IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто Мухамед убивал
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто Мухамед убивал

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 00:24
Ok \

Kniga 019, Br.4322

Raskazuva Sa'b b Jaththama deka toj kazal (na Svetiot Prorok) : Prateniku na Allah nie ubivme deca na mnoguboshcite za vreme na nocnite napadi. Toj kazal: Tie se od niv.

Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
El Emin Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2008
Поени: 60
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај El Emin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 00:37
hahahah i ova e ubistvo STO go izvrsil muhamed s.a.v.s.????????

blazesiti sto dobro e da se ima pamet kako tvojot mnogu dobro razmisluvas
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 01:14
Originally posted by El Emin El Emin напиша:

hahahah i ova e ubistvo STO go izvrsil muhamed s.a.v.s.????????

blazesiti sto dobro e da se ima pamet kako tvojot mnogu dobro razmisluvas

Tazno e sto ne si ja poznavas svojata vera a se pravis vernik pa uste si zel za pravo da komentiras nocnite napadi koi bile vrseni bile naredeni od strana na muhamed......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 09:40
Sekoj sto ke odi vo osvojuvanje i pokoruvanje na drug narod kade sto ke gi prisili da mu bidat poslusni ne moze da bide dobar.

site tie osvojuvanja sekogas se proprateni so niza ubistva na nevini ligje cija vina e samo toa sto se porazlicni od osvojuvacot.

komandantot koj ke i naredi na svojata vojska da ubiva e mnogu poveke odgovren za tie ubistva i negovite race se mnogu pokrvavi odkolku na samite vojnici koi samo go slusale.

ova e opsto za site osvojuvaci, a ako Muhamed osvojuval za da pokori i daval naredbi da se ubivaat lugje i deca koi ne mu se pokoruvaat....

toa sto isto go znam a ne mi se dopagja ni malku, toj gi zemal i zenite na ubienite zarobenici.... sto sekako sigurno ne bilo po volja na tie zeni
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 14:22
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Sekoj sto ke odi vo osvojuvanje i pokoruvanje na drug narod kade sto ke gi prisili da mu bidat poslusni ne moze da bide dobar.

site tie osvojuvanja sekogas se proprateni so niza ubistva na nevini ligje cija vina e samo toa sto se porazlicni od osvojuvacot.

komandantot koj ke i naredi na svojata vojska da ubiva e mnogu poveke odgovren za tie ubistva i negovite race se mnogu pokrvavi odkolku na samite vojnici koi samo go slusale.

ova e opsto za site osvojuvaci, a ako Muhamed osvojuval za da pokori i daval naredbi da se ubivaat lugje i deca koi ne mu se pokoruvaat....

toa sto isto go znam a ne mi se dopagja ni malku, toj gi zemal i zenite na ubienite zarobenici.... sto sekako sigurno ne bilo po volja na tie zeni

Butel,ne mi e jasno do koga ke se glupirate i ke si davate od vasite glavi komentari a za toa sto go zboruvate nemate apsolutno nikakvo poznavanje.

Neznam navistina koja Bolest covek treba da ja poseduva za taka da postapi. Zosto sekogas veruvate koga ke vi kaze nekoj sto slusnal od nekoj koj cul od nekoj sto slusnal od nekoj sto izlazal ?
Zemete ednas i sami procitajte,nemajte strav.

Kakvo ratuvanje kakvo osvojuvanje.
Tocno e,nikoj ne go poreknuva toa deka Muslimanite se borele i deka ratuvale ! Koj ke rece ne,se laze samiot sebesi. Kako da recam ne koga bilo toa.
No butel,vie bi bile zadovolni da vi ja navedneme glavata i da ne tepate ????? Samo togas vie bi bile zadovolni ??????????
Ako se odbranime togas teroristi sme nie.
Vie ste kako CIGANITE. Udiraat i placat !

Da znaete,bilo od sekogas i sekogas ke bide. Koj pocituva,koj si ja gleda rabotata negova,koj ne se mesa vo tugi dvorovi i mirno ke si zivee.
Ako denes vi padne na pamet da ratuvate protiv muslimanite,od prosta pricina sto se Muslimani,togas da znaete deka nie so vkrsteni race ne sedime.
Sekogas sme spremni za SE'.

Taka bilo i togas.
Muhammed s.a.w.s povikuval vo Vistinata. Zarem edna raka ratuvala protiv site ?! Daj ukluci se malku. Na poveketo jasno im bilo i im bila jasna Vistinata koja ja zboruval,pa go sledele masovno.Oti ja zboruval VISTINATA ! Onie koi imale zapecateni srca (toa bilo Odredba Allahova,takvi i denes ima,normalno) duri i gi progonuvale i gi kamenuvale i ubivale.
Tokmu kako sto e slucaj i den denes.
Alija Izetbegovic velese: Sto nas vise tuku sve vise smo jaci !
Na site im bese jasno deka bezpricina se goneti,naprotiv,tie pravdata ja baraat i pravdata ja zboruvaat,pa se poveke i poveke go prifakjale !
Koga napravija SNAGA togas mozea i da vozvratat,koga bile napadnati,te. da se ODBRANAT !
Vo odbrana ima i zrtvi,sekako.

Denes,ako realno gi otvorime ocite,Muslimanite se ustvari Terorizirani i ne e nikakva borba protiv terorizmot,toa vi e samo perde pred ocite,ova e Krstonosna vojna protiv Islamot i nisto poveke !

No veruvale ili ne,sto poveke gadosti za Islamot se zboruvaat,toa ne mu preci ni na islamot nit na Qur'anot.Naprotiv tolku poveke povod im se dava na PAMETNITE da go prelistaat i da go prifatat.

Vo Qur'anot Allah JASNO ne dvosmisleno veli: "Ratuvajte protiv niv,NO NIKOGAS VIE NE ZAPOCNUVAJTE,ALLAH NAVISTINA SAKA PRAVEDNI."

Vo drug aet veli: "Allah ne vi zabrani da bidete prijateli so onie koi ne ratuvaat protiv vas i koi ne ve progonuvaat od vasite domovi."

Makar toa bile i Hristijani i Mnogobozci i Evrei i neznam sto....
Ova se ALLAHOVI ZBOROVI A NE NA MUHAMMED A.S.
Ona sto go rekol Muhammed s.a.w.s toa e Sunnet,preporaclivo da se pravi,ne e obaveza,ne e moralno.
Ona sto Allah go veli vo Qur'anot,toa e FARZ.OBAVEZA,MORALNO.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 14:32
Miralem, tvojot post nema vrska so toa sto jas sum go napisala, zosto voopsto si go komentira ne znam

i vtoro, jas ne se glupiram
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 14:40
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Miralem, tvojot post nema vrska so toa sto jas sum go napisala, zosto voopsto si go komentira ne znam

i vtoro, jas ne se glupiram

Jes of skroz...
Vasite samo vrska imaat.
Samo vie go poznavate Islamot,slepci,nie Muslimanite ne go poznavame.

Toa sakas da kazes ?

Samo aplauz bi imal vrska kako komentar na tvojot post ?

Tvrdis deka nesto znaes. Muhammed s.a.w.s ubival nekogo i nivnite zeni gi osvojuval a ne bil po nivna volja ?

Odtuka se gleda deka APSOLUTNO VRSKA NEMAS za Islamot i od Islamot.

A vaka koga nekoj ke vi kaze deka nisto ne znaete,namesto da se upatite da naucite se razocaruvate.

Jas dlaboko se izvinuvam sto nema kejf na nikogo da mu napravam koj nisto ne poznava. Makar toa Musliman bil ili bilo sto.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 14:42
PS: Ako si razocarana od hristijanstvoto pa ne najde nisto sto ke ti dade vera,pa si postanala ateist,togas ne zemaj za pravo da plukas i vrz ona sto ne go poznavas. Spoznaj go pa zboruvaj. Ili,kulturno bi bilo da prasas: "Dali Muhammed ubival i zenite gi zemal kako robinki" pa da ti se dade odgovor a ne da tvrdis deka znaes A NISTO NE ZNAES.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 14:43
jas gi molam moderatorite da reagiraat, bidejki Miralem bez nikakva pricina pisuva navredi .
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 14:46
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

PS: Ako si razocarana od hristijanstvoto pa ne najde nisto sto ke ti dade vera,pa si postanala ateist,togas ne zemaj za pravo da plukas i vrz ona sto ne go poznavas. Spoznaj go pa zboruvaj. Ili,kulturno bi bilo da prasas: "Dali Muhammed ubival i zenite gi zemal kako robinki" pa da ti se dade odgovor a ne da tvrdis deka znaes A NISTO NE ZNAES.

Miralem prestani so toa sto jas znam i sto ne znam i zosto sum ateist i jas ne sum ovde tema na razgovor

a za Muhamed vo drugi temi e pisuvano za negovite zeni i megju niv bile i vdovici na zarobeni ubieni vojnici.
ti kogana nekoja zena ke i go ubies mazot , pa taa so drago srce ke dojde so tebe....
Кон врв
KarolinaXP Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 39
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KarolinaXP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 14:47
DA I JAS BARAM MIR I KULTURA STO E OVA NA STO LICITE KAKO NA VOLK NA VOLK I VIE STEMI BILE VERNICI
NEOTI PAZITE STO PISUVATE SAMO DA SE LOMOTELO SO ISKLUCOK NA NEKOI SEKOJA CEST

AJDE OVA SE DA SE SMIRI

LJUBOVTA POBEDUVA SE SO GOLI RACE I SIROKO SRCE NAPRED!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 15:23
Ajde napisi go toa kade vo koj Hadis go pisuva koj go prenesuva.Ne samo da kazes kako si slusnala od onoj sto ti kazal koj slusnal od onoj sto izlazal !

Ima bezbroj primeri kade sto Zenata go ostavila mazo zaradi negovoto neverstvo. No prisilno da zel nekoj BILO KOJ MUSLIMAN toa NIKADE GO NEMA.

Drugo,postapkata na cistite luge ne ja mesaj so svoite.

Ke ti go kazam ova za pamet neka ti bide,procitaj go,zadno za tebe a go imam pisuvano i na drugo mesto. Ke ja napisam na Bosanski sluckata a ke ti dadam pouka od nea.

Bio jedan bakal(trgovac namirnicama) i imao je lijepog zelenog papagaja.Papagaj je imao lijep glas i lijepo je govorio.
Čuvao je dućan,a ujedno privlačio i nasmijavao mušteriju svojim glasom i govorom.Lijepo je pjevao kao papagaj a lijepo je i govorio ljudskim govorom.
Jednog dana bakal je otišao kući,a papagaja ostavio da mu čuva dućan.Izenada,mačka je skočila u dućanu za mišem,a papagaju je od straha stala duša.Letao je po dućanu tamo-ovamo,s jedne strane na drugu.Izvrnuo je posudu u kojoj je bio đul-jag(ružin parfem) i tako se prolio parfem.
Bakal se vratio od kuće i zadovoljan sjeo u svome dućanu.Kada je opazio da je đul-jag proliven,naljutio se žestoko.Zgrabio je papagaja i zgulio mu perje s glave.Od ovog udarca papagaju se oduzeo glas pa je prestao govoriti.Bakal je počeo žaliti šta je uradio.Od žalosti je počeo čupati sebi bradu i vikati:žalosti,teška žalosti,što sunce moga dobra prekri oblak.
Da mi se bogdo ruka slomila,kad sam udario onoga što lijepo govori.
Davao je sirotinji milostinju,priželjkujući da se papagaju povrati glas i govor.Tri dana i tri noći je bio vrlo neraspoložen i gotovo je bio izgubio nadu.
Pritiskivalo ga je stotinu briga,očekujući da papagaj opet progovori.
U to,prođe ispred dućana siromašak obučen u vreću i obrijane glave kao tas.
Najednom,papagaju se povrati glas,pa progovori i poviče siromahu:
O ćelo,o ćelo,zar si i ti prolio đul-jag i umiješao se u ćelavce!?
Svi prolaznici su se od srca nasmijali na ove papagajeve riječi i poređenje.

--------------------

Znaci,postapkata na cistite ne meri ja po sebe. Zborot "Sir" e ime i za Mleko i za Lav,no imenitelot im e razlicen.

Zaradi pogresno sporeduvanje mnogu skrenale od praviot pat. Malku Allahovi robovi toa go svakjaat.

Ona sto pogresno svakjate e toa sto zaklucuvate deka Evliite se kako vas i deka Pratenicite Bozji se slicni na vas.

I pratenicite se isti i nie sme isti. I niv i nas ni treba son i hrana. (Qur'an).

Zaradi vakvi zaslepenosti i ne gi poznavate. Razlikata megju nas (obicnite) i pratenicite Bozji e golema,beskrajna.

Pcelata i osata od isti cvet se hranat,no ednata dava med a drugata otrov.

Site srni pasat ista treva,no ednite davaat Misk a drugite izmet.

Dve vrsti se trstki,ednite se suplivi,prazni a drugite davaat seker.

Vakvi slicnosti ima mnogu a razlikata megju niv e daleku i po sedumdeset godini.

Nekoj jade i dava svetlo od sebe a nekoj isto taka jade a od nego izleguva samo necistotija.

Kaj edni od ona sto jade doagja skrtost a kaj drugi se zgolemuva Allahovoto svetlo.

Ova e cisto mesto a ona neplodno i valkano.Ova cisto e angel a ona valkano e gjavol.

Dozvoleno e dve sliki da bidat isti. I SLATKATA I SOLENATA VODA SE BISTRI !

Ako si i ti bistra ke razberes.

Koj moze da znae sto e uzitak osven onoj koj go poznava uzitakot. Najdi go nego ! Toj ja poznava razlikata pomegju slatkata i gorclivata voda.

Koj ne gi poznava razlikite toj pravi sporedba so Sihir (magija) i Mudziza (Allahovo cudo) pa veli deka podloga na dvete raboti i e lagata.

Ova istovo tebe ednas ti go nastampav.

Magionicarite koi se natprevaruvale so Musa zele stapovi od inaet sto i Musa a.s imal stap.

No megju nivnite i stapot na Musa a.s imalo razlika golema.Megju nivnata i Musaovata rabota imalo razlika.

Allahovo prokletstvo go sledi sihirbazlukot a milost Mudzizata.

Bezvernicite vo svoite raspravii primaat Majmunski naravi. Ako ja imas samo muvata na kapata ke se nalutis.
No prirodata na takvi naravi vnatre e losa.

Sto god pravi covekot toa saka da pravi i majmunot. Majmunot vezden saka da go oponasa covekot.

Jas pravam sto pravi i covekot,taka misli majmunot. Notoren raspravuvac,kako moze da ja vidi razlikata ?

Covek na prav pat sto pravi e po Allahovo upatstvo a drugi od inat. Na raspravuvacite,jas velam,zemja frli mu nad glavata.

Iskrenite i licemernite zaedno klanjaat.Za da ne mislis deka samo od tebe i od mene majmun pravam,tuku za sekoj koj oponasa i gleda na Allahovite pratenici ona sto tie go napravile a toj nemoze ili ne mu e realno.

Zaedno klanjaat iskreniot i licemerniot ama onoj drugiot samo majmunusuva (oponasa) a ne klanja iskreno i skromno.

Koga vernikot ke go nareces Mumin,ubavo mu e na dusata a ako go nareces Munafik,kako so ogan da si go izgorel.

Imeto "Mumin' ubavo e samo po sebe i ubavo e po postapkite koi gi bara da se pravat.

Ne se dobiva goleminata vo soglaskite m,n,m,n goleminata e vo znacenjeto na zborovite MUMIN.

Koga Mumin bi narekol Munafik,toa mu e kako skorpija da go griznala.

Koga imeto "munafik" nebi imalo vrska so pekolot,zosto togas covekot vo nego da ja oseti pekolnata zega ?

Bukvite vo zborovite se korito a znacenjeto e voda vo koritoto. Moreto ne e soleno zaradi koritoto !

Moreto od znacenje e kaj Allah vo majkata na Knigite (Ummul Kitab).

Na kogo Allah mu dal mok na raspoznavanje,toj moze vistinata da ja razlikuva i pravo da ja gleda od nevistinata.

Ako vo usta na ziv covek padne parce staklo,go osekja i go pluka.Toa mu pricinuva zadovolstvo.

Vo stotina zalaci covek osekja sitna slamka vo ustata i znae deka toa ne e hrana.

Ovosvetskite oseti se basamaci na ovoj zemski svemir,a verskite basamaci se nebeski basamaci.

Solomon imal stotici zeni spored biblijata,neznaci deka i ti treba i ti mozes da gi imas.

Isus nemal nitu edna zena sto neznaci deka i ti treba bez zena da ostanes.

Posto si zensko,zemi go obratno.

Vo toa e smislata na zborovite: Postapkata na cistite luge ne merija po sebe.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 15:37
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ok \

Kniga 019, Br.4322

Raskazuva Sa'b b Jaththama deka toj kazal (na Svetiot Prorok) : Prateniku na Allah nie ubivme deca na mnoguboshcite za vreme na nocnite napadi. Toj kazal: Tie se od niv.

marsovec Poznato ti e deka ovie nocni napadi bile naredeni i vodeni od strana na muhamed za sto svedoci ovoj hadis a ima i drugi - jas go prevedov za da diskutiram sega aj ti objasni mi go sto znaci...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2008 во 15:55

Ok \

Kniga 019, Br.4322

marsovec Poznato ti e deka ovie nocni napadi bile naredeni i vodeni od strana na muhamed za sto svedoci ovoj hadis a ima i drugi - jas go prevedov za da diskutiram sega aj ti objasni mi go sto znaci...

Citaj odgovor imas.Ako si pismen.A ako ti treba prevod i tebe,kazi na koj jazik da ti prevedam.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,516 секунди.