IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Признавање на Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Признавање на Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7677787980 155>
Автор
Порака
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Статус: Офлајн
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 18:21
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Dobro AlbanianGirl, nema da navleguvam vo toa kolku e kompetenten Haskiot tribunal i na kogo mu sluzi,zatoa sto nemam namera da razglobuvam teorii na zavera,samo bi te zaprasal;
dali ti veruvas vo pravoto na silata ili silata na pravoto ?!

veruvam vo silata na pravoto...

znam deka dominira pravoto na silata...

no chudesno,,,nekogash mozhebi nenamerno ,,,no koincidira,,,ova prvoto so vtoroto,,,pa taka,,tek tuk,,nekogash doagja do nekoja ispravna odluka,,,
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 18:41
Vo toj slucaj mozebi ke te interesira sto ima da kaze vo vrska so Kosovo, Antoni D'Amato,profesor po megunarodno pravo na Nortvestern Univerzitet vo Cikago .

"Vo slucaj Kosovo da proglasi nezavisnost,za sto sme svedoci,ke se vodi zestoka i bezkompromisna vojna;no ne vo rovovi i zemunici,tuku vo nadlezni institucii,odnosno so pravni sredstva.
Megunarodnoto pravo e sto-procentno na stranata na Srbija no toa ne znaci deka Srbija ke iskoci kako pobednik,se zavisi od toa kolku strateski ispravno ke se vodi pravnata bitka...."

Srbija može da tuži SAD
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 19:20
Zatoa te prasuvam vo sto veruvas ,dali vo silata ili pravoto?!

Dali se povtoruva istoto scenario kako vo slucaj so Irak?!
Sadam Husein formirase BAAS (formalno socijalisticka)partija vo dogovor so SAD.Toj vo Irak zavrsi edna mnogu valkana rabota vo interes na SAD, a toa e brutalna likvidacija na nekolku iljadi iracki komunisti.Potoa vleze vo sudir so k*rdite na severot od zemjata koi bea bliski do SSSR ,a SAD toleriraa sto Husein koristi bojni otrovi za presmetka so civili.Potoa Sadam go napadna Iran predizvikuvajki krvava vojna so zemjata koja go otfrli Sah i izvrsi nacionalizacija na naftnata industrija, koja im pripagase na anglosaksonskite kapitalisti.
Pred da se raspadne SSSR,Sadam odluci da vleze vo Kuvajt.Kuvajt,isto kako i Irak, bese mandatna teritorija na narodite posle 1918,vo nadleznost na Anglija.Pred da se povlecat od Kuvajt,britanskite mandatni vlasti unilaterlno, neovlasteno proglasija drzava Kuvajt,so toa sto onoj sto ostanuva da "vladee" so Kuvajt e obvrzan da im ovozmozi na britancite odlicni koncesii za eksploatacija na nafta.Irak ovaa teritorija ne ja priznava i pokraj toa sto Saudijska Arabija vo meguvreme stanuva odlicen sojuznik na Anglosaksoncite.
Vo 1990.god , americkite instituti,novinarite pa i samite politicari pocnaa da emituvaat studii kako SAD nema da intervenira vo slucaj Irak da izvrsi invazija na Kuvajt,kako toa prasanje e nereseno,a regionot osetliv i deka e Irak, a ne Kuvajt, e strateski sojuznik na SAD.
Mislam deka ti e poznato kakov e epilogot...

http://www.bushbusiness.com/winds%20of%20war.htm
Кон врв
MiroslavG8 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2008
Поени: 216
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MiroslavG8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 19:27
duduk .... ne gledas li deka sekogas odgovorite gi izbegnuva na nacin so iznaodjanje na opravdanie za upotreba na pravoto na silata ...... vo dadeni slucai koga i odgovara ... a dokolku se resi nekoj da go upotrebi istoto toa no vo obratna nasoka , e togas ce bide poinaku ... ce se bara vladeenje na silata ama na pravoto ..... miloto i premnogu ubavo razbira sto sakas da i kazes .... ne se grizi ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MiroslavG8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 19:28
a patem , nemase li miloto nekoja rabota pa morase da zamine ? ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 19:42
Ma znam deka me razbira, umna glava e AlbanianGirl,samo ne mi e jasno zosto site Albanci tolku mnogu verba polagaat vo Amerika i se gordeat sto SAD, so uste nekoi si 40+ zemji priznale nezavisnost na Kosovo ?!
Zarem ne im e jasno deka seuste vazi principot star nekolku iljadi godini koj veli deka najdobar nacin za ocuvuvanje na nacionalen integritet i suverenitet e poseduvanje soodvetna sila za odbivanje,odmazda i odbrana?!
Taa tolku sonuvana i posakuvana "nezavisnost" e nisto drugo osven mrtov zbor na parce hartija.Edinstvena opcija koja ja imaat albancite e da bidat vazali na nekoja mokna sila,koja ke gi koristi nivnite kapaciteti,maksimalno ke gi eksploatira,za na kraj, koga nema da im bidat poveke od korist,gi otfrli kako.....Sadam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MiroslavG8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 19:46
i poloso od toa .... a sto se odnesuva do principot star nekolku iljada godini , tokmu vo toa polagaat i nadez ... deka amerite ce gi opremat da stanat duri i regionalna sila .... raka na srce , ne se daleku od toa ... po broj , gi ima dosta a dokolku im se ispolni sonot za edna golema zaednicka drzava , i ne se daleku od toa da prerasnat i vo regionalna sila .... no , sekogas postoi edno NO .... ili mozebi NJET .... ce vidime , ima vreme  намигнување
Кон врв
Epirot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Мај.2007
Локација: Germany
Поени: 157
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Epirot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 20:59
ete gi dojdoa ama tebe te nema   ... ili imas prekuvremeno na istovar denes ? голема%20насмевка
Еве се врати Епирот од прекувремениот истовар Мирославе!!!!

Ајде па нека е со среќа денес уште една држава ја призна независнота на Косово. ЛИБЕРИЈА како 42 држава,а вие кршите заби тука.

Читај овоа што пишува Српски интелектуалац.!!!!!!!!!!!

<P =Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-pagination: none; mso-layout-grid-align: none"><FONT face="Times New Roman" color=#000000 size=3>Dr.Jovan Raskovic:Jos samo pederi nisu protiv Srba

Изменето од moira - 31.Мај.2008 во 10:52
„Едно дете кое спие Расте,ама еден народ кој спие Умира„
Ismajl Qemajli
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MiroslavG8 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 21:01
liberija ? .... hahahahahahaha .... kako mozes da smetas edna raspadnata drzava za seriozna drzava ? .... pa ne gledas li koj so kogo medjusebno se priznava ? .... se sami luzeri i covecki katastrofi ..... hahahahahaha .......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 21:24
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Ma znam deka me razbira, umna glava e AlbanianGirl,samo ne mi e jasno zosto site Albanci tolku mnogu verba polagaat vo Amerika i se gordeat sto SAD, so uste nekoi si 40+ zemji priznale nezavisnost na Kosovo ?!
Zarem ne im e jasno deka seuste vazi principot star nekolku iljadi godini koj veli deka najdobar nacin za ocuvuvanje na nacionalen integritet i suverenitet e poseduvanje soodvetna sila za odbivanje,odmazda i odbrana?!
Taa tolku sonuvana i posakuvana "nezavisnost" e nisto drugo osven mrtov zbor na parce hartija.Edinstvena opcija koja ja imaat albancite e da bidat vazali na nekoja mokna sila,koja ke gi koristi nivnite kapaciteti,maksimalno ke gi eksploatira,za na kraj, koga nema da im bidat poveke od korist,gi otfrli kako.....Sadam.

jas znam deka,,,vo odnosite megju drzhavite ne postoi lubovta koja gi zblizhuva,,,tuku zaednichkite interesi,,,taka shto Gordost,,,za poddrzhuvanje od strana ne svetskite sili,,nema zoshto da imame,,,koga tie ne napravija nishto drugo osven toa shto beshe potrebno veke dolgo vreme da se reshava.....

Dominacijata na ekonomski ravienite zemji vrz pomalku razvienite i nerazvienite ke prodolzhi,,, preku razlichnite formi na eksploatacija,,,razvienite zemji i natamu ke gi drzhat nerazvienite zemji vo polukolonijalna, pa duri i vo chisto kolonijalna poozhba, ,,,no ne mi e jasno zoshto tuka ja nanesuvate samo Kosovo,,,koga i drugite zemji se vo ista kategorija???

vazali kolku shto znam jas se site zemji,,,pomegju sudirot na interesite na Globalizacionata politika na chelo so Usa,,,i antiglobalizacijata,,,predvodena od Rusija,,China,,i Indija,,,,,i bez grizha,,,sve se otfrla koga veke ne ti e od interes,,

You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 23:19

Alal da ti e AlbanianGirl kolku si borbena nema sto.намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 23:23

Originally posted by MiroslavG8 MiroslavG8 напиша:

duduk .... ne gledas li deka sekogas odgovorite gi izbegnuva na nacin so iznaodjanje na opravdanie za upotreba na pravoto na silata ...... vo dadeni slucai koga i odgovara ... a dokolku se resi nekoj da go upotrebi istoto toa no vo obratna nasoka , e togas ce bide poinaku ... ce se bara vladeenje na silata ama na pravoto ..... miloto i premnogu ubavo razbira sto sakas da i kazes .... ne se grizi ....

auuu,,,miroslav,,i ti li najde da se kaesh za moite odgovori,,,,tebe shto sekogash sum ti dala iskreni,,odgovori,,,nemoj da mi ja prefrlish vinata mene,,,shto prashuvash samo za da gi potvrdish tvoite stavovi,,,i shto samo toa go smetash kako odgovor,,,epa ,,,milo (i daj reshi se veke ednash shto sum ti,,,milo ili dushman),,,toa ne odi taka,,,
,,,

Изменето од AlbanianGirl - 30.Мај.2008 во 23:23
Кон врв
trebo.r.a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јануари.2008
Поени: 356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trebo.r.a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 23:50
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

Originally posted by MiroslavG8 MiroslavG8 напиша:

auuu,,,miroslav,,i ti li najde da se kaesh za moite odgovori,,,,tebe shto sekogash sum ti dala iskreni,,odgovori,,,nemoj da mi ja prefrlish vinata mene,,,shto prashuvash samo za da gi potvrdish tvoite stavovi,,,i shto samo toa go smetash kako odgovor,,,epa ,,,milo (i daj reshi se veke ednash shto sum ti,,,milo ili dushman),,,toa ne odi taka,,,
,,,

Изменето од moira - 31.Мај.2008 во 10:51
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Мај.2008 во 00:11
Originally posted by Epirot Epirot напиша:

ete gi dojdoa ama tebe te nema ... ili imas prekuvremeno na istovar denes ?
Еве се врати Епирот од прекувремениот истовар Мирославе!!!!намигнување

Ајде па нека е со среќа денес уште една држава ја призна независнота на Косово. ЛИБЕРИЈА како 42 држава,а вие кршите заби тука.

Читај овоа што пишува Српски интелектуалац.!!!!!!!!!!!

<P =Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt; mso-pagination: none; mso-layout-grid-align: none"><FONT face="Times New Roman" color=#000000 size=3>

хмммммм 42-ра држава.......го признала.......кого го признала?????........

Изменето од moira - 31.Мај.2008 во 10:51
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7677787980 155>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,301 секунди.