|
Дали сме наследници на АнтичкитеМакедонци |
Внеси реплика | страница <1 89101112 93> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hahahhahha
pa broj be broj voopsto nesakas da razmislis pogledni go fimlot na Dr Zan Mitrev mozebi kje ti stane jasno zavrsuva filmot so i jas sum MAKEDON go gledav na TV no niso cudno da go ima na YOUR TUBE |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
kentucky
Група Регистриран: 06.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Njujorcanec
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 118 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
aj vidi ako go najdes linkot, prati mi go. A inaku jas nemam slushnato nekoj da kaze deka e Makedonec, osven Makedoncite (po entitet) shto se vo Makedonija, i Makedoncite vo dijasporata...aj da kazeme se na se okolu 3 milioni ljuge preku sila...sega nedostasuvaat okolu 347 milioni... |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
... i sega nie toa sme svatovi... Filip beshe vash... Olimpija nasha... a tie po niv... zaednicki... pa zatoa deteno beshe tolku pametno... ja zema borbenosta od vas... ekonomicnosta od nas...
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ene more njuorcanec
googlaj - poarno na ROSETA STONE eden den site 350 -400 miliona kje priznaat deka e toa nivno pismo i nivej jazik eeeeeeeeeej razmisli vo 5 vek odednas se pojavi pleme koe denes broi kolku rinkanite denes a nikoj pojma nema deka se kriele vo pestera zad karpatite hahahahhahahhahaha |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nekoj nezadovolen od anketata ja simnal za da se sokrie opredelenostasta na lud'eto, eeee... so kakvi niski manipulacii se sluzhite,sramota kako i za mnogute lagi do sega so koi se obiduvate da i go miete mozokot na nacijata,pa so sila da gi vratime antichkite makedonci i da nametneme nekoja samoizmislena istorija.,,patoloshki oblik na karakter e chovekot da se ubeduva vo nevistina ako sammiot e svsten za istata,,
|
|||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
CITAJTE
DA VIDITE STO STE SME SITEEEEEEEEEEEEEEE http://rosetta-stone.etf.ukim.edu.mk/assets/pdf/01-26-2-2005-Boshevski-Tentov-angl.pdf |
|||
|
|||
Njujorcanec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
deneska narodite se do tolku izmeshani, so ovaa globalizacija shto nikoj shto e del od sovremeniot svet ne se zamara od kade doagja, tuku takvi nacionalistichki idei gi ima samo vo glavite na ljugeto od Balkanot i mozebi vo Centralna Azija(Tajikistan, Kirgistan, Uzbekistan). Treba da se zacuva istorijata, sekako, no treba i da se gleda napred...zoshto spored moe mislenje, nashata istorija nikoj ja nema tochno definirana, dali sme sloveni ili antichki Makedonci, ili meshavina od dvata naroda ili neshto treto. Narodite shto ostanaa na pashkata na Evropa, vklucuvajki ne i nas..se zemji...koi se ushte nedefinirani. Da, imame istorija, imame kultura, imame jazik, no gledate i vie samite kakov e deneshniot svet, deka se e bazirano na materijalizam i globalizacija. A nie, na balkanot...seushte se zamarame...so potekloto..jazikot...koj bil Makedonec, koj bil bugarski shpion, koj bil grcki svat. A kako shto zboruvavme i vcera na temava, ako izlezes na ulica..i prasas 10 Makedonci(od Makedonska nacionalnost), ke dobies minimum 6 razlicni odgovori...toa e deneshnata realnost vo Makedonija, za koja udel imaat i site segashni vladi od nezavisnosta do sega, kako i obrazovanieto shto ljugeto go dobile za vreme na SFRJ. Ke ti dadam eden primer...ne sakam da me sfatish kako jugo - nostalgicar, ova sum go slusal od roditelite, i od povozrasni lica, zatoa shto jas ne uspeav vistinski da go dovolam zivotot ov SFRJ. Togas ljugeto imale rabota, imale pari, i ne se zamarale so istorija i poteklo, bile gordi shto bile Jugosloveni, kako sega zemjite od EU se gordi shto se del od EU. Znaele deka ako zavrshat faks, gi ceka rabota, immat dovolno pari da odat na odmor, da izgradat kukja, da stvorat semejstvo, za poveke ne im trebalo, i cela nacija bila srekjna. Ke ti dadam eden drug komunisticki primer: dodeka komunizmot vo SFRJ, kako shto gledam bil kolku tolku zadovolitelen za pogolemiot del od narodot, imam edna prijatelka od Slovachka, i taa mi ima kazuvano deka...za vreme na nivniot komunizam...nemozele da patuvaat nadvod od Czechoslovakia, deka produktite vo prodavnicite bile ograniceni, deka na primer ne mozele da kupat poveke od kilo sheker ili 2 lepcinja. Sega, koga dobivme nezavisnost...vidovme deka novata okolina koja ne opkruzuva ne e bash prijatelski nastroena kon nas...i zatoa nastana i odredeno dvoumenje kaj narodot, koj sme, shto sme...treba da se preseche ednash zasekogash i da se gleda napred...istorijata se menuvala i ke se menuva...treba da se skoncentrirame na segashnosta...i da ja planirame idninata do odreden stepen. A shto korist ke imame ako Aleksandar Makedonski bil Makedonec...dali ke ni gi vratat teritoriite ili pak ke ni go vratat Solun?? Mozebi, vo nekoj drug period od idninata i toa ke se sluci...i mozebi ke nema Makedonci, Grci, Bugari...i ke nema granici...a do togash...treba da ja gledame segashnosta i da gledame kako da go podobrime kvalitetot na zivot...da dostigne nekoj zadovolitelen stepen na zivot. Pozdrav.... |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Моето мислене е следното:
как древните македони не зборувале на язикот кой уж го пронашле на Розета За да има мир се сложувам Яс не сум Пагане- унука сум на Клеопатра. Аспарух не бил Кубратов - унака бил на детето на Александър и Роксана |
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sekoj jazik ima nekoj koreni , pa taka i Kiril i Metodij ne ja izmislile Glagolicata tuku taa nastanala vrz baza na Antickoto MAKEDONSKO pismo. |
|||
Njujorcanec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I sea shto koga sme Makedonci ? Dali ke imame podobar standard na zivot...ne, ke bideme gordi tuka vo krugot od 25 kvadratni kilometri...kolku shto gi ima Makedonija...a koga ke izlezete nadvor od Makedonija, malku podaleku...edvaj nekoj da znae kaj e Makedonija... |
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
врз базата на античкото елинско писмо |
|||
KUKOC7
Сениор Барон Минхаузен Регистриран: 26.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 1852 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaci vaka:
po nacionalnost sum Makedonec i toa ke ostanam za sekogas
ova sto ke kazam deka nemame vrska so anitckite ne znaci deka ne ja sakam Makedonija.
Samo realno gledanje na rabotite:
Nie mozebi imame kontakt so ili nekoja "simbioza"so antickite no ne sme nivni naslednici.Ako ne veruvat togas poglednete ja nasata slicnost so slovenite!!!sve ke vi stane jasno!!!iminja na reki,ezera ,planini opsti iminja na luge i taka natamu na krajot na krasitata kako sto gricte ne mozat da kazat deka alaksadar veliki bil grk ste videle plav grk? misalm smegi gi ima no plavi bas plavi kako aleksandar dosega vo zivot ne sum videl....i drugo neli velime deka Kirili i Metodij se nasi luge,kliment i naum... a za niv velime ne samo nie tuku site luge deka ja dale sovenskata psimenost ...znam deka se napraveni nekoi mesnaja na toa sto sem go ucele vo istorijata no... ne sme naslednici toa e definitvno!!!
moe mislenje samo!!!
|
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mnogu si greska Gospodine ako ti kazam deka kolegite Kinez znaat poveke za MAKEDONIJA odkolku za Avstrija Italija, i ostanatite zaedno, ke se fatis za glava. Ako ti kazam deka Germancite mnogu dobro ja poznavat istorijata i denesninata na MAKEDONIJA isto nema da veruvas. Za zal ima i takvi Germanci koi ja ucele Grckata istorija i zatoa nekoj raboti im se nejasni , ama koga ke im objasnis site vikat taka e nema logika toa sto go zboruvat Grcite. A toa sto go kazuvas ti e tipicen kompleks na niska vrednost nasleden od poranesnata republika. Изменето од kultuzin - 13.Јуни.2008 во 11:14 |
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112 93> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |