![]() |
|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 169170171172173 217> |
Автор | |
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imas mnogu za citanje
koj vlegol vo krugot na individui za kazna mora sve da procita\ ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Eh... nasednav... da znaev deka ima kazna nemase da pravam idividi...
![]() |
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Bravo za pishuvachite na naj,naj drushtvenite igri vo
minatiot milenium.Samo kako dopolnuvanje na postot Lastik... pesnata koja se peeshe koga se igrashe lastik...ona ...ema esasa... skoro doznav deka zapravo e skratenica od MISSISIPY(speluvaj) normalno,..modificirano za nashi potrebi ![]() Eve neshto i od mene...KLIK-KLAK....pomnite??? Toa beshe parche jaze na chii kraevi bea vrzani dve drveni topchinja. Eventualno ,ako ne se vrzuvashe vo chvor,na sredinata imashe plasticen krug koj sluzeshe za podobro da se drzi napravata.So brzo pomeruvanje gore-dole se udiraa topchinjata i se sozdavashe eden karakteristichen zvuk. Poentata na igrata???......preterano glasni tonovi koi nerviraa celo maalo,i.....l..zglobovite na racete trebashe da bidat shto pomalku modri. Edvaj ja najdov slikava... ![]() Изменето од mamma - 10.Јуни.2008 во 01:51 |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ne e taka mozes sekogas da izlezez od krugot ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Mozes... ako sakas...
![]() |
|
![]() |
|
MISSISSIPY...EMA-ESESA-ESESA-PIPIJA?
![]() ![]() More toa KLIK-KLAK-ot...
![]() Kakvi ubavki igricki si igravme... eh... ![]() ![]() Изменето од anastea - 10.Јуни.2008 во 13:26 |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
...A,ИГРАВТЕ ПЛОЧКА..Т.З..."CURICA"..???
![]() Изменето од mamma - 10.Јуни.2008 во 01:17 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
Da be, igravme, ama ja vikavme KERNA...
![]() |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
......ИИИИИ,ФАНТА
![]() ![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
sakas za FANTA DA PISUVAS?
|
|
|
|
![]() |
|
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Postovite koi bea citirani gi izbrishav(osven komentarite) poradi toa shto tekstovite koi se veke ednash pastirani se i onaka golemi.Ve molam vo idnina da ne se citiraat celi tekstovi,se opteretuvaat stranicite.
Ostanete samo na komentari.A inaku...srcinja ste site ![]() Изменето од mamma - 10.Јуни.2008 во 01:43 |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Сбогом
Има хора, които могат и казват сбогом. Има такива,които не искат, не могат и не казват сбогом. Очакват Другия да го направи вместо тях. Може би си мислят,че е по- лесно . За да не носят отговорност за Сбогом. Защо сбогом и какво чувство носи - на теб, на Другия. Променя ли битието ни и как? Хората са различни в своето Сбогом. Според посланието: Сбогом е пожелание - за добро, за лек път, за по- добър живот, за ново щастие, за друга любов, за Свобода. Тогава когато обичаш. Защото обичаш. Или тогава, когато любовта умира. За да няма агония. Понякога сбогом се определя от разстоянията или по-скоро от представата на хората за близо и далеч. Сбогом иска да направи от "далечното близко"- "далечно далечно". Хората забравят че, понякога сбогом прави далечното по-близко, отколкото е било до тяхното сбогом. Сбогом те прави герой, но ти отнема славата. Сбогом е прошка. За грях. И наказание... заради грях. Сбогом е истина. Дава визия на реалността. Такава, каквато е. За да я приемеш. Понякога истината е човешка заблуда. Плод на човешката субективност. Реалността е измамна. Строи път към ада. Една вселенска спирала на вечните мъки. Човешки. Сбогом е точка. Окончателност. Невъзвратимост. Неизбежност. Завършеност. Разграничаване на миналото от настоящето и бъдещето. Но може и да е сбогом поради страх от възможността за избор. Страх от многоточието. Сбогом като бягство. Бягство от самия себе си. Няма нищо съвършено в човешкото сбогом. Важното е че е Човешко. Обаче винаги носи свобода. На теб, на Другия. Това нелесно Човешко Сбогом. И нека Другия да го направи вместо Мен. http://www.youtube.com/watch?v=FU2sMEBqMRA Изменето од pagane - 10.Јуни.2008 во 11:38 |
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() А баш сега сакав да пишам нешто "озбилно" па некако не ми се уклапа ... ![]() Нема везе.... сепак ... С У П Е Р !!! ![]() ![]() Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:58 |
|
![]() |
|
james dean ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Henry Cavendish - индивидуата која прва ја измери тежината на нашата планета.
![]() Чудно нели ??? Како може да се измери тежината на Земјата кога таа лебди во просторот.... Да, да, да може.... и тоа Хенри Кевендиш го направил уште во 18-тиот век, во далечната 1797 год. Хенри Кевендиш (1731-1810) бил Британски научник, кој всушност направил голем број значајни откритија, меѓутоа за нив светот многу подоцна дознал, бидејќи тој бил многу повлечен, скромен и не кажувал многу во врска со она што го работел. Сепак, рака на срце, најголемиот дел од заслугата за успешното мерење на масата на Земјата, Кевендиш му ја должи на Џон Мичел. Имено Мичел ја измислил и ја конструирал сложената направа со која требало да биде изврешено мерењето..... но за жал, тој немал среќа да го доживее тоа, бидејќи починал во меѓувреме.... Но сепак, сé се случило со една чудна коинциденција.... Имено, Кевендиш случајно налетал на сандакот во кој била спакувана сложената машина, а на сандакот стоело запишано името на научникот Џон Мичел. Бидејќи многу го почитувал, Квендиш решил да го отвори сандакот во кој ја нашол чудната направа....... за потоа да свати за што се работи и да го изврши мерењето. Машината се состоела од тегови, противтегови, нишала, вратила и извртени жици, а во средиштето имало две оловни топки, секоја тешка по ок. 150 кг., кои виселе покрај две помали топки. Целата идеја била да се измери гравитацискиот отклон на помалите топки со помош на поголемите. При мерењето многу важна била чувствитетлноста. Во просторијата каде што се наоѓала машината не смеел да се почуствува ниту здив... па затоа Кевендиш се сместил во соседната просторија, а своето набљудување го извришил со телескоп. Бидејќи била потребна неверојатна прецизност од 17 чувствителни, меѓусебно поврзани мерења, била потребна речиси цела година за да се извршат сите пресметки. На крајот Кевендиш го објавил резултатот - 5,9 милијарди милијарди тони, што претставува само 1% грешка од денешните најсовремени мерења (5.97×1024 kg). Најинтересно од сето ова е тоа што Кевендиш со ова мерење ги потврдил претпоставките на Сер Исак Њутн од пред 110 год., кој немал никакви експериментални докази за тоа. ![]() Чудната машина ! ![]() ![]() Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:57 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 169170171172173 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |