|
ЕВРОВИЗИЈА |
Внеси реплика | страница <1 6162636465 70> |
Автор | |
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
блеки,..... не знаев дека оваа песна е од евросонг ептеееееен е добра,..... па добро,.... 95 година сум имала три години,....... мене песнава ме потсеќа на песните од бајките,..... мислам дека во шрек е искористен дел од песнава,...... |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро, нема потреба од фрустрирачката интонација што си му ja дал/а на коментарот!!! Ако умееш добро да читаш, над коментарот е јасно наведено дека истиот се однесува на вербата во Европа, во контекст на политичките сплетки кои секогаш се неизоставен дел од Евровизискиот музички натпревар. Ако ја погледнеш политичка Европа, ќе сфатиш дека не ти треба квалитет, туку ЛОБИ! Инаку на форумов не "тресиме", туку човечки и на најцивилизиран начин комуницираме. Повтори си го тоа пред да напишеш одговор на постот, оти нели repetitio est mater studiorum. Изменето од Quentin - 25.Мај.2008 во 14:55 |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Навистина многу убава песна...фала што ме подсети на неа |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega otkako pomina se..otkako po"nepristrasno" mozamm da gi otslusam pesnickite na "raat"..mozam da kazam..deka sum vooduseven od slednive
1.BOSNA I HERZEGOVINA - Laka i ponatamu mi e zakon..lud nastapo..zarazen tekst..uste pozarazen tekst..so eden zbor..FANTASTICNO 2.IZRAEL...se iznenadiv,kolku e dobra pesnata,zalosno sto toa go otkrivam tek posle2-3 slusanje,no i onaka od mene nisto ne zaviseshe Ali mislam..more ubeden sum deka momakot od Izrael go imase najdobriot vokal..cist,moken glas,a i pokraj tois sto otpea 90% na hebrejski i 10 % na angliski..pesnata e sovrsena..ednostavna ,cista..prekrasna,a i momakot ne bese za "bacanje" 3.FRANCE..neverojatnokako po prvoto slusanje mislev deka pesnata e uzasna..po vtoroto bev ramnodusen,ali nastapot vo finaleto...ednostavno me VOODUSEVI..neverojaten mek,urban,moderen sound..soft elektro pop,koj ne moze a da ne go sakate..sosema poinakov porazlicen..svoj..navistina PREKRASNA pesnicka 4.DANMARK...intresna mnogu "easy going" stvarcicha..iskreno po prvoto slusanje..nisto posebni..ali me osvoi vo finaleto,kako bese zapakovan celiot nastap..prekrasna koreografija..sekoja cest na stilistite koi go oblekoa,mozebi najzgodbiot decko na ovoj EURODONG..bas smekerski vo stilot na 20-tite..pantolani vo rigi,bela kosula,tregeri i kacket...pesnata bese prosecna,ali tipceto so svojata harizma ja pravi mnogu poveke od toa...bas mi bese HOT..ne moZev ni da trepnam dodeka go gledam 5.GERMANY...nekoj pred edna godina da mi kazese deka ke mi se dopadne pesna od Germanija,ke mu recev deka e lud..No pesnata e totalno hitce..nenametliva,nepretenciozna,a zarazna..ne mozes a da ne uzivas dodeka ja slushas 6.ALBANIJA..uste edna pesna za koja nekoj da mi kazese deka moze da mi se dopadne bilo kakva pesna od Albanija,ke mu kazev deka e "psihich"..ali duri i na albanski otpeanapesnata ima takva melodiska linija koja ne te ostava ramnodusen..ednostavno samo mozam da pretpostavam,kako li tek ke zvucese ako mladata Albanka pesnata ja otpea na Angliski jazuk?..najverojatno pesnata ke dobiese bar troduplo poveke poeni,ali toa ne e bitno..ovaa pesna mi e najdobar dokaz..deka dobra pesna e DOBRA pesna ,pa makar bila otpeana i na albanski jazik..sekojas cest na 16-ta cura od Tirana ...i posledna.. 7.SLOVENIA...Tragicno sto ne se plasirashe vo finaleto..toa e najmalku sto ovaa pesnicka go zasluzuvase NA KRAJ SAMO DA DODADAM...deka sum totalno razocaran od SVEDSKA,pogotovo zatoa sto nezasluzeno go "ukrade" naseto mesto vo golemoto finale,mnogu dosadna pesna po tradicija i od UK..Polska ne znam kako voopsto se najde vo finaleto,kako i Litvanija p.s. ZABORAVIV da kazam..mio se dopadna i TURSKATA VERZIJA NA COLDPLAY..no ne i FINCITE..lordi se sepak LORDI |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најдобра беше....Изреалската...
Најлоши беа...Хрватската и Босанската....
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rusija najdobrar izbor,zasluzena pobeda
Island,tipicno evroviziska,dance ritam...
Srbija,prekrasna balada
Mi se dopadna i Turcija... Изменето од Valerija - 27.Мај.2008 во 13:33 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Germanija zagrizena za nivnite pretstavnichki...
Nivnata najpopularna grupa vo poslednava decenija, dobi 0 poeni od 40 megju 42 zemji ucenichki,znaci se najde na posledno mesto,...
Sto e so ovaa zemja...????
Ili ne gi saka Evropa ili ne gi biva????
Nesto Zapadnite zemji potrflaat...mali sansi za uspeh...
|
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ukrainskata premierka,Julija Timoshenko ne bila presrekjna od Pobedata na Rusija,izjavuvajki deka nejzinata zemja e vistinskiot pobednik,
"Znam deka TI SI PRVA"-rece taa vo pismoto do ukrainskata pobednichka Ani Lorak,no Evropa tolku cesna i nezna,ne mozese da se pomiri so idejata Ukraina dva pati da bide domakjin na Evrovizija....
Auuu...ama SAMOUVERENOST KAJ UKRAINCIVE
|
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грција...Германија...Франција...не ми се допаднаа воопшто...
а и Русинот....многу подобар беше минатиот пат...отколку
сега......
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Ruskite pobedi se nizat-Fudbal,hokej i sega Evrovozija-izjavi Bilan vo Belgrad ...
|
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rusija imase interesen nastap i togas i sega...
Prekrasna scenografija...
Mene bas mi se dopadna...
Tancot na Evgenij Plushenko na lizgalki...okolu Dima i Ungarskiot violinist Edvin Marton na stradivarius violina,prekrasen,spoj na Umetnici na edno mesto....
|
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден милион евра потрошил победникот Дима Билан за својата подготовка за Евровизија, притоа олимпискиот шампион по уметничко лизгање Евгениј Пљушченко и виолинистот Едвин Мартун се вклучиле во натпреварувањето без финансики надомест.
Вкупно половина милион евра платила украинската пејачка Ани Лорак која што се пласираше на второто место, за ефектната сцена со огледалата. Облеката на Лорак чинела 200 илјади евра. Според весникот, овогодинешните дебитанти од Азербејџан вложиле седум милиони евра само за својата рекламна кампања. Рекорден број земји - 43, зедоа учество на овогодинешниот избор за песна за Евровизија. |
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако русите имаа ...интересен настап...но не верувам
дека баш ...заслужено...победија.....
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj bese tvoj Favorit za pobeda,ovaa godina ,Blashka???
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 6162636465 70> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |