|
АЛФА И ОМЕГА (кој го кажал тоа)? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ебу - јас навистина мислам дека ти одговорив, ама изгледа не читаш до крај.
Текстот е од Откровенијата. Откровенијата се запишани од страна на Јован, но се Божје Откровение (Божје Видение кое тој го имал). Јован ги пренесува работите кои ги видел за време на тоа Откровение. Така што - Исус не ги рекол тие зборови додека е на земјата, и не ги кажал како поука кон апостолите, ниту како проповед. Тие зборови му се откриени, предадени, на Јован во форма на Откровението. Од ова појасно, не знам дали може да биде... |
||
Do what is right, come what may...
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
п.с. Не знам каков е црковниот став по ова прашање - не се консултирам за секоја работа што ја пишувам со свештеник... некои го прават и тоа...
|
||
|
||
Al_Masih_Qam
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е црковниот став. Нема ништо посебно што би можело да се додаде на тоа што го напиша. |
||
AL MASIH QAM! HAQQAN QAM!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ХРИСТОС БОГ! |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bre steta a vie pocnavte vece da slavite abe more ti sto si ja postavil prvin temata tolku li nemas poznavnje od opshta kultura oklu ovaa prasanje ili se pravi na toso velis si naminal pa daj sega malku ce se zezam .... ama ispadna deka ti si bil nekao izguben vo toa tvoe setanje...ccc kolku ste mizerni vo vasite obidi da go ocrite hristijanstvoto.... Pa ako malku se razbiras od zivotot ce znaes deka alfa i omega se grcki bukvi, biblijata e pisuvana na grcki a isus zboruval armejski tuka vo toj moment vkluci si ja sivata kasa sto ja nosis vo tikvata ti i ce dobies odgovor ...... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SE ZNAE KOJ E ALFA I OMEGA
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isus rekol alfa i omega. bidejki pisuva Jovan predhodno
kako Isus veli: "umrev i eve pak sum ziv" odprilika taka rece, ne me fakajte za zbor ali sustinski taka rece. nie znaeme koj umre i voskresna... Isus. |
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I enoh |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темплариус - имаш официјална опомена. Уште еден коментар од овој тип и ќе одмориш една недела.
Држи се до темата и не давај лични коментари кон членови! |
||
|
||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако не си знаел енох не воскресна, но беше земен жив на небо, затоа што живееше праведен живот според Божјата волја што значи не ни умрел. |
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajdeee
koj ja kazuvase sea vistinata , a koj izlaza
postaviv ednostavno prasanje i odma dobiv dva razliciti odgovora
pa jas navistina ne znam , zosto nas ne krivite deka nie ne ja razbirame biblijata koa vie samite ne ste vo sostojba da ja razberete
edniot veli deka isus ne gi rekol tie zborovi
drugiot veli : ne, sekako deka tie zborovi gi rekol isus
i kaj e vistinata sea
----------------------------------
templarius tebe nikoj ne te postavil tuka za da procenis koj so kakva namera otvara temi ili postavuva prasanje .
jas vo moeto postaveno prasanje mislam deka bev sosema korekten
nitu napagav nekogo nitu navrediv nekogo , ednostavno samo prasav
i namesto da dobijam korekten odgovor , jas dobiv dve sprotivstaveni odgovori, edniot veli vaka drugiot taka.
naucete prvin vie samite sto e vistinata pred da obvinite nekogo
|
||
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ОТКРОВЕНИЕ НА ЈОВАН
Глава 22 rekol: 13 Јас Сум Алфа и Омега, Првиот и Последниот, Почетокот и Свршетокот. Ehh vie i vasite odgovori nikade ne vodat ako Isus ne go rekol ova znaci ova se misli na Jovan po nekoja logika neli ako toj mislel na Isus ke recel ISUS e ALFA I OMEGA nemalo jovan da rece jas sum alfa i omega eptem vie raspletkana rabotava bas me cudi i ke kazuvate deka se e vo red hmmm |
||
Beautiful Mind
|
||
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kolku sto gledam Tempo nema osnovni poznavanaja na Hristijanstvoto zatoa sto toj e EVREIN ne moze da si gi sredi rabotite vo TORATA e sea bara uteha koj znae kade aj Tempo miren sakas koska |
||
Beautiful Mind
|
||
KarolinaXP
Група Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
БОГ ГО РЕКОЛ ТОА,А ИСУС ГО ПОВТОРИЛ,....НЕМА ДА СТИГНЕ НИКОЈ ДАЛЕКУ ДОДЕКА СЕ БОРИ ЗА ВЕЧНОСТА СО НАМЕРНО ПРЕПУКУВАЊЕ КОН ХРИСТИЈАНСКАТА РЕЛИГИЈА БОРЕЈЌИ СЕ ЗА СВОЈАТА,....СЛИКИТЕ НА ИСУС СО ДОЛГА КОСА ГИ ЦРТААТ ЛУЃЕ, КАКО ШТО ПОСАКУВААТ И ЗАМИСЛУВААТ,ТОЧНИОТ ЛИК НА ИСУС Е ОСТАНАТ НА БЕЛ ЧАРШАВ КОГА ГО СИМНАЛЕ ОД КРСТОТ И ГО ИЗБРИШАЛЕ НЕГОВОТО КРВАВО ЛИЦЕ,....И НА КРАЈОТ НА КРАИШТАТА БОГ РЕКОЛ КОЈ ВЕРУВА НЕКА ВЕРУВА КОЈ НЕ ВЕРУВА И ГРЕШИ НЕКА НЕ ВЕРУВА И НЕКА ГРЕШИ,....ТАКА ДА ЗАТОА МНОГУМИНА И НЕМААТ ЖЕЛБА НА ФОРУМОВ ВЕРУВАМ ДА ВЕ УБЕДУВААТ ВО ВАШЕТО ВЕРУВАЊЕ-НЕВЕРУВАЊЕ.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe more ezan i ti ebu hurerje prvin koski frljate si eden na drug a potoa lajte ...
Isus kazal deka toj e alfa i omega na negoviot armejski jazik koj go zboruval - vo narodot e opsto poznato kako alfa i omega poradi toa sto vo pisuvanje na biblija e koristen grckiot jazik kade sto pocetokot (alfa) i krajot (omega ) se napisani na grcki jazik....toa li e tesko da se svati..... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |