site...Tanja mi mavta od pravecot na sonceto koe i veke ne taka vrelo...
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...te gledam sklupcana i so pogled ukocen nekade daleku preku prozorecot koj gleda kon neboto...studeno e...kozata ti e naezena i zatreperuvas no ne sakas da se pokries pred mene zosto seuste se zrtvuvas za moe zadovolstvo...ne ti e griza zosto e studeno...znaes samo da davas...ne mozev da zamislam koja cest mi ja pridade...ne bev kadar da svatam koja si...a sega nakako kako da e docna...se stemnuva...a bev tolku mnogu sreken da znaev deka mora propadne, ne e realno...ja sum premnogu realen iako grizno go prikrivam toa i begam kako slabo nahranet domorodec dodeka go brka lav...ili crnec bese sto bega od klanot so beli kaculki...sega si edna karika na lanecot na moite kaenja...se kajam, toa sum jas...Petar Pan ne ja zabeleza mnogu Zvoncica, iako sposobnosta da leta ja dobi od nea, no ne bese realna...brzase da porasne...sega si kako svetilnik za samovili...nikogas ne bev videl tolku mnogu samovili na edno mesto za necija cest...tolku razigrani i so tolku molbeni pogledi za da gi zabelezis...tolku pocituvanje...moze da dobie samo kralicata...kleknav od ocaj...nemav komu da se molam, site mi go svrtea grbot po moja zasluga...kralicata...soznanie sto razoruva...samo ti seuste imas milost vo svoite oci za mene...milost sto gi razbrkuva site senki...no ne za dolgo...
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...koga go dopiras sekoj del od moeto telo, cekajki da zaspijam za da me gledas bez nikakva rezerva, a ako se razbudam, tvoite oci me precekuvaat za da me vratat vo slatkoto besoznanie kade tvojata zvezda sveti najsilno vo sonlivoto nebo i site moi misli sto so tebe ne se povrzani gi zrtvuvam kako devici mladi...
Koga ke te prasam zosto nokite budno gi spies, velis deka uzivas vo gletkata na mojata mlecno bela aura dodeka srceto moe ti pee pesni za nas, cvrsto pritiskajki go uvoto za da ne ispustis nekoj ton ili zbor...velis...deka sum onakov kakov me zamisli...velis deka imas cuvstvo deka tvoite misli i zelbi me stvorija za postojam samo za tebe i se plasis deka koga ke se razbudis moze da me nema...deka moze da se vratam vo svetot na sonistata od kade dojdov obezlicen megu bezbrojnite senki...velis...deka sum del od tvoeto slatko ludilo koe ne e vistinito i koe mora kratko da trae...velis...zosto nemam minato e dokaz deka me izmisli, a ni idnina zosto sum stvoren so edna edinstvena cel...samo da te sakam...onaka kako sto se pamti do poslednite denovi...velis...deka ne mozes da poveruvas deka ti se slucuvam... Nikogas ne razmisluvav dali moze zivotot da postoi bez tebe zosto ti si zivotot...nikogas...ne pomisliv deka moze da postoi nadvor od tebe, a sekogas...ti si tuka...zar sum ziveel pred tebe ?... Изменето од zbunet - 16.Јуни.2008 во 17:51 |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...zbunet pak se inspiriral... ...i me mora da moram da go... |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ednostavno mora moira da bide
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zasto nema aplauzi ovde pocesto
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dusicki moi
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...dijamantsko telo stoi dodeka svetlinata se prekrsuva vo spektarot na site mozni boi, dodeka doma si doagam po tri skali preripuvam, dodeka na prozor me cekas so nasmevka od koja se odbiva soncevata svetlina i me zaslepuva i koga ne e vazno veke koga dopirite ke progovorat zaedno so zdivot tvoj koj doaga od alpite...mekost prilepliva me dopira nasekade...me potopuva kako vodopad od nezni linii i usni so dopir na peperutka...velis...vreme e za za mene dodeka kako malo dete plaskam vo sapunicata od kadata i pravam meuri, a ti znaes deka sekogas pravam pretstava samo za tvoi oci, ne bar izmam nova nasmevka sto ke ja ukradam i zacuvam...sega...mojot e red...sungerot minuva mazno niz tvoeto telo ostavajki pena i ocinja vo razni boi...na nekoi mesta se naezuvas i naslusnuvam vozdiska...moram povtorno da proveram...i uste ednas...suva mekost na dusek...vreme e za mleko koe se razliva niz sekoj del od tvoeto telo pravejki go mazno i svetkavo zaedno so zvezdickite koi mi go matat pogledot so sekoj nov zdiv...nisto ne smee nedopreno da ostane, sovesno ke ja izvrsam zadacata vo prviot borben red...reljefi i prekrasni pejsazi dodeka tvoeto telo ne gi upie zaedno so moite dlanki...veke ne razlikuvam, sekoj del e vazen, vlazen i vozbudliv...se pretvaram vo fakel, sto e sledno ? ...
|
|
Внеси реплика | страница <1 4041424344 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |