|
Prima религија |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Јуни.2008 во 03:17 |
|
...ima edno velenje deka muslimanstvoto kako religija e proizlezeno od hristijanstvoto, dali mislite deka e taka i ako ne e kazite gi razlikite ili slichnostite koi spored mnogumina se ogromni, ima mnogu slichnosti vo pravilata za moralno odnesuvanje so vsushnost e i religijata na nekoj nachin...
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa toa i go zboruvam celo vreme mnogu simptomaticno e toa sto nekoi postulati i ajeti vo k*ranot izgledaat kako da se prepisani od biblijata plus sto tuka ima i mnogu drugi raboti koi mozat konkretno da go dokazat toa...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде докажи, кои се тие работи.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa zarem ti kako vernik koj si ja poznava svojata religija ne gi znaes????? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЈАС ЗНАМ ДЕКА НОВИОТ ЗАВЕТ Е 100 % ПРЕПИШАН ОД СТАРИОТ.
ЗА ДРУГО НЕ ЗНАМ. |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e sega tresna glupost.. |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Deshad prijatele, sega dokazha deka gi nemash prochitano Stariot i Noviot Zavet, a da ne zboruvame deka si navlegol malu podlaboko vo nivnoto razbiranje za da mozhesh izdrzhano da komentirash za niv. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ima mnogu slichnosti-toa e fakt, zasho e toa taka...dali poradi faktot deka lugeto se po priroda na duhot slichni ili poradi neshto drugo e napraveno taka...???
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E ovaa prasanje neka go odgvorat muslimanite na forumov ima mnogu od niv koi bile hristijani pa se pomuslimancile taka da tie se najpodobni da dadat odgvor no veruvaj kako i sekogas ce ima samo napadi a nikakvi argumenti - kako sto vide pogore deshad tresna golema glupost okolu noviot i straiot zavet i zarem ocekuvas deka nekoj takov "intelekt" ce ti dade odgvor..... |
||
Give me your secrets
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Templarius, opomena do tebe. Ne komentiraj za chlenovite, tuku drzhi se za temata.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe Templarius...Jas si znam 20 GENERACII OD MOJATA LOZA KOI ELHAMDULILLAH BILE MUSLIMANI!! A TOA AKO NEKOJ...PRA,PRA,PRA,PRA,PRA,PRA PRA PRA PRA PRA PRA PRA,I TAKA NATAMU JA MENAL VERATA...ALLAH DA GO NAGRADE,STO JA SPOZNAL VISTINATA!!! I STO JA BNAPUSTL ZABLUDATA!!!!!! TOLKU VI VREDELA VASATA VERA!!!!! |
||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tvojata vera vo koja si sega ne postoela pred dvaeset generacii, inaku hristijanskata vera ste ja izdale i napustile za vreme na turskoto vladeenje vo makedonija koga pravite makedonci hristijani se borele protiv turcite a drugite kako vas im se umilkuvale i odele do tamu sto religijata si ja prodavale, i ti ce mi zboruvas za spoznavanje na vistinata predavniku
|
||
Give me your secrets
||
El Emin
Група Регистриран: 10.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 60 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lele se si znae templarius blaze si mu
a i da bilo taka blagodarni sme na nasite pretci sto ja primale vistinasjata vera. Изменето од El Emin - 16.Јуни.2008 во 16:41 |
||
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...fakt e deka lugeto, niz vekovite, ja menuvale poveke pati svojata religija, za toa nema da zboruvame, zasho toa e neprikosnoveno pravo na sekoj chovek, primeri ima mnogu, kako najmasoven e Shpanija...golem del se imaat preobrateno od edna vo druga religija...
...megutoa...sho i kade e zaednichoto vo razlichnite religii...ima li nekoj da napravi komparacii...? |
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |