![]() |
|
Кој ја присвојува историјата? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 147> |
Автор | ||
__ __ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Олимпиядата беше там
Европското беше в Портокалията ![]() |
||
![]() |
||
johanes ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 122 |
|
Мен ме нервираат дека си направиjа Европско, изградиjа си стадиони, патишта, инфраструктура,земаа парите, па и шампиони станаа- е како е можно тоа, като немаа никаков отбор? И сега ке се види вистината колко са добри-тука нема как да ги плакат маj...
|
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Е арно што се клањаш......
|
||
![]() |
||
__ __ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
|
![]() |
||
![]() |
||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|
Не бе ја не гледам тоа, заборавив и дека има Европско првенство.....само убаво што ги мачкаат на леб... И сега ќе ги дисквалификуваат ли циганите? |
||
![]() |
||
|
И што ако се коментарите од Бивша ЈУ? Што имаат врска коментарите со популарноста на Проески.... |
||
![]() |
||
|
Ова му е најновата песна, последната песна што ја снимил
http://www.youtube.com/watch?v=BbgJFxD8G00 |
||
![]() |
||
|
Искрено речено многу многу не го слушав Тоше, а и сега не го слушам којзнае колку, но го почитувам што беше голем хуманитарец, за мене поголем и од Мајка Тереза и го почитувам тоа што ја претставуваше гордо на сите полиња Македонија и без проблеми се нарекуваше Македонец......ја претставуваше во најдобро светло Македонија, се гледаше дека е голем патриот..
За тоа секоја чест.... ![]() |
||
![]() |
||
|
тва за мене ли е? дето не разбирам? |
||
![]() |
||
|
за нищо
пак заповядайте ако ви затребе некоя химна ![]() Изменето од __ __ - 14.Јуни.2008 во 22:27 |
||
![]() |
||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|
|
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
![]() |
||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
|
Смята се, че първия бележит композитор на български бойни маршове е Александър Морфов (1881-1934). Той е възпитаник на 24 випуск на ВНВУ. Морфов създава 22 марша. 12 от тях са по негов текст, а останалите - от проверени автори. Маршът “Ний ще победим” , който композитора написва за своя 24-ти випуск се превръща в маршова класика. Той написва също така маршовете на 41- ви и 42-ри випуск, с което утвърждава традицията всеки випуск да си има марш. Връх в творчеството му е “Марш на македонските революционери” известен още като “Изгрей зора на свободата”
Александар Морфов ![]() |
||
![]() |
||
|
Колку си ти грешка и самиот не си свесен. Само донекаде те разбирам и не те разбирам.. Те разбирам зошто не живееш во оваа земја и незнаеш какви се работите, а не те разбирам, зошто трескаш без врска кога незнаеш кој и што е Тоше? Изменето од Vladimir88 - 14.Јуни.2008 во 21:27 |
||
![]() |
||
ZoraNaSlobodata ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
|
Mozi taa pesna ja peele vo Sofija,ama Makedonskite Revolucioneri ne peele nisto so Blgaria v kontekstot na pesnata. Pa mozebi ukradovme bugarska pesna kako sto vie pravite denes od cel Balkan. Fala za pesnata,mnogu ubava pesna :). Изменето од ZoraNaSlobodata - 14.Јуни.2008 во 21:14 |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 147> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |