IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - СДСМ по 1. 6.2008
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СДСМ по 1. 6.2008

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака
bojan81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: СДСМ по 1. 6.2008
    Испратена: 02.Јуни.2008 во 14:30
Ме интересира кое е вашето мислење што ќе се случи сега по овој катастрофален резултат на СДСМ. Кога ДПМНЕ се наоѓаше пред ваква ситуација  и имаше опасност потоплно да се растурат а и речиси се растурија кога останаа со 4-5 пратеници, они се реформираа и денеска се тоа што се. Јас таква желба кај СДСМ сеуште негледам, они како што кажа (Ванковска мислам), наместо да се погледаат во огледало продолжуваат да го кршат огледалото, и најверојатно потолната желба да се има било каков бенифит од политичкиот живот на актуелните пратеници и им одговара да бидат пратеници па ништо чудно и да ја продолжат истата политика и понатака. Според мене партијата мора да се реформира потоплно, една од првите работи кои треба да се направат се следните.

1. Подготовка за свикување на партиски конгрес.
2. Сите ограноци да подготват стратегија план за 4 години и да дадат мислење кон која насока треба партијата да се движи за да ги добие следните избори.
3. Предлагање на ново раковотство и избирање на сериозен прецедател кој ќе ветува победа на следните избори.
4. Одстранување на оние искомромитирани високи функционери во СДСМ кои во минатот со нивнита манипулации и неморални активности направија СДСМ да ги изгуби најквалитетните луѓе.

Еве неколку предлози од мене.

Да се предложи Зоран Заев за прецедател на СДСМ,
Никогаш повеќе СДСМ да не се осмели да се спротистави на накедонските граѓани од видо на територијална поделба, промена на име итн.
Да се утврат темелите на СДСМ, промовирање на придобивките на НОБ, промоиција на фебруарскиот поход, промоција на историјата на Блаже Ристевски, промоција на вистинската СДСМ од Гостивар, итн, итн.
Да се сврти кон обичниот човек граѓанин, да ја напушти сместа убиствената политика на самобендисаност, препотентност. Да се забрани била каква манипулациј и лага кон членовите од страна на некој висок функционер а во спротивност истиот да биде отстранет и обележан. Да се работи чесно и искрено без лаги и без манипулации. Доколку се случи ова јас сум убеден дека СДСМ може ад се врати на власт на следните избори. Но доколку не направи ништо од ова и продолжи да го напаѓа нароот дека е крив не гледам крај на агонијата.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 14:41
Abe Bojan, ti vo koj svet zivees, pa istoto im se sluci i 2006 pa od reformi nemase ni "r", neli gledas deka Sekerinska izborite gi tretira kako sopstvena pobeda.

Zaev e OK, sepak mislam deka Gradonacalnickata funkcija dobro mu lezi i deka e prerano za nego da se frla vo visoki politiki.

Inaku neznam koj bi bil mozen naslednik na Sekerka, site mi se nekako TAPA.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 14:47
Долго време СДСМ ги прогонуваше сите неистомисленици, едни од најквалитетните луѓе во ДПМНЕ што му го дига рејтингот се бивши чесни членови и симатизери на СДСМ, сега е ситацијата трагична точно е СДСМ не ни има да стави за прецедател некој што ќе се издвои. Сепак сега најважно од се е да е чесен искрен и поштен и да направи една гоооолеееема чистка во СДСМ.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 14:51
Originally posted by bojan81 bojan81 напиша:

Долго време СДСМ ги прогонуваше сите неистомисленици, едни од најквалитетните луѓе во ДПМНЕ што му го дига рејтингот се бивши чесни членови и симатизери на СДСМ, сега е ситацијата трагична точно е СДСМ не ни има да стави за прецедател некој што ќе се издвои. Сепак сега најважно од се е да е чесен искрен и поштен и да направи една гоооолеееема чистка во СДСМ.

Problem e sto nema takov, ili mene ne mi paga na um.

Zaev e partisko vojnice, sposoben covek e, aktiven ako nisto drugo, megutoa bi se izgubil vo masinerijata, zatoa i vikam neka si go tera magareto vo Strumica, ako prodolzi taka tamu ke bide vecen gradonacalnik , bez razlika sto e kandidiran od gubitnici.

VMRO imase i sreka so Gruevski.

Vo MAKEDONIJA ima mnogu malce politicari so takva drskost.

Kazi mi koj e toj so tolkavi MUDA i Avtoritet sto ke mu kaze na Branko:
"ODI SI"

Spored mene Ilinka Mitreva bese dobra misisterka , megutoa taa se povlece nekako, a i ne e liderski ti, poveke e dobar rabotnik.

mislam deka VMRO treba da ja angazira, vo oblasta na nadvoresna politika.

Изменето од kultuzin - 02.Јуни.2008 во 14:54
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 15:07

Бојан, предлогот од тебе за Зоран Заев да биде претседател на СДСМ, и не е некаков предлог, затоа што тоа се знаеше дека е одлучено.
Кажав на друга тема.

Инаку што се однесува до мене, јас би сакала да исчезнат од политичката сцена, бидејки они се тие што не доведоа до сите овие дубиози и депресии како политички така и економски, внатрeшни и меѓународни, до војната која ни се случи и секако до оваа МАТ позиција со наметнатиот проблем со ИМЕТО.

Нивната самољубивост и жед за власт е токлу голема да се апсолутно слепи и одродени од народот. Но и тука ги разбирам, ако не се на власт имаат проблем. Може да се најде ''маж'' па сите матни игри и криминал да ги изнесе на виделина и нормално да одговараат за злоделата. Но сега за сега се чувствуваат безбедни и затоа немаат потреба од некои посебни внатрепартиски реформи.

А, за тоа да се спуштат на земја меѓу народот....НИКОГАШ....!!!
Тоа не е можно од прости причини затоа што никогаш ниту биле меѓу народот, ниту ке бидат!
Не можат они да се мешаат со ''неук'' и сиромашен народ, не е на нивно ниво. Ним народот им служи само за манипулирање и за бескрупулозно да го владеат. За жал тоа им успева!

Изменето од moira - 02.Јуни.2008 во 15:08
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 15:33
братми беше пријавен за набљудувач од мост му рекоа дека е ќе биде платено, му се јавија и отидовме во ЦО во сдсм и таму на врата ни викаат вие сте за МОСТ ни да, ни вика портирот да влеземе во салата, таму едно 100 луѓе ако не и повеќе го чекаат кондарко едно пола саат влегува, почнува да зборува како се гласало ова она едно 1 саат. Цело време додека зборуа се насетува дека нешто мота, така излезе дека сите таму не смееле да кажат дека се од мост зошто не биле, туку од некоја друга организација која требаше да си ја запишат да не ја заборават , Кондарко ги убедуваше 2 саати дека он не ги тера ништо лошо да не прават, туку само да биат набљудувачи, сите што беа се осеќаа како криминалци а луѓето едноставно беа дојдени од сите делови на Македонија да си земат некој денар за тоа. Порадо преварите што сме научени да ги слушаме од нив на крај еден дечко праша дали дали ќе има некаков хонорар за тоа, по што кондарко подголтна и како паднат од мар ги нападна сите во стилот па што вие незнаевте )) Па тоа е неплатена функција иако да на сите им беше кажано предтоа дека е платена. Така на крај сите си отидоа разочарани и преварени ем полни со бес зошто Кондако правеше 150 души будали во фаца и тоа се активисти на СДСМ.
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 15:45

Ете доказ колку го ценат народот. Ако им побараш пари за работа за која те ангажирале се навредени. Како се осмелува обичен смртник да им се обрати и уште да побара пари за тоа!

Не се научени они така....ним теба да им се плати што те удостојуваат да бидеш во нивна близина и што ти укажале чест да им служиш!

И не знам како можело да се очекуваат пари од некој кој е научен цело време да граба и да цица како крлеж!

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 15:53
Kako li ste izdrzale 2 saati da go slusate klondarko??...
Ako ne drugo barem za makata trebalo da vo bide plateno!..
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 16:11
...problemot so patriive, lezi na drugo mesto, mnogu e poznat...se vika...pratenichka avtonomija, na primer za mene kako edinka koa bi bil pratenik, ako mi kazue eden chlen od partijata-(pazite koj i da e on e clen-ne e bog gospod)...sho jas da praam so odlukite na elektoratot koj sho stoi pozadi mene i me izbral i sum mu obekal deka toa i toa ke napraam, iskreno bi mu kazal-ne i ako dosaga bi go naprail sve lom pred site, da neznae kaj mu e gzot a kaj glaata i nikad vishe da ne mu tekne da ucenue ili da nametnue scenario na politizacija...ako smetam deka sum vo pravo, ako pogreshem nesho bi pobaral dopolnitelno mislenje ili sovet, tuka lezi problmot...nma keif od materijalna korist vo politikata ako se toa nee so chist obraz i postignato so sopsven stav...bez avtonomija na odluchuvanje se drugo e neo-diktatura i mediokritet koj ke mu nashteti na narodot kako ednoumie partisko-koa ke se smeni ova ke ima vnatrepartiski kvalitet vo odluchuvanjeto i donesuvanjeto na pravilni odluki za se...t.e.ke ima pluralizam demokratski, kako i sho e vo svetot...primer vi se Engleskite parlamentarci-ziva sila ne ebavaat ni kralica ni premier-ako se zalagaat do nesho idat do kraj i bez respspect za drugite dali so svojot stav ke navredat...ama oni se drugi-gordi-obrazovani i iskusni nezavisni lichnosti...e toa...среќа
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 19:01
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by bojan81 bojan81 напиша:

Problem e sto nema takov, ili mene ne mi paga na um.

Zaev e partisko vojnice, sposoben covek e, aktiven ako nisto drugo, megutoa bi se izgubil vo masinerijata, zatoa i vikam neka si go tera magareto vo Strumica, ako prodolzi taka tamu ke bide vecen gradonacalnik , bez razlika sto e kandidiran od gubitnici.

VMRO imase i sreka so Gruevski.

Vo MAKEDONIJA ima mnogu malce politicari so takva drskost.

Kazi mi koj e toj so tolkavi MUDA i Avtoritet sto ke mu kaze na Branko:
"ODI SI"

Spored mene Ilinka Mitreva bese dobra misisterka , megutoa taa se povlece nekako, a i ne e liderski ti, poveke e dobar rabotnik.

mislam deka VMRO treba da ja angazira, vo oblasta na nadvoresna politika.
Прилепчанка
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 19:29
...e sho preterue, choekot rebri ko lud, tak i treba...koja moronijada od propali politichari na scenata-defile ala propalitetus... eeeejjjjj...газење%20од%20смеење
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 20:14
Искрено речено, сакам да ги снема...
А ВМРО ако продолжи овака..дефинитивно СДСМ ќе ги снема од политичката сцена во Македонија

Изменето од Vladimir88 - 02.Јуни.2008 во 20:15
Кон врв
RebeL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2005
Поени: 656
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RebeL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 21:05
Шо е ова све вмровци на темава, дај некој сдсовец нека застани во одбрана. Јас не сум толку навлезен во политика ама колку шо имам разбрано за дел од политиката на гХујо, едно нешто ич не ме бендисва.. А тоа е неговата кампања за градење на 50 фудбалски игралишта/спортски сали - со цел да ги излечи наркоманите... мислам која глупост ејјј!! Ако сака да ги излечи наркоманите, тие пари што ги дава на спортските сали и фудбалските игралишта, нека ги даде за да изгради една современа болница специјализирана за лекување на наркомани! Нека викни светски експерти да ги обучат нашите старомодни докторчиња! Неможиш наркоман да го одвикниш од зависноста со 50 ФУДБАЛСКИ ИГРАЛИШТА!! Во битола конкретно кај паркот (на вљубените шо го викам јас, почнаа да градат „помошно фудбалско игралиште“... а има веќе колку шо знам јас две, запустени.... наместо тоа да го градат, можеа да ги реновираат тие две - ем помалце пари ќе даеја, ем немаше да го уништуваат паркот!!Пред изборите, на вечер гледав дечишта облечени во портокалови маици како лепат по 3-4 плакати на влезовите на зградите.... па дај бе молим те, ко да незнаеме дека постојат!! На иљадници плакати ги дадоа парите...!!!!Тоа ич не ме бендисва кај вмровците!! Неразумно трошење на парите!лутина

Изменето од moira - 03.Јуни.2008 во 02:18
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2008 во 21:13
А кампањата на СДСМ? Без никаква програма или поточно речено програмата  им се состоеше во плукање по  Груевски.Народот сакаше да слушне што нудат тие, а не каква била ВМРО.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,176 секунди.