|
Не за Р. Македонија туку само МАКЕДОНИЈА! |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
trnar
Сениор Регистриран: 26.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Јуни.2008 во 00:13 |
Mojata drzava vo Ustavot treba da bidi zapisana kako Makedonija.Odnosno ustavot da pocnuva so Drzavata Makedonija..........Na vestite poveke nikogas da ne se spopmnuva deka vo nasata Republika vremeto ke bide...Tuku vo nasata DRZAVA ili vo Makedonija.
Nie samite nametnavme termin Republika Makedonija.Republika e samo pojanuvanje za drzavnoto ureduvanje.A toa vo nasata republika ni ostana od SFRJ.Kolku samo tesko gi menuvame navikite.Kolku raboti utnavme. Изменето од trnar - 08.Јуни.2008 во 00:14 |
|
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega sigurno ke ima referendum i ne znam sto ke ima na referendum da se vika fyrom i macedonia ?
pa nie da go izbereme a???
znae nekoj ?
|
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Good Morning или Добро утро....ова го зборувам една година скоро на форумов дека не сме Република Македонија туку Маекдонија....и дека веке два пати сме преименувани, еднаш во Република Македонија а втор пат од дедо ни Киро во БЈРМ или FYROM како повеке милувате....и сега повторно ке не преименуваат....но мислам дека е доцна да кажеме дека сме МАКЕДОНИЈА....GAME OVER!!!...самите се прекрстивме и тоа два пати...но кој разбрал, доцна разбрал...му требале 18 години!!! Изменето од moira - 08.Јуни.2008 во 04:23 |
|
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Збиднувањата кажуваат дека во овој момент е најдобро во Уставот да не се задира од причина што на атињаните ќе им направиме голема услуга. Прво да го задржиме уставното а потоа да размислуваме за вистинското име за вистинската МАКЕДОНИЈА. Само со вистинското име во паќет оди и одземената територија од 1913година и не само во егеј туку и во пирин.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,.....more ,...i indija ima da dava,...pa,...ako saka i tri milijardi neka bidat!!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ни Република Македонија, ни БЈРМ, ни само Македонија туку или Северна или Вардарска Македонија! Луѓе бе заборавате дека има Македонци во Грција, дека повеќе од пола територија ни е под Грција? Ако се викаме само Македонија треба да бидиме обединети со сите делови, а не само овај наш мал дел! Тоа е предавство за нашите малцинства во соседните држави! Па нели и тие се во Егејска односно Пиринска Македонија?
А за обединување не станува збор, бидејќи и да се обединиме, ние ќе станеме малцинство. Има премногу Грци населени во Егејска Македонија, премногу Македонци протерани од Егејска Македонија, а оние што останале, во голем број се асимилирани. Да илустрирам само, партијата на Македонците во Грција Виножито, на изборите во 2005 доби само околу 36 000 гласови! А во цела Егејска Македонија популацијата изнесува 2 и кусур милиони! Епа сега видете вие.... Името Северна Македонија воопшто не буричка во идентитетот, ние ќе си останиме Македонци, односно СлавоМакедонци (оти нели сме производ од словени и антички Македонци). Вардарска Мк. исто така. Географските одредници не го менуваат идентитетот. Ама сум против „Нова Македонија“. Тоа имплицира дека денешната Македонија нема врска со Античка Македонија. Нити пак „Република Македонија - Скопје“. Зошто Скопје? зошто не - Битола на пр? Мислам смешно е да се дискутира за такво име. Горна Македонија ми е глупаво, ние не лебдиме во воздух па да сме Горна.. Инаку за референдум НЕ СУМ, затоа што мнозинството од Македонците не размислуваат outside the box, не ги гледаат двете страни на конфликтот и како со главата в ѕид ја тупат за работи со кои не се баш запознати. Мислам сите знаеме колку беа ефикасни часовите по историја во основно и средно и колку сите учевме од нив... Имам праено муабет со грци, и гледам дека тие обрнуваат МНОГУ внимание на нивната историја (целокупна значи со митологија и сл.) во основно и средно училиште, отколку ние на пример. Ако не се сложувате со мене, повелете побијте ме. Изменето од RebeL - 08.Јуни.2008 во 16:26 |
|
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zoshto,...... skopje?,...a zoshto pak,..kongo-kinshasa?,....ili kongo -brazavil?,...a?,..ushte ne e jasno?
tuku imash pravo vo skoro se,...stvarno e taka,...samo ,...ovie "antichkive",izgleda naumile da si gi spojat delovite,...pa,izgleda, za da ne bidat malcinstvo potoa,...ke selat se zivo ( i divo!) ,...od kaj shto doshlo,.. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
REBEL.... odlicen post!!!!! ti znaes da razmisluvas so svoja glava se sto kaza e apsolutno izdrzano |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мило ми е што гледам дека конечно некој се сложува со мене во врска со името.
|
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
daaaaaa.......jas i ti se slozuvame na site temi
aj si formirame partija
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грција ни е поголем непријател, а не сакаш да е мртва. Интересно?
|
|
RebeL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе почниш да живееш во реалноста? |
|
|
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
rebel... alal da ti e.
ti go kaza toa sto rada nemase hrabrost da go priznae vo cela kampanja. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas ne se slozuvam
no ako treba vistina e SEVEREN DEL OD MAKEDONIJA pa vie kako sakate |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |