IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Еден сведок дека Мехамед е пророк
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Еден сведок дека Мехамед е пророк

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
Автор
Порака
BUGS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2008
Локација: India
Статус: Офлајн
Поени: 268
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 00:02
Originally posted by zakon sam zakon sam напиша:

Brate ne go buni sega ima dosta za citanje DAIJA mu odrza edna dobra lekcija

Teshko deka ke uspee mnogu e toa za nego.Vo Ogranicenosta e problemot.
Кон врв
Ezan-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Локација: Somalia
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ezan-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 01:40
Originally posted by IQ IQ напиша:

islamot se rashiril kako religija oti Muhamed im daval zemja na arapskite pleminja. zatoa tie go prifakjale islamot. a aristokratijata od Meka go prifatila za da si ostane na visokite pozicii.

hahaha opasni ste zimi se aj ako moze da mi iskomentirate segasnite konvertiti sto dobivaat sto preminuvaat vo ISLAM a ? i tie zemja da ne dobivaat hahah Tempo aj ziti se dosaden si so temava bistri ja ti malce tvojata vere baraj go ti tvojot JUDA vidi malce sto pisuva vo tvojata TORA pa posle jas ke ti dokazam kako Muhammed a.s bil prorok kako sto bil i Isa a.s.(Isus)vazi
Beautiful Mind

Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 13:54
Kolku li vi treba za da citate?
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 13:56
a ti sakas da kazes deka majk tajson e  pameten covek ? ... hahahahah ... bokser ... hahahahah .....
Кон врв
zakon sam Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Локација: Macedonia
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zakon sam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 15:51
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Kolku li vi treba za da citate?

procitano e brate samo nemaat sto da odgovorat
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zakon sam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 15:58
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

a ti sakas da kazes deka majk tajson e  pameten covek ? ... hahahahah ... bokser ... hahahahah .....

а што че кажес за 17 000 конвертирани Германски Христијани во Ислам, во 2005 год???

и не ја менувајте темава туку гледајте да одговорите на DAIJA или немате да одговорите ништо?

Изменето од zakon sam - 07.Јуни.2008 во 16:00
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2008 во 16:20
Originally posted by Ezan-a Ezan-a напиша:

Originally posted by IQ IQ напиша:

islamot se rashiril kako religija oti Muhamed im daval zemja na arapskite pleminja. zatoa tie go prifakjale islamot. a aristokratijata od Meka go prifatila za da si ostane na visokite pozicii.

hahaha opasni ste zimi se aj ako moze da mi iskomentirate segasnite konvertiti sto dobivaat sto preminuvaat vo ISLAM a ? i tie zemja da ne dobivaat hahah Tempo aj ziti se dosaden si so temava bistri ja ti malce tvojata vere baraj go ti tvojot JUDA vidi malce sto pisuva vo tvojata TORA pa posle jas ke ti dokazam kako Muhammed a.s bil prorok kako sto bil i Isa a.s.(Isus)vazi

jas kazav kako POCHNAL da se shiri islamot, na koj nachin stanal prifatena religija, a za konvertiti, nema samo vo islam, tuku i vo site drugi religii.
denes postojat lugje koi veruvaat deka svetcite se vonzemjani i lugje koi preminuvaat od drugi religii kon toa veruvanje, znachi svashta po svetotv, a zoshto lugje se konvertiraat od edna religija vo druga, sekoj si znae za sebe vo shto ke si veruva i dali voopshto ke veruva vo neshto.
znachi zboruvav za POCHETOKOT.
i drugi religii se shirele poradi ekonomski prichini ne samo islamot!

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 03:49
Daija eden svedok da dokaze deka e boiji pratenik edno delo, cel zivot posveten na boga toa pisuvaj go ... propaganda ne ....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zakon sam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 12:17
Kolku sto site na forumof mozeme da videme od tekstot sto go stavi DAIJA mislevme deka ce se izvinis za postavi temava i deka ce dojdes do zaklucok deka ne forumof nema mesto za vakvi prasanja ali omrazata vo dusata sto ja imas kon muslimanite ne ti dozvoluva da go kazes ona sto go mislis aj caos ocigledno e deka vece nema sto da se diskutira na temava
Edinstvena priznata vera kaj Allah e verata ISLAM
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 21:08
Потполно истото може да се каже и во обратен правец, за темите со кои се порекнува Божјата Природа на Исус... но не видов никој да се извини за тоа, напротив - читам само исмејувања и подбиви...
Do what is right, come what may...
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2008 во 21:53
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Потполно истото може да се каже и во обратен правец, за темите со кои се порекнува Божјата Природа на Исус... но не видов никој да се извини за тоа, напротив - читам само исмејувања и подбиви...

Zidarski.
Mozam komotno da se zakolnam vo onoj vo cii "race" se nasite dusi,deka nikoj ne se potsmeva i podbiva vo prirodata na Isus.

Nime Muslimanite,Gordi sme i blagodarni sme na Allah sto ne' pocastil so takva cista dusa,kako sto bese dusata na Isus. Nie sekogas koga ke go spomneme dodavame "Neka e mir so nego" SEKOGAS !

Kolku sto e dozvoleno pogrdno da prozborime za resulullah salallahu alejhi we sellem tolku i za Isa a.s.

Ako ste se nasle vo tesno i nemate odgovor,neznaci deka nie se podbivame. Ednostavno ne' interesira pa objasnete ni. Nie sakame da znaeme za nego sto poveke.

NEMOJ POSTAPKATA NA CISTITE LUGE DA JA MERITE PO SEBE.

Ako ti ja ivcupal nekoj kosata zatoa sto si ukral nesto,nemoj da mislis deka sekoj keljav e lopov !
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 00:04
marsovec Ne prodavaj eftini finti nie na se vi dadovme odgovor no vie ne.... Ako se vratis nazad vo temava jas vi dadov konkretni prasanja na koi ima konkreten odgovor .... go procitav daija i mozam da kazam deka toa sto go navel nema vrska so odgovor ... taka da ostanuva prasanjeto otvoreno .... odgovor ne ni ocekuvam da dadete zasto toa e vasa strategija...
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 00:20
Procitaj ja knigata "Zapecaceni dzennetski napitak (Sira Allahovog Poslanika savs).

PA SE KE TI STANE JASNOнамигнување
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2008 во 04:54
Свемирски, со целата почит, ама не си во право. Само што јас не сметам за достоинствено да ја копирам секоја порака во која се подбивате - не со Исус, туку со начинот на кој ние веруваме во Него.
Затоа - имајте респект кон туѓиот начин на верување, за да може да го барате истиот респект од другите.
Do what is right, come what may...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.