|
Кандидати за пратеници!!! |
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Автор | ||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne zneas kolku mi e merak, sto ova moevo 'ali baba', fati zamav... |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne znam ... gledam ... zatoa i pisuvam taka ...............
|
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislam deka ali baba posle izbornive incidenti i pukanje na policija od stabot na DUI, ne zasluzuva da bide ni vo parlament, a kamoli vo vlada.
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ali baba ne zasluzuva da e vo parlamentot odkoga e vlezen vo nego, i ne samo tuku i mnogu drugi.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Друже во парламент дали 2-3 заслужуваат да се од тие што се сеа.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a jas voopsto i ne znam sto ce ni e parlament koga za se sto treba da se stori vo drzavava najprvin se prasuva dzilijen & co ? ...... duri i direktorot na evn ima pogolemi ovlastuvanja vo drzavava od samiot premier ? |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i toa dobro platena i privilegirana zooloska gradina
|
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa neznam bas dosega imavme decka gradinka , odsega zoloska a plus imame i dva zastiteni vida i toa okolu 25 egzemplari, sto ne e za podcenuvanje. Mozebi ke go stavat i celiot parlament pod zavod za zastita. Sepak spored mene ostanuva AMDI BAJRAM facka broj 1 vo parlamentot. Изменето од kultuzin - 03.Јуни.2008 во 17:14 |
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taa zooloska MAKEDONIJA ja izbra. imaj malku pocit kon Makedonija. |
||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So se zamarate so parlamentot i onaka e samo glasacko telo, kukli, totalno nefunkcionalni.
Bitno e kakva vlada ke se formira. Tie se tie sto rabotat vo drzavata, onie sto gi spremat zakonite tie sto odlucuvat. Ako dojde do parlametot tesko na nas. |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кире ова е исто ко да си рекол дека решение фирмата ти дава а не партијата.....не ме зезај ние само за вакви побитни ствари се прашуваме.
|
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... deneska slatko se iznasmeav so napisot... mislam vo dnevnik... za pivoto- gratis shto se delelo vo Kratovo... od sega ke treba da se stavi tema i za postizborno udvaranje kon glasacite... i me spopadna misla... skopsko li beshe... pivoto...
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... sega se kandidati za apanaza... greotka se nemaat pari.... pa ke cicaat od drzavata ushte edna godina... si napravija zakon... si go pocituvaat... koga se tie vo prashanje... a narodot... narodot gi glasashe da bidat pratenici... ama kolku bea... pokazuva ovoj napis...
... prezemeno od Vecer... ПОДНЕСЕНИ 73 БАРАЊА ЗА АПАНАЖА, НО 40 ОД НИВ ВЛЕГОА И ВО НОВИОТ ПАРЛАМЕНТАРЕН СОСТАВ
На наредната седница на Комисијата за избори и именувања треба да се одлучува и за евентуална апанажа за сите пратеници од минатиот состав, чиј мандат, но и стаж беше прекинат два и пол месеци со распуштањето на Собранието. Само Абдуљади Вејсели од ПДП го испуштил законскиот рок од 30 дена за барање за апанажа за пропуштениот период. Бидејќи пратениците едвај издржаа 75 дена, да ги потсетиме за нивната редовност за време на мандатот. Бројките покажуваат дека голем дел од нив седеле дома и земале пратеничка плата и додека имаа активен пратенички мандат. Само 16 пратеници биле присутни сите 90 дена кога Собранието било во заседание, додека еднинаесет пратеници воопшто не се јавиле за збор. Двајца пратеници од 90 седници присуствувале само на една, еден пратеник бил на само три седници, еден на шест, а еден народен избраник за две години во собраниската сала седнал само 8 пати. Од претходниот пратенички состав правото на апанажа го искористија 46 пратеници. (Д.М.) |
||
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |