|
ПОЈАС!!!! |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Himen,gzabe e ti i jas da gi pocituvame pravilata. Ti gi pocituvas, isto i jas( dobro skoro sekogas , kaj sto znam deka mozam toa da si go "dozvolam" ) no kako sto rece brza... NE e samo do nas, ima i drugi korisnici vo soobrakajot, koi mozebi ne gi pocituvaat pravilata, togas dzabe ti sto vozis pravikno koga toj ke napravi so TEBE sudar.....
Sekoj si iam pravo na svoe mislene... No mene me cudi zosto koga si prinuden od policija nosis kajs... a inace ne go koristis Golem pozdrav |
||
kristofer
Сениор Регистриран: 17.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 112 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekoj si pravi kako sto mu odgovara niv, nikoj nemozi da natera nekoj so sila da si stavi pojas, toa je mnogu nesto prosto za da ne se povredite samite a i drugi pojas treba da se stavi i da ne se vozi brzo.
|
||
vrtyuwged
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.....nikoj nemozi da natera nekoj so sila da si stavi pojas,......................
more,...da si u pametnite zemji,..da vidish kako ke te nateraat ,....osven ako si poln so pari,...pa,ne znaesh kako da gi troshish,.. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brza, i kaj nas ima zakon, no kako sto rece, PAMETNA zemlja ( makedonija e daleku od toa, nazalost) kaj nas, ajde ke fatam prijatel ke mi sredi ke ja izbrise kaznata, i na kraj sto ke ostane? samo siromaviot da plati!!!! |
||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Казната ке ја избришеш , секако ако предходно самиот не бидеш избришан заради не употреба на сигурносен појас!!! СРЕЌНО!!! |
||
car's freack
|
||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
POJAS SEKADE I SEKOGASH!!! Uste na pochetokot od mojot prestoj tuka se naviknav i prvo sto pravam e da go stavam pojasot bilo kade da odam... pa i za 2 metri. Sega polagav za kola i pojas sekade se stava iskluchok e samo kaga parkiras togas mozi da go izvadis, a i ne mora. Postojano ima policiski kontroli, radari i sl. pa kontroliraat sé. Na televizija postojano ima kampanji i kazuvaat kolku nesreki imalo i kako se sluchile i normalno tie bez pojas mnogu poloso pominuvaat, da ne recham izletuvaat od kolqa i KRAJ NA ZIVOTOT. Mnogu smrtni sluchai mozat da se izbegnat ako imate pojas. Pojasot vo NIKOJ SLUCHAJ ne go zamenuva vozdushnoto perniche (air bag). Posle sekoja sobrakajna nesreka se proveruva ispravnosta na pojasot (ako ste se vrzale).
Isto taka sakam da kazam za stolicite za bebinja vo kolata. Mora da gi imate za da vozite so bebe. Za sekoja vozrast ima posebna. Deteto si odi komotno si spija (obozavaat vo kola, vednash zaspivaat) sigurni site komotno si patuvame. Ako nemate ne nosete deca v kola. RESEN PROBLEM!!! Ispituvanjata sto se pravat pokazuvaat deka e mnogu nes¡gurno so dete v race da patuvas. Pri pomal ili pogoles sudir izletuva od kola. Ne mozis da go kontrolirash.
Znam deka kaj nas locho se vozi a i soobrakajnata infrastruktura e KATASROFA ama toa ne treba da bide izgovor.
POJASOT SPASUVA ZIVOTI!!!
|
||
Прилепчанка
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако во нашата кола не ставиш појас, и возачот и совозачот, свири и може буквално памет да ти извади Така да, немаме избор а тоа секако е добра работа
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Izvini, ama sviri samo koga ne e staven pojasot na vozachot. Ne sviri za sovozachot. Sto ako sam se vozish so kolata? I ne sviri ako odis so prva. Na primer parkirash.... ama nema vrska... samo taka spomnuvam...
Pozdrav
|
||
Прилепчанка
|
||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нашата свири и за совозачот, знам зошто секогаш заборавам да ставам појас |
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a,zoshto mojata ne sviri?!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Himen
Нов член Регистриран: 02.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pocituvana Monuska ima lek i za svirenjeto . Stavi go pojasot od pozadi sedisteto i gotovo .
Brza kaj tebe nemozi da sviri zasto nema vreme mnogu si brza. P.S. Sega Biljana ke me naprvi lom Изменето од Himen - 16.Јуни.2008 во 02:05 |
||
biljana.madrid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aman be Himen, sto si se isplashil tolku od mene... nisto ne ti velam.
Inaku sakav da ti recham neshto ama ne velam....
Pozdrav
|
||
Прилепчанка
|
||
Monuska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Почитуван Химен ( ) штом свири тоа значи дека има причина и не треба лек, туку треба да го ставам појасот и да преживеам во случај на сообраќајка (скраја да е). Сериозно, појас мора да се става, сите ги карам зошто беспотребно си го ризикуваат животот. |
||
|
||
seka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE razbiram zasto nekoi osobi tolku se protiv kajsot!!!
no sekoj sto ke im zboruva deka potreben e i moze zivot da spasi zaludno si gi trosi zborovite, tie sekogas bez nego vozele i ponatamu ke vozat bez bego... zalosno...
samo ne bi trebalo i drugi osobi da ubeduvaat deka pojasot ne vredi za nisto
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |