|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 45678 46> |
Автор | |
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mislam deka treba da "porabotish" na jazikot na koj pishuvash, ako veke pishuvash na toj jazik,treba barem da go pishuvash tochno (mislam na padezite i toa...) Изменето од mamma - 06.Јуни.2008 во 15:58 |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....напишана од CRESA
VERUVAM OD DENOT KOGA SVATIV DEKA TE SAKAM, SI VETIV DEKA CEL ZIVOT KE TE PRATAM, NO PO TOA [TO GO PRAVI[, KE JA SLEDAM TVOJATA DUSA, SAKAM DA BIDAM KAKO TEBE, I GLASOT TVOJ DA GO SLUSAM, TI SI VO MOETO SRCE, DLABOKO ZALAVEN VO NEGO, OD DENOT KOGA SVATIV DEKA TE SAKAM, STANAV DRUGA LICNOST, I POCNAV DA VERUVAM, VO ZIVOTOT, VO MENE, I TIE TESKI RABOTI, DEKA MO`AM DA GI SMENAM, NO SAMO TVOITE OCI DA GI GLEDAM, DA ZEMAM SILA, DA MOZAM DA TE SLEDAM, VERUVAM, DEKA TI SI DO MENE, VERUVAM, DEKA ME GLEDAS, KAKO SE OBIDUVAM, DA SE SMENAM, DA STANAM DOBAR COVEK, IAKO VO SRCETO VENAM, TVOJATA DUSA ME CUVA, NELI ZNAES, JAS TI VETUVAM, A TI MI VERUVAS, VERUVAM, VO BOG, A VERUVAM I VO TEBE, TOA MI POMOGNA DA SE PRONAJDAM SEBE, CELTA NA MOJOT ZIVOT, I TOA NEBO STO ME STITI, STO TE CUVA TEBE, TVOJOT VECEN DOM, OD KADE STO ME GLEDAS MENE...................... OVAA PESNA SE PRODOLCUVA VO TEKOT NA CELIOT MOJ ZIVOT, I CELOSNO E POSVETENA NA ANGELOT! .....НА КОГО МА ТИ ВАКВИ ПЕСНИ МУ ПИШУВАШ..А? Изменето од zagor - 08.Јуни.2008 во 01:01 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova e nesto fenomenalno!!Sekoja cest |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
............ |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originally posted by Quentin
Испратена: Денес во 21:43 Ете ме на брегот каде надежите се сончаат со розови очила и јадат од грозјето на едно неминовно опстојување. Колку сум само невидлив за нив... Толку ли набабрил ркулецот на злобата кај луѓето, та надежите си зеле одмор? Ќе изгорат под сонцето и гламјосани ќе се вратат кај луѓето. Само така можеби некој од нив ќе се залаже да ги помеша со злоба и пак ќе ги прими кај себе. ------------------------ Quentin, Gordost na ovoj forum, ne davaj da te povredat nedostojnite. |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Утеха (од Quentin)
Се будам на перницата оглушена од звуците на нашиот вчерашен грев. Без допири се соголуваме во кревкиот миг што чемрее украден зад стравот дека некој причинител на шум ќе не’ затекне прегрнати. Наместо по име, ме нарекуваш утеха и не ме препознаваш. По улица ме газиш како паднат есенски лист, а јас кршливо шушкам под твојот чекор и делови од мене се лепат на твоите чевли. Така распарчен подготвен сум да те следам до крајот на светот. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стихоклепецот се прави важен
“Колку се здодевни вљубените жени - Се бесат на тебе како мокри чаршафи Ти цивкаат на уво со непријатен скокот А мислат дека гугаат како бели гулабици. Колку се здодевни вљубените мажи – Каскаат по тебе како глупави кутриња Лаат на секој случаен минувач Од страв да не им ја земе скапоцената коска. Колку е здодевна возвратената љубов – Како стоечка вода што полека засмрдува Полна со полноглавци и јајца – Бара во која врие од живот.“ ...И МИЛИОН ЗБОРОВИ, ЗАЛУДНИ СЕ ВЕЌЕ ...!!БАРАВО... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mitre.tolumbata
Нов член Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Модератори - шовинисти... Сметам дека нема потреба да ја елаборирам тезава... Изменето од mitre.tolumbata - 12.Јуни.2008 во 14:44 |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slushaj,...mitre tolumbo....postov ti go prefrliv tuka
zatoa shto vo taa tema se pishuva iskluchivo poezija. Kritikite se pishuvaat TUKA. Od moderatorot-shovinist Изменето од mamma - 12.Јуни.2008 во 19:59 |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......valjda feminist be...
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се вклучив само да ти елаборирам зошто си шовинист...
1. Анакин реплицираше на онаа месечарката, која ја пародираше неговата песна (меѓутоа, крајно неупешно, смешно и нестручно, тоа всушност и не личеше воопшто на песна) а јас му забележабва на Анакин да не се труди да и објаснува. Ти ја префрлаш мојата забелешка со репликата на Анакин во критика, каде воопшто и не и е место, и што е најтрагично без текстот - пародија на месечарката со што се губи смислата на репликата на Анакин и на мојата забелешка за него. 2. Како модератор на поезија не правиш разлика помеѓу критика и забелешка, а тоа е непојмливо. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eeej majstorce dosol ! ...aj da se bacite so mamma
Pa i ja ne razlikuvam zabeleska od kritika Изменето од zbunet - 12.Јуни.2008 во 21:21 |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕЛЕМЕНТИ НА НЕМИРОТ
На мојата муза од форумот Сенка… Заборавен чадор... Слечена стара наметка... Палецот и показалецот брзаа Да го запрат преминувањето на смрадот Од една душа во друга. Мост што не ги допира облаците. Сино бранување на изборот Во вреќата на непостоечките можности. Никој не се вратил по заборавениот чадор. Сенката е секогаш исто издолжена, Независно од положбата на сонцето, Како на слика од кошмарен сон. Слушаш ли - Секое нејзино шумолење Личи на притаеното кикотење На ѕверот што ти талка низ мислите И лока од изворот на твојата неадменост... А после... Скапаното лисје во длапката на изворот Ќе и даде друга форма на твојата беда... Сенка... Обичен белег на тротоарот По кој повеќе никој не се движи, А некој усмраден контејнер Вообразил дека е кристална вазна... мајсторче is back. Neke ptice nikad ne odlete . Добредојде назад! |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |