IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Признавање на Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Признавање на Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8485868788 155>
Автор
Порака
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Статус: Офлајн
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 21:39
Delija,,,daj bre choveku,,,znaesh....Lugje shto imaat takt, nikogash ne dobivaat infarkt...,,,taka da prodolzhi pishi si,,,na krajot na kraishtata,ova e samo forum...
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 21:42
ova vece nalikuva na razbiranje  ..... ne e kako onie so mu gi pustas na kire ... ovaa e poinakva ... pa dali ti se dopadjalo ili ne , seedno .... големо%20гушкање
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 21:52
vo red,,,vo red,,,neka bide tvojot zbor posleden,,,
jas barem znam deka sum iskrena,,,samo shto "nekoi" lugje toa ne mozhat da go vidat,,,i mislat deka site se kako nim,,neiskreni,,,
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
nedopirliviot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2008
Поени: 220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliviot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 21:56
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Епа вака... Гледам сте се смилувале и сте ме пуштиле да зборам... Сакам да се обратам до Дудук и Мирослав...Можеби Моира ќе го избрише овој пост уште пред да го прочитате... тоа е нејзино право, но се надевам дека ќе остане доследна и ќе го остави... Држете се браќа, можеби јас веќе нема да пишувам... нема смисла веќе ова...Го изгубив еланот и вољата за пишување... Како да пишувам понатака незнам... Јас сум првиот и единствениот кој бил искључен не затоа што пцуел, некого вреѓал, зборел гнасни работи, се заканувал и слично...туку затоа што сум спомнувал една држава многу често??????? Пази стварно???
Кога некои ситни самобендисани Македончиња ќе почнат да вреѓаат луѓе, нации и држави, тоа не е ништо, а кога јас ќе застанев во одбрана, пазете... ВО ОДБРАНА на една држава во случајот баш онаа која несмеам да ја спомнувам ни бранам и која како таква им забада трн во око на сите нив, е тогаш си искључен... ПАЗИТЕ, ОНИ НАПАЃААТ, А ЈАС БРАНАМ и пак јас искључен...???!!! Ова ме потсеќа како автобусите што ги спасија терористите кои беа опколени во Арачиново и беа преместени на друго место од каде што повторно можеа да пукаат...
Јас бев искључен за да можат оние самонаречени и самобендисани Македончиња што повеќе да пљукаат и вреѓаат...
До Моира... Јас ја спомнував Србија во три или четири теми од можни стотина... и тоа во кои ако не во оние каде што треба или мора или е неопходно да се спомне... Во темата за Косово, во темата за Русија на Балканот и во темета за пријателството на Арнаутите со Македонците... Незнам кај ми е грешката, а само да видиш две три страни поназад како провоцираат со невистини некои ситни души... Јас несакам невистини и се борам против нив, па ако некој збори невистина и за ЗИМБАБВЕ јас ќе му вратам...
Можеби сум глуп, што искључувањето го сваќам премногу лично и премногу сериозно...но што да правам таков сум по природа... неправдата ме боли многу, било да ми е мене или на некој друг нанесена... И кога би продолжил да пишувам, го немам она потребното, а тоа е потребата да се обратам и да укажам на некои невистини, го немам еланот за пишување... Можеби ќе ми мине и ќе се вратам, а можеби не...штознам... Можеби би прифатил извинување од Моира за искључувањето, доколку има доблест да го стори тоа...

А до тогаш...   ...Моира, за да можеш овој пат со чиста совест да ме искључиш,      ќе ти олеснам...:

СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА -СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА -СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА -СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА -СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА -СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА -СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА -СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА- СРБИЈА-СРБИЈА-СРБИЈА-.................

Не е цел да се исклучува, во прашање е размена на мислења и слободни предлози до евентуални компромиси, доклоку некој од надлежните ги чита и ова му е еден од многуте параметри за разни потреби и подвизи- нормално политички. Со ова и помагаме и на државата и на самите себе.Биди повеќе од сигурен дека има во форумов доста политички ,,аналитичари,,. Затоа не постигнуваш ништо со тоа што некого ќе испровоцираш. Верувам дека нема да бидеш баниран, но дај човече смирено искажувај се.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 21:57
kako sto i samata kaza , ova e sepak forum .... i ne sekogas nekoj moze ili umee da bide iskren .... i sekogas da procitame samo ona sto nam ni odgovara .... osobeno ne na tema i problematika kako sto e vo naslovot .... edno samo mozam da kazam ... kako i da ispadne , iskreno se nadevam deka nema da ima negativni posledici po mirot i stabilnosta kako i unitarniot karakter na Makedonija ......

ova se odnesuvase do mojata sogovornicka , albanian girl ...

Изменето од miroslav_g8 - 08.Јуни.2008 во 21:58
Кон врв
Epirot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2007
Локација: Germany
Поени: 157
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Epirot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 18:53

Факти и статистика за признавање на Република Косова

1.Признато е од 43 (од вкупно 192) земји членки на ОН,или па од 21,88% од нив.

2.Признато е од 3 (од вкупно 5) земји секогашни членки на Советот на безбедност при ОН,или па 60% од нив.

3.Признато е од 5 (од вкупно 10) земји привремени членки на Советот на безбедност при ОН,или па 50% од нив.

4.Признато е од 20  (од вкупно 27) земји членки во ЕУ,или па 74,07% од нив

5.Признато е од 21 (од вкупно 26) земји членки на НАТО,или па од 80,77% од нив.

6.Признато е од 31 (од вкупно 56) земји членки на ОБСЕ, или па 55,36% од нив.

7.Признато е од 29 (од вкупно 47) земји членки на Советот на Европа,или па 61,7% од нив.

8.Признато е од 5   (од вкупно 57) земји членки на Исламската конференција,или па 8,77% од нив

9.Признато е од сите земји од G7.

И сега тука какво влијание има Македонија дали ке ја признае ( а во што сум убеден дека наскоро ке го напраи тоа)или не Независноста на Косова.

Изменето од Epirot - 09.Јуни.2008 во 20:30
„Едно дете кое спие Расте,ама еден народ кој спие Умира„
Ismajl Qemajli
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 09:19
eve uste edna statistika>

10. Priznato e od 1 (od vkupno 4) svoi direktni sosedi, ili 25%.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 09:22
priznato od banana drzavi i amerikanski tarabanti ..... podlozni na promena na aktuelnoto rakovodstvo vo drzavata a so samoto toa i ponustuvanje na priznavanjeto ..... i nie go priznavme tajvan i STA ? .... kaj vas u belgrad , ne umiraat ? ..........
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 11:23
kosovo ke bide drzava togas koga ke go priznae srbija. se dodeka barem eden od sosedite ne te priznava, a Kosovo ima najdolga granica so srbija (350km od 700km granici) si vo opasnost brzo da prestanes da postois.
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 14:06
Koga America,Anglija , Germanija , Italija, Norveska,Svedska,Svjacarija,Francija,Turcija, koga site ovie i drugite drzavi vo svetot  ja  priznaja nezavisnosta na Kosovo srbite koj se? nikoj i nisto  , samo im preporacuvam tolku da ne se  azdisani za da ne stanat pomala zemja od Crna Gora samo ako se prcet mnogu, Srbija 100% Belgradski Pasalik ke eнамигнување

Изменето од xxll - 10.Јуни.2008 во 14:07
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 14:58
da ..... i povece od sigurno .....
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 22:46
Epirot,ti razbiras deka toa okolu brojot na zemji koi go priznale Republjiq de Kozoves bese bitno neposredno posle 17 feb. i deka samo togas mozese da profitirate od toa...vremeto ve (pre)gazi sto se odnesuva do toa, o ljocq ....

DelijaSkopje....ou maj fakin gad !! Sekogas uzivam vo tvoite postovi i go cenam tvoeto mislenje,no moram da priznam deka sme so dijametralno sprotiven psiholoski sklop.Ti rezignirano reagiras na storena nepravda,jas od druga strana sum,kako da kazam,sado-mazo tip.Uzivam vo nepravdi.
Moe zivotno moto i dvigatel e : "what can't brake you,can only make you stronger !".

P.S. prasaj gi moderatorite (i nekoi pratecki strukturi) sto se ne probale da me "onesposobat",garant i ,ama zaludno..seuste sum tuka i edinstveno nesto sto dosega uspeale da mi napravat e da me :

Изменето од Duduk - 10.Јуни.2008 во 22:49
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 23:21
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

DelijaSkopje....ou maj fakin gad !! Sekogas uzivam vo tvoite postovi i go cenam tvoeto mislenje,no moram da priznam deka sme so dijametralno sprotiven psiholoski sklop.Ti rezignirano reagiras na storena nepravda,jas od druga strana sum,kako da kazam,sado-mazo tip.Uzivam vo nepravdi.
Moe zivotno moto i dvigatel e : "what can't brake you,can only make you stronger !".

P.S. prasaj gi moderatorite (i nekoi pratecki strukturi) sto se ne probale da me "onesposobat",garant i ,ama zaludno..seuste sum tuka i edinstveno nesto sto dosega uspeale da mi napravat e da me :

Мора да признам дека ти сега и мене ме насмеа, ама позитивно... Браво за тебе што си толку ладен на тие неправди... јебига ја се нервирам кога некое ситно македонче ќе почне да тропа глупости против Србија, а овие Арнаутиве се смеат под мустаќи... Тоа убаво им годи кога ние самите се расправаме, а овие нашиве самобендисаниве никако умот да им проработи... Тие ме нервираат повеќе него Арнаутиве...
Морам да признам дека земав овие денови чист ваздух и ќе пробам уште еднаш да им ставам нешто во глава на овие нашиве...
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2008 во 23:41
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

кој бре........да те исклучи...........едино ак снемат струја иначе како????
шо е воа глеам........нешо ....... абе ти да не планираш државен удар случајно??? .........ха ха

Незнам за каде мислиш државен удар... За на Косово неможе да се направи државен удар, затоа што не е држава...   
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8485868788 155>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,482 секунди.