|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 34567 46> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj ne lupaj be harizmaticen
sto se odnesuva do mene jas si kazav ne e nisto za natrprevar voopsto ne e toa i brisi si go glupaviot post stom go napisa tuka posle mojov samo sakav poezijata da se pojavi vo svoja edna verzija pogotovo me zaintrigira tvojata posledna bre tamu nema niedna rima inaku pesnata e prekrasna ne vikam ne no dajte i malku rima da ne se pretvori vo pisuvanje na proza mene taka mi lici proza vo kratki recenici Изменето од anakin - 29.Мај.2008 во 16:22 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas nevodam niso
nitu rasipuvam procitaj be toa so prasav a so dobiv za ogdovor???? a so imas da pisuvas sega za majtorce koga ova sega ne e tema slusaj be harizmaticen eden aj ne se napinjaj tuka a za podelbite -jas li ja podeliv temata??? inaku da - voopsto neskam da citam tvoi pesni na engleski ako me prasas iskrenio |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZABRANETA LJUBOV
So bolka disham... so strav gledam... se molam za dvajca ...za ljubovta nivna ...za podobro utre. Za dve dushi iskreni i za tagata sto srcata nivni gi polni koi ziveat na greshno mesto i vo greshen moment ...vo surov svet,kade sto vistinskata ljubov e retkost, i kade sto nevazi praviloto za "bezgranichna" ljubov. Ja vidov...ooooh,prokleto ja vidov tagata, vo ochite nivni... i bolka na lica dve nevini,i chekav na odgovorot od gore, ko sto poged dignav kon nebata vishni, i se mi se vide izgubeno... ...ako me prashuvate mene. Si pomisliv samo na moment deka, svetot moze da go smenat, o,gospode mora da sum bil i gluv i slep... ...za zakanata koja chekashe zad agolot na strasta nivna, na krajot od patot na nadezhta. ...i zborovite nivni,od srce kazani... ...kade si sega ljubov moja?,prasha taa... Pamtam i podobri denovi... so tebe kraj mene... i tvojata toplina,vo nokite ladni... nepostoi neshto sto za tebe ne bi storil... i edinstvena rabota sto sega ja sakam si ti kraj mene nesudena moja. ...srce moe ...te sonuvam...tivko zaplaka taa... ...gladna sum za ochite tvoi, ...zedna sum po usnite tvoi, ...ti si mi dlaboko vo krvta koja niz mene teche... ...oooh,tvojot dopir. ...oooh,zvukot na tvojot glas me progonuva,vo nokite tivki. ...do slednoto viduvanje...zasekogash moja... ...vo nekoe drugo vreme i drug zivot. ...do gledanje ljubov moja ...ooooh,kolku blisku no sepak daleku. aj vaka moze li sega nekoj stucen da mi kaze poezija li e ova ili proza koja e razlikata oti jas nesum bas strucen vo literatura |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Forumov e otvoren za site,...ama bash za site koi sakaat
da se tuka.Toj shto ne saka veke zaminal.Nemojte da delite sega pokraj podelbata na poezijata na Poezija i PoezijaII(?????) i dobri i loshi poeti,i dobri i loshi pesni.Tuka veruvam nikoj ne mu e celta da se natprevaruva,a osven toa nema ni nagradi. Pishuvajte sekoj kolku saka i umee i znae. Nema nikakvi vistini vo poezija,temava ke zamre samo ako Vie se "potrudite" da ja snema. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so sega ti treses zeleni
koj saka da deli poezija i poezija prosto si prasav dali kje se pojavi nekoja pesna so rima |
|
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prashanjeto tvoe e na mesto,...ednostavno odgovorite otidoa vo druga nasoka,a fakt e deka poezijata beshe podelena.
Изменето од mamma - 29.Мај.2008 во 16:39 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so sega
sega mene me najdovte krivec so prasav abe neso smrdi u zemlji danskoj |
|
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako shto rekov,..prashanjeto e na mesto,
treba samo nekoj da odgovori. I bez raspravii povtorno. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....НЕМАМ ЗБОРОВИ,ПРЕКРАСНА ПЕСНА!БРАВО ...!!!...АКО НЕКОЈ СЕ ОБИДЕ ОВА МОЕ ТВРДЕЊЕ ДА ГО ПОБИЕ...ЌЕ МОРАМ ДА ВИ ПОСТИРАМ ПЕСНА,НА НОБЕЛОВЕЦ ИЛИ НЕКОИ ОД ЛАУРЕАТИТЕ НА ПРЕСТИЖНИТЕ СВЕТСКИ ПОЕТСКИ НАГРАДИ,КАКО ЗА СПОРЕДБА!!!..НО,КАКО ШТО НЕКОЈ ОВДЕ СПОМНА,СПОРЕДБА НЕ Е ПОТРЕБНА,НИТУ ПАК ПЕСНИТЕ ОВДЕ НЕ ГИ ПИШУВАМЕ НЕЛИ, ЗА ДА ГИ МЕРИМЕ ПО КВАЛИТЕТ ИЛИ НЕЗНАМ ШТО..! УШТЕ ЕДНАШ,ПЕСНАВА ЗРАЧИ СО ДЛАБОКИ ЉУБОВНИ И ЕМОТИВНИ ЧУВСТВА,СТАВЕНИ НА ГРАНИЦАТА ПОМЕЃУ РЕАЛНОТО И ИМАГИНАРНОТО..ВОЗВИШЕНИ ДЛАБОКО ВО ДУШАТА НА ЧОВЕКОТ...,ЗА ПРАВЕДНАТА И ЧИСТА ДУША НА ОНОЈ "ДРУГИОТ",KOJ ГОРДО СЕ ИСПРАВА ПРЕД ВИСТИНАТА..ПРЕД ЗАБРАНЕТАТА ЉУБОВ!..ОВА МОРАВ ДА ГО НАПИШАМ! ..ШТО СЕ ОДНЕСУВА ДО КОМЕНТАРИТЕ НА ПРЕТХОДНИТЕ ПОЕТИ ОД ФОРУМОТ,А ГЛЕДАМ ОДНОСНО ЧИТАМ ,НЕКОИ ОД НИВ И ПОШИРОКО ПРИЗНАЕНИ,САКАМ ДА КАЖАМ ДЕКА,НИКОЈ ВО ПОЧЕТОКОТ НЕМАШЕ НАМЕРА ДА РАСТУРА НЕШТО ШТО МОЖЕБИ И СИГУРНО Е ЈАС ZAGOR,НЕ СУМ ГО СОЗДАЛ.. СЕ ЧУВСТВУВАМ НЕ СЛУЧАЈНО ПРОЗВАН ДА КОМЕНТИРАМ НА ОВА ,САМО ПОРАДИ ФАКТОТ ДЕКА ВО ЕДНА ОД ТЕМИТЕ НА УМЕТНОСТА ПОБАРАВ ДА СЕ ПОСТИРААТ ПЕСНИ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК,ИЛИ СО АДЕКВАТЕН ПРЕВОД НА ИСТИТЕ!..НЕКОИ ТИПОВИ И ТИПКИ(ШТО ЗА МЕНЕ НЕ СЕ НИ ВО НАЈМАЛА РАКА ТОА..)УСПЕЕА ТОА БАРАЊЕ ДА ГО СТАВАТ НА ДНЕВЕН РЕД И ДА УКАЖУВААТ НА ТОА КАКО НЕКОЈ ОВДЕ САКА ПОДЕЛБИ!..ДА СЕ РАЗБЕРЕМЕ!...МЕНЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА КОЈ КАДЕ ЖИВЕЕ..КОЈ КАКО ЗБОРУВА..ВО КОЈ ВЕРСКИ ОБЈЕКТ ОДИ ИЛИ НЕ ОДИ..ДАЛИ Е БЕЛ И ЦРН...ДАЛИ ИМА ЕДНА ИЛИ ТРИ ИЛИ НИЕДНА ЖЕНА..ИСТО И ЗА МАЖ ВАЖИ,НО КОГА СЕ РАБОТИ ЗА НЕКОЈА WEB STRANICA,КОЈА Е РЕГИСТРИРАНА И Е СО ДОМИЦИЛНА АДРЕСА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,МИСЛАМ ДЕКА СЕ ВО ИНТЕРЕС НА ЧИТАТЕЛСКАТА ПУБЛИКА ТРЕБА ДА СЕ ПОЧИТУВА НЕКОЕ ПРАВИЛО!...КОЕ БЕШЕ ТОА,ПОГОРЕ ГО ОБРАЗЛОЖИВ!АКО ПАМЕТТА Т.Е. УМОТ ГО МЕРИМЕ ПО ТОА КОЈ КОЛКУ ЈАЗИЦИ ЗНАЕ,ИЛИ НАПИШАЛ, ОДНОСНО ПОСТИРАЛ ПЕСНА НА АНГЛИСКИ ИЛИ ФРАНЦУСКИ, А МУ БИЛО ТЕШКО ИСТАТА ДА ЈА ПОСТИРА И ПРЕВЕДЕНА НА МАКЕДОНСКИ,МАКАР И ЛИЧНО ДА ЈА ПРЕВЕЛ..ТОГАШ ЖАЛОСНО Е,КАКО ЗА АВТОРОТ НА ТАА ПЕСНА , ТАКА И ЗА НАС ПОКРАЈ НЕГО!..НЕКА НЕ МИ СЕ ИЗБЕГНУВА ОД ОДГОВОРНОСТА ЗА ДОСЕГАШНИТЕ КОМЕНТАРИ И ПОПЛАКИ ЗА СИТЕ ОКОЛУ НАС ВО ВРСКА СО ОВА! ВО ЕДНА ПРИЛИКА НАПИШАВ ДЕКА....ДОКОЛКУ СЕ ПРОДОЛЖИ СО ТАА ПРАКТИКА ,ЈАС ЌЕ ПОСТИРАМ НА АРАПСКИ..ШТО И ГО НАПРАВИВ,НО ПО НЕКОЕ ВРЕМЕ ПЕСНАТА ЈАС ЈА ИЗБРИШАВ!НЕ ДЕКА НЕ БЕШЕ УБАВА,НО ЗОШТО БИ СТОЕЛА АКО САМО МАЛ ПРОЦЕНТ БИ ЈА РАЗБРАЛЕ..ПОВЕЌЕ ЌЕ ЛИЧЕШЕ НА ВОДЕЊЕ ИНАЕТ,ОТКОЛКУ НА НЕКАКОВ ДОПРИНОС ЗА ПОПУЛАРИЗИРАЊЕ НА ПОЕЗИЈАТА КАЈ ПОШИРОКИОТ КРУГ НА ЧИТАТЕЛИ...! ...ЗАСЕГА ТОЛКУ И НЕ БИ САКАЛ ПОВТОРНО ДА СЕ ВРАЌАМ НА ОВА ДА ПОЛЕМИЗИРАМ ИЛИ КОМЕНТИРАМ,НО АПЕЛИРАМ ,ДА ПИШУВАМЕ НА ЈАЗИК КОЈ Е ЗАШТИТЕН СО УСТАВ И ЗАКОН,И Е ВО УПОТРЕБА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА! Изменето од zagor - 29.Мај.2008 во 20:45 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postirano od Zbunet na tema vasha poezija...Extra...ja proglasuem pesnava za himna na strelcite na forumov...bravos druze...
Znam samo da te sakam, znam samo od vidik da ne te gubam, znam samo da vozdivnuvam dodeka ocite mi gi polnis i znam deka ona sto premnogu se saka mora da se zagubi, zaradi balans, zaradi ramnoteza na nestata sto postojat gresni i pogresni, na koi im se poklonuvame i zavisime kako zvonci na veter No denes, ne e toj den i ke te pijam do posledna kapka kako pehar poln so vino opien od sebe zosto te imam tebe, dodeka lovecot vo mene ja lovi tvojata pregratka, tolku vozbuden i silen |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
К А М Е Н od zagor
Камен на камен...камен! Камен до камен...камен! Камен во камен...камен! Камен со камен...пак камен! ...куп КАМЕЊА! .....истово важи и за дрво!!!. Vistinska simfonija od kamenja Uste malku , zagor, ke napravis vtor Kameni most Изменето од filmadzijka - 03.Јуни.2008 во 23:03 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чудесен свет
Колку сме убави Колку сме згодни и духовити, Досетливи и паметни Цврсти на нашите ставови, Креативни, екстравагантни, свои ... Фала му на форумот што нè спои Во оваа оранжерија На егзотична билки, Менажерија На загрозени видови; Што има каде да навраќаме, Без влезница да плаќаме, Што има каде од часови да бегаме, Од наметнати шеми, Па да нурнеме во некои други теми, Да го заебеме ова време, бреме, менгеме, Празнина да пополниме, Вишокот од себе да го подариме ... На форумот му благодариме. __________________________________________________________________
Bravo filmadzijke...
Jas predlagam pesnava za himna na forumov da ja izbereme...
Ako se najde nekoj i noti da i napise moze i da si ja zapeeme... Изменето од anastea - 05.Јуни.2008 во 17:31 |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mecti, sonovi i kopnezi
me razjadoa i rastrgnaa, prasinata na zaboravot pocna da me prekriva, dodeka brkam senki sto od drugata strana na rekata doagaat, a mene studeno mi e, dodeka slusam eho sto na moeto ime lici. Ne dobiv krila, da lazam kako gmizavec sudba mi bila, no sepak volcite mi se smiluvaa na trka da me viknat kon osamenata nadez za koja odnapred mi kazaa deka e samo mit. Sakam da se smeam makar i nasila, deteto me vika za igra e vreme, svetot na vozrasnite samo ne izmori Kako ne mnogu kompetenten kriticar i obicen citatel,jas da si kazam samo deka pesnava premnogu mi se dopadna Pozdrav za Zbunet |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |