IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја присвојува историјата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја присвојува историјата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 107108109110111 147>
Автор
Порака
__ __ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај __ __ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 19:14
збунетост
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 20:18
Кај нас даваа вести, и разбрав за Македонци муслимани, за христијани ништо не слушнав и тоа тие Македонци муслимани не беа од Цариград...
И дај ми видео материјал да видам каде е тоа прикажана таа црква како македонска...јас не сум ни рекол дека таа е Македонска црква......освен ако не е плен на војната...

Тоа ти е, ако е така и Пирин едно време беше Македонски па сега е Бугарски, то е то.

Изменето од Vladimir88 - 02.Јуни.2008 во 20:21
Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 20:29
Е, во субота е било предизборно време (ден за размисла). Се пак информациjата ми е што филмот е бил пуснат по една "Македонска национална телевизиjа". Как се вика таа национална телевизиjа? (Штото не вервам да е МНТ - не сум срештал таа кратенка)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 20:33
Originally posted by дуле дуле напиша:

Е, во субота е било предизборно време (ден за размисла). Се пак информациjата ми е што филмот е бил пуснат по една "Македонска национална телевизиjа". Как се вика таа национална телевизиjа? (Штото не вервам да е МНТ - не сум срештал таа кратенка)

Да не е МТВ случајно...или пак не си гледал, туку некој друг од друг форум ти го диктирал ова??

Изменето од Vladimir88 - 02.Јуни.2008 во 20:34
Кон врв
__ __ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2008
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај __ __ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 04:30
Изложба од Марко Цепенков во КИЦ

Изложба на изданијата на Институтот за фолкор "Марко Цепенков" од Скопје ќе се отвори вечерва во Културно-информативниот центар на Македонија во Софија. Покрај промоција на најновите изданија, на изложбата ке бидат представени и делови од народни носии со украсни елементи, од депото на Институтот за фолклор.

Нашиот Институт ќе биде претставен од директорот д-р Севим Пиличкова, додека презентацијата на издавачката дејност ќе биде направена од страна на д-р Клеанти Ановска, научен советник во Институтот. Ќе бидат промовирани и книгите "Фолклорот во Охридско-струшкиот регион", и "Традицискиот народен календар на шопско-брегалничката етнографска целина".изненадување
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 11:05

ili da naucis da citas ... a ? голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 16:20
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Ехеее тоа е ништо, да видиш ти какви изрази употребуваше Шеќерац на нејзините митинзи...
Никола не се плаши од женски фустани, па кога фати да ја пее химната на плоштад..(а они го продадоа името и химната )
Па кога почна да збори дека ВМРО сакало да го продаде Сонцето, а они го продадоа Сонцето уште во 95 година..
Абе циркуси, коалиција на Банани, и логото им е украдено од Банана Фирма, Банана партија, Доле во Европа
Затоа сега го допреа дното, а ВМРО 63 пратеника, сега и шиптарите и комуњарите можат да го п***

Да не зборам што Тито Петковски има грчки сват .....
Продадена партија, партија на грчкото лоби.....одвратни ми се...

Едно не ми jасно: какво решиа тие избори? ВМРО беше на власт и пак ке биде(со бонус + 2 години). Тогаж: какава е разликата? Со какво ке се преодолее грцкото вето?
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 18:13

Ехеее тоа е ништо, да видиш ти какви изрази употребуваше Шеќерац на нејзините митинзи...
Никола не се плаши од женски фустани, па кога фати да ја пее химната на плоштад..(а они го продадоа името и химната )
Па кога почна да збори дека ВМРО сакало да го продаде Сонцето, а они го продадоа Сонцето уште во 95 година..
Абе циркуси, коалиција на Банани, и логото им е украдено од Банана Фирма, Банана партија, Доле во Европа
Затоа сега го допреа дното, а ВМРО 63 пратеника, сега и шиптарите и комуњарите можат да го п***

Едно не ми jасно: какво решиа тие избори? ВМРО беше на власт и пак ке биде(со бонус + 2 години). Тогаж: какава е разликата? Со какво ке се преодолее грцкото вето?

Razlikata e 64 pratenika se apsolutno mnozinstvo, nikoj nema da moze da gi ucenuva , a za odlukite ke snosat apsolutna odgovornost.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 18:17
Фала богу, а исто така и шиптарите ќе немаат толкаво влијание а и доста ми е од србокомунисти во владата......
Доста веќе од политики на сеење страв..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 18:23
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Razlikata e 64 pratenika se apsolutno mnozinstvo, nikoj nema da moze da gi ucenuva , a za odlukite ke snosat apsolutna odgovornost.

Но сепак ВМРО не може да состави самостоjателно правителство. Доколко знам - во сила е некакво "Батендерово правило" според кое без значение колко процента ке земе пебедникот. Тоj треба задължително да се коалира со една малцинствена партиjа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 18:25

Но сепак ВМРО не може да состави самостоjателно правителство. Доколко знам - во сила е некакво "Батендерово правило" според кое без значение колко процента ке земе пебедникот. Тоj треба задължително да се коалира со една малцинствена партиjа.

Добро тоа да, ама имаат појако влијание...не може така лесно да ги уценуваат шиптарите и србокомунистите....
Ќе имаат кфорум за работа...имаат мнозинство во парламентот....нема веќе амандмани, попречување на седниците и.т.н.

Изменето од Vladimir88 - 03.Јуни.2008 во 18:25
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 19:27
ВМРО според Македонскиот устав во моменто може да состави сам своја влада но поради традиционалните партнери се решава да има една албанска политичка партија за партнер во властанамигнување
Бадентер во владата и кај мандатарот воопшто нема влијаниеплазење
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 19:47

... ne e normalno ni edna partija ili edna koalicija da ima tolku mok... licno smetam deka Gruevski toa ne bi go zloupotrebil... no shto ke beshe ovaa vlast da ja dobieshe Lubco... mozeshe da go smeni ustavot... bez oko da mu trepne... dobro e da ima i opozicija... iako iskreno ne kako nashata.... koja nalikuva na selski babi tracarki....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2008 во 19:50
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

ВМРО според Македонскиот устав во моменто може да состави сам своја влада но поради традиционалните партнери се решава да има една албанска политичка партија за партнер во властанамигнувањеБадентер во владата и кај мандатарот воопшто нема влијаниеплазење

Сигурно е така... Бадентеровото мнозинство маj важеше само за приемане на определени закони од собранието. А Владата може и да е еднопартиjна. Но нештата са врзани. Нали и сам не верваш што Груевски ке посмее да состави самостоjателна влада?
Сепак - не видим смисла од тие избори, во контекстот на грчкото вето... Каков ке биде патот кон ЕU и NATO след изборите?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 107108109110111 147>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.