IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - АЛФА И ОМЕГА (кој го кажал тоа)?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

АЛФА И ОМЕГА (кој го кажал тоа)?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:11
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Abe more ezan i ti ebu hurerje prvin koski frljate si eden na drug a potoa lajte ...

Isus kazal deka toj e alfa i omega na negoviot armejski jazik koj go zboruval - vo narodot e opsto poznato kako alfa i omega poradi toa sto vo pisuvanje na biblija e koristen grckiot jazik kade sto pocetokot (alfa) i krajot (omega ) se napisani na grcki jazik....toa li e tesko da se svati.....

Исус рекол јас сум алфа и омега!!!!!

А каде рекол,ајде просветли ме.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:32
Ajde vaka da kazeme deka Isus zboruval Angliski i a biblijata e napisana na Makedonski
Isus bi kazal

I am A(ej)and Z (zi)

no na Makedonski toa bi znacelo

Ja sum A i Sh

sega pojasno li vi e....

Изменето од Templarius - 10.Јуни.2008 во 00:33
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Ezan-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Локација: Somalia
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ezan-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 00:44
Tempo ako si tolku ubeden aj citiraj mi kade toa ISUS so svoi zborovi vika deka toj e ALFA I OMEGA dali toa go rekol toj licno ili go rekol nekoj drug a za KOSKA ke dobies ne se sekiraj :)
Beautiful Mind

Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 01:29
Templar za tebe mozam komotno da si kazam deka ti ne poseduvas ni osnovno poznavanje za hristijanskata religija iako i pripagas na nea, no so neznaenje ne se tolkuva religija tuku se stanuva filozofнамигнување
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 01:37
Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

Eve da ne recete deka ve zaboravivme , se navrativ da ve posetam , a koa veke sum tuka si rekov da si otvoram nova tema i na nekoj nacin da mi objasnite vie , mislam na hristijanite toa sto sakam da prasam

imam edno mnogu jasna i kratko prasanje

bidejki vie cesto se povikuvate na toj stih kako dokaz za vaseto veruvanje

cesto ste go citirale stihot kade sto se sodrzani zborovite ALFA I OMEGA....

PA ME INTERESIRA KOJ TOA GI IZGOVARAL TIE ZBOROVI

DALI E ISUS TOJ KOJ STO REKOL DEKA JAS SUM ALFA I OMEGA

ke ve zamolam za odgovorсреќа
Ебу, знаеш што е финтата?
Во беџовите.
Ко на ѕвездени патеки, како и да зборуваш, те слушаат на нивен јазик.
Така и ова, се по грчки, а Човекот Исус не знаел ни а на грчки.
Зошто, кога веќе преведуваат, не напишале дека рекол: Јас сум а и ш!?
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 01:47
o brate daija pojma si nemaat sto zboruvaat........zatoa prethodno i rekov deka odma si dobiv dva razliciti odgovora......

isus ne znael grcki tuku zboruval na svojot majcin jazik aramejski a sepak rekol alfa i omega.... no sesnse

apostolite isto taka zboruvale na svojot majcin jazik aramejski a pak nivnite evangelii navodno gi imale pisuvano na grcki.......kako da tie ziveele vo grcija pa im se obratile na grckiot narod  a ne na evrejskiot

kako i da e najranite dokumenti koi gi poseduvaat a vo koi e sodrzena i noviot zavet se codex aleksandrius i nekolku drugi kodeksi od podocna no aleksandrius se pretostavuva deka datira od 4 vek. pa neka pi podvlece bilo koj kade toa Isus tamu veli ALFA I OMEGA .

codexot mozat da go najdat vo internet.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 01:50
a za tebe Templar znam deka ovaa e spansko seloплазење
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 03:21
Hahahahhahaa bravo sekoja cest oooooo mudri ludje pa vie ste bile natprosecno inteligentni hahahahhaaaa.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 03:33
големо%20гушкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.