IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто Мухамед убивал
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто Мухамед убивал

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
Автор
Порака
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 13:35
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Ubavo od tebe sto mi objasni no ti isto velis deka se borel so dobri dela a jas ti navedov istoriski fakti koi kazuvaat deka toj ubival ..... onaa sto go navedov na angliski duri opisuva uste pogolema svirepost..... na toa kade e odgovort go nema gledam sekogas koga ce se najde tema kako ovaa odma od naftalin gi vadite temite za isus kako kontranapad za da mozete da se odbranite hahahahaha

Abe,Pempasius!!!

Kakvi toa be "Istoriski fakti"?Ti citas samo AntiIslamski brosurki,i nisto drugo!
More zaslepen si vo tvojata omraza,do toj stepen sto ne znais da razlikuvas belo od crno!

I,ti i istoriski fakti Magare od muzika!!

Zemi knigi i citaj za Muhammed.s.a.v.s. i togas ce doznaes koj bil Muhammed.s.a.v.s!

Dosta so toa...uste li ti go perat Mozokot!?

Se gleda deka ic ne ti ostanalo!

P.s.Kako sto kaza bratot,Ebu-Hurejre..navedi toa kaj Muhammed.s.a.v.s. licno go napravil toa!?

Ostavi toa sto kazuvaat...Kazuvale...koj...???

i mene mi rekle deka Apostolite bile..Pederi??

p.s.
Modaeratori...sega za ova Ban da ne dobijam a ??

Imavte vece opomena,,za ova jas vece apelirav pogore malku deka ke otvoram tema..ako ne se prezeme nisto...vece imate pretstava kakov ce bide nejziniot naslov...Zatoa...na ovoj Pempasov...mu se dadeni faktite od bratot DAIJA...no ne saka covekot da razbere...

i sega treba uste da se ceka..??treba uste temava da bide tuka a??

Изменето од Halid ibn Velid - 09.Јуни.2008 во 13:43
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 13:39
Originally posted by BUGS BUGS напиша:

I kade toa naredil da se ubie sekoe mashko dete ,da nesise pomeshal neshto so vremeto na Isus,a?

Si gurno toa ce da e!!

Mu se ispomesal pasusot,od nivnata biblija..kade sto se nareduvat da se ubie sekoe masko!

Изменето од Halid ibn Velid - 09.Јуни.2008 во 13:44
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:14
Мухаммед а.с. убивал!!!!!!

Е ова само болна глава може да го измисли и напише.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:27
Faktite vo istorijata se malku povece surovi od onaa sto jas navedov inaku hahahahha ETE KOLKU SI JA POZNAVATE VERATA SE STO NAVEDOV E OD HADISI.....SE STO NAVEDOV E IZVADOK OD HADISI - sto ce kazete sega na ovaa a????

Изменето од Templarius - 10.Јуни.2008 во 00:27
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 01:40
аха, демек знаш нешто од исламот...
добро, а зошто Мојсеј, Давид, Соломон и други убивале?
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 01:52
more daija ........ova ne e fer ....ne gi cepkaj sea tamuголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 03:35
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

аха, демек знаш нешто од исламот...
добро, а зошто Мојсеј, Давид, Соломон и други убивале?

Daija ako tie ubivale togas tie bile ubijci kako muhamed .... zarem toa ne e taka?????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 03:37
ne ne e taka i tuka gresis .......citaj poveke mozebi i ke naucis nesto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 03:39
Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

ne ne e taka i tuka gresis .......citaj poveke mozebi i ke naucis nesto

Ne ne gresam, ako ubivale i tie i tie se samo covecki sustestva kako muhamed voedno se isto ubijci kako nego ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 03:41
koj e ubiec?!!!

sto podrazbiras ti pod ubiec

i koj voopste im dava na lugeto pravo da tie se odmetnaat od svojot stvoritel ?!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 03:46

koj e ubiec?!!!

sto podrazbiras ti pod ubiec

i koj voopste im dava na lugeto pravo da tie se odmetnaat od svojot stvoritel ?!!!

Ubiec e sekoj onoj koj na direkten (muhamed predvodel vojski) ili indirekten (muhamed povikuval na vojna) nacin doveduva do krvoprolevanje ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 03:49
najdimi kade pisuva deka Muhammed imal ubieno so svoja raka?

i odgovorimi koj im dade pravo na lugevo da se odmetnat od svojot stvoritel ?!!!
Кон врв
Vikentij Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2008
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vikentij Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 10:45
Bog na site ni dal slobodna volja, da pravime sto sakame. Zarem toj mu se nametnal nekomu sosila? NE! Bog ne ljubi i ceka sami da se obratime kon nego, a greska si ako mislis deka toa treba da se vrsi prisilno. Za zal islamskata praktika pokazuva deka islamot go opravduva prisilnoto "obrakjanje" kon Boga.

Изменето од Vikentij - 10.Јуни.2008 во 10:48
So krstot pobeduvam!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 13:28

najdimi kade pisuva deka Muhammed imal ubieno so svoja raka?

i odgovorimi koj im dade pravo na lugevo da se odmetnat od svojot stvoritel ?!!!

Citaj go hadisite i ce vidis zarem jaa da te ucam na tvojata vera????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.