IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПЕИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПЕИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 15>
Автор
Порака
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 17:08
Originally posted by svoja na svoeto svoja na svoeto напиша:

Originally posted by blackeye blackeye напиша:

abe ti si taa sto luta...tolku si mnogu zalutana sto ne znaes koja strana da ja fatis...ne gledas pred sebe!!!!губитник ajt cao!

ti na tvojata strana jas na svojata....jas sekogas ke bidam svoja na svoeto, ako jas mozam da gi pocituvam drugite iskreno se nadevam deka i drugite ke me pocituvaat mene! imam prijateli koi se Albanci, koi se turci, koi se bosnjaci, koi se makedonci pravoslavni....i na nitu eden do sega ne im smetalo koga ke kazev deka sum Torbeska! Jas znam deka tie sto licno me poznavaat me cenat i pocituvaat zaradi ona sto sum a ne zaradi toa kako se deklariram! vo odnos na toa prasanje sto sakam ke bidam, toa e moe pravo! mojot pat po koj odam samo jas mozam da si go postavam, isto kako i ti tvojot... jas bitno veruvam i znam deka sum na praviot pat, a ako nekoj misli deka sum zalutala, pa go pocituvam i negovoto mislenje...moze sekoj da misli sto saka!
vo nitu eden moj post jas nemam navredeno ni torbes, ni vlav, ni turcin, ni albanec!!imam i jas isto taka prijateli od sekakva i vreska i etnicka pripadnost.lugeto ne gi  gledam taka...I voopsto ne ti se mesam vo tvoite ubeduvanja i veruvanja!!jas samo ti skrenav na tvoite iskazi dkea ne si bila makedonka!!!ova e demokratsko opstestvo i sekoj moze da veruva vo sto saka...megutoa prvenstveno treba da se pocituvaat nacelata i zakonite vo zemjata kade sto zivees!!jas sum partiski neopredelena, ne zastapuvam nitu edna strana! 
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
svoja na svoeto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 106
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 17:55

abe ti si taa sto luta...tolku si mnogu zalutana sto ne znaes koja strana da ja fatis...ne gledas pred sebe!!!!губитник ajt cao!
ti na tvojata strana jas na svojata....jas sekogas ke bidam svoja na svoeto, ako jas mozam da gi pocituvam drugite iskreno se nadevam deka i drugite ke me pocituvaat mene! imam prijateli koi se Albanci, koi se turci, koi se bosnjaci, koi se makedonci pravoslavni....i na nitu eden do sega ne im smetalo koga ke kazev deka sum Torbeska! Jas znam deka tie sto licno me poznavaat me cenat i pocituvaat zaradi ona sto sum a ne zaradi toa kako se deklariram! vo odnos na toa prasanje sto sakam ke bidam, toa e moe pravo! mojot pat po koj odam samo jas mozam da si go postavam, isto kako i ti tvojot... jas bitno veruvam i znam deka sum na praviot pat, a ako nekoj misli deka sum zalutala, pa go pocituvam i negovoto mislenje...moze sekoj da misli sto saka!

vo nitu eden moj post jas nemam navredeno ni torbes, ni vlav, ni turcin, ni albanec!!imam i jas isto taka prijateli od sekakva i vreska i etnicka pripadnost.lugeto ne gi gledam taka...I voopsto ne ti se mesam vo tvoite ubeduvanja i veruvanja!!jas samo ti skrenav na tvoite iskazi dkea ne si bila makedonka!!!ova e demokratsko opstestvo i sekoj moze da veruva vo sto saka...megutoa prvenstveno treba da se pocituvaat nacelata i zakonite vo zemjata kade sto zivees!!jas sum partiski neopredelena, ne zastapuvam nitu edna strana!

ako jas se custvuvam kako torbeska ne znaci deka ne go pocituvam ustavot i zakonite, deka so toa jas pravam nesto nemoralno! sum zavrsila Praven fakultet i znam sto znaci da se pocituvaat najvisokite drzavni akti, no jas velam deka zakonot reba da bide ednakov pred site, deka drzavata netreba prema edni da bide majka a prema drugi makea!
tvoe pravo dali ke bides ili nema da bides partisi opredelena, toa e pravo na sekoj eden graganin na edna drzava, toj svoevono prifaka da bide ili da ne bide del od politickiot zivot vo edna zemja! Jas na primer sum clen na PEI,sum aktivist na PEI, sum del od povisokite organi na PEI, no toa e moe pravo, jas ete vo PEI go najdov toa sto nemozev da go pocustvuvam vo drugite partii! Jas ne sum bila ni clen, ni aktivist na druga pratija! pred da se pojavi PEI ne sum ni glasala na izbori, ednostavno ne me interesiralo toa! Sega sum srekna so ja imam ovaa politicka opcija koja znam deka vetuva mnogu i pocna da ostvaruva raboti od svojata programa!
ne mi e griza so ke kazat za mene luge koi ne me poznavaat, bitno mi e mislenjeto na onie koi znaat koja sum i sto sum, koja se sto napravila vo zivotot postignala so ogromen vlozen trud vo sebe, zatoa sto niz prizmata na slucivanjata vo ovaa drzava, nasite luge nemalo koj da im podade raka, koj da gi poddrzi...no edno sum sigurna, sega sme poobedineti od bilo koga, mozat da ne narekuvaat kako sakaat, mozat zad grb da ni se smeat, mozat da komentiraat bas kako ke im tekne, no nema da se predademe, tuku se poveke i poveke ke se dzrime eden do drug, zosto samo na nas covek moze da mu e griza za nas covek, na nikoj drug!
moite i tvoite prijateli mozat da ne cenat zaradi ona sto sme, zaradi ona sto go nosime vo nas samite, zaradi toa sto mozebi sme harizmaticni, mozebi sme poslni so pozitivna energija...ispolneti so onie custva koi eden covek mozat da go napravat sreken....ako mozeme da imame takvi prijateli togas mozeme da se nadevame deka i drzavata moze da ne prfate onakvi kakvi sto se custvuvame deka sme!
Pozdrav do tebe
p.s nemam nisto prtotiv nikogo, no nesakam nekoj da ima protiv mene!
verojatno za site ke dojdat podobri vreminja vo ovaa drzava, samo neznam koga:)
Кон врв
Urednik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Мај.2008
Локација: Macedonia
Поени: 104
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Urednik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 18:04
И, каде ПЕИ би не однела?
,,НЕОПХОДНА ЖЕТВА,,
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 18:07
poblisku do arapskite fondovi , mozebi ? ... onie so se delet mojke kako humanitarna pomos za samofinansiranje na napredni teroristi i talibanci голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Urednik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 18:13
Можеби. Ништо денес нема да не изненади.
,,НЕОПХОДНА ЖЕТВА,,
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 18:50
Originally posted by Urednik Urednik напиша:

И, каде ПЕИ би не однела?

vo koj kontekst e prasanjeto? kqde pei bi ne odnela????

otvori na www.pei.org.mk tamu mozes da go procitas statutot, mozes da ja razgledas programata, mozes da vidis koi se celi na pratijata...itn itn
inace kolku za informacija pei ne e teroristicka tuku e graganska politicka inicijativa! pei raboti za interesite na graganite na rm! Pei ima pratenik koj kako covek koj se steknal so svoj trud, i koj e najbogat covek vo R. Makedonija! mislite deka na takov covek mu e potrebna politika za da gi zadovoli licnite interesi kako drugite politicari....ne dragi moi, se lazete ako mislite taka...covekot ima se...a sega e vo politikata zatoa sto e svesen deka nekoi raboti vo drzavava mora da se menuvaat!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Urednik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 19:04
Во контекс на тоа дека сите се разбегани од други партии поради неможност да приграбат нешто за себе. Во тој контекс. Дали воопшто гледаш нешто. Јас сем криминал во ниту една партија не гледам ништо друго. Ниедна не ја заболе за народот.
,,НЕОПХОДНА ЖЕТВА,,
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 19:17

Во контекс на тоа дека сите се разбегани од други партии поради неможност да приграбат нешто за себе. Во тој контекс. Дали воопшто гледаш нешто. Јас сем криминал во ниту една партија не гледам ништо друго. Ниедна не ја заболе за народот.

nema prebegani, ima samo dobrovolno vlezeni clenovi koi ja prifatile ovaa ideja!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Urednik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 19:19

nema prebegani, ima samo dobrovolno vlezeni clenovi koi ja prifatile ovaa ideja!

Па никој не спомна пребегани. Незадоволни ДА.
,,НЕОПХОДНА ЖЕТВА,,
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 19:55
TORBESITE se MAKEDONCI
so islamska veroispovest
svoja na svoeto moze da ripa i skoka tuka po forumot
kolku i dusa saka, ali neka pojde kaj baba i ili dedoi
tie ke i ja kazat vistinata sto so sigurnost znam
deka nema da i se dopadne ama sepak ke bide VISTINA
apce
Кон врв
Zorge Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Мај.2008
Локација: Russian Federation
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zorge Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2008 во 23:28
И, што потоа?
,,РАБОТАМ СПОРЕД ЛОГОРИТАМСКА ТАБЛИЦА,,
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 00:10
Originally posted by apce apce напиша:

TORBESITE se MAKEDONCI
so islamska veroispovest

svoja na svoeto moze da ripa i skoka tuka po forumot

kolku i dusa saka, ali neka pojde kaj baba i ili dedoi

tie ke i ja kazat vistinata sto so sigurnost znam

deka nema da i se dopadne ama sepak ke bide VISTINA

tebe babati i dedoti te naucile da mi kazes sto sum, da mi gi otvoris ocite i da mi ja kazes VISTINATA???? hahahahahhaha ma daj ne treskaj gluposti! Svoja na svoeto sekogas ke si ostane na soprstveniot stav, zatoa sto megu drugoto taa e svoja na svoeto! Prijatno
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svoja na svoeto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 00:11
Originally posted by Zorge Zorge напиша:

И, што потоа?

:)
Кон врв
FLooK Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 69
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај FLooK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2008 во 07:39

Секи човек има право да се осекjа така, како он сака. Ако сака да е торбеш, нека да е торбеш. Но кога работата опре до политика има и други фактори. Вчера видов един нов саjт: pomak.eu - за помаците (бугарско и грчко име на торбешите) на балканот. Саjтот е на бугарски, грчки, англиjски и турски. Во него се сбори за мусулманите словени во сите балкански држави. 

Ако и да е на 4 jазика, от изработката на саjтот и от менутата се види, оти ова е турска работа. Значи центарот на овие движениа за деленето на мусулманите словени во нови нации не е внатрешно, а е некаде другаде - надвор. 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.