IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Признавање на Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Признавање на Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6667686970 155>
Автор
Порака
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Статус: Офлајн
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2008 во 23:11
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Originally posted by xxll xxll напиша:

A za priznavenjeto deka treba da se priznae Kosovo od strana na Makedonija treba, posle izborite pod hitno treba da se priznae...

Море што сте вие Арнаутите.... Сега кога барате да се признае Косово И Метохија од страна на Македонија, само се лигавите... Лизни мазни сте сите, невинашчиња, да ве жали човек кога ве гледа... Кутрите Македончиња (не сите некои од нас) ви веруваат дека ја сакате Македонија и дека сте и лојални... А ПОСЛЕ!!!! После душата има да му ја извадите на Македонецот, барајќи двојазичност, заканувајќи се со војна и на крај и тука ќе прогласувате разни илириди и што уште не...
Но сте се зезнале Косово нема да се признае... А и да се случи тоа од владата Македонскиот народ (бар повеќето) нема да се слага со тоа и баш тие Македонци ќе ви застанат на патот пред да ја уништите Македонија...!!!!
----------- Glupaku ne zaboravaj deka ne sum albanec slusna ovie zborovi sto se da gi prasuvas na albancite a ne mene...
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2008 во 23:14
Од кај ја да знам што си ти??? И кој рече дека тебе ти се обраќам... Ако се препозна во мојот пост јас не сум ти крив...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2008 во 23:17

Од кај ја да знам што си ти??? И кој рече дека тебе ти се обраќам... Ако се препозна во мојот пост јас не сум ти крив...
--- Dobro togas OK mislev deka mene mi rece.намигнување Plus da znaete site deka ne sum albanec tuku turcin 100 pati imam kazano do sega...

Изменето од xxll - 25.Мај.2008 во 23:26
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2008 во 10:11
Косово ќе го признаеме
Уште еднаш ќе и забиеме нож во грбот на Србија.
Ние на Србија, Грците нам.
А кој тука користи?
Ќе стане јасно кога на ред ќе дојде Чемерија.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2008 во 12:36
XXLL... Ако не си Албанец, туку Турчин, дај објасни ми зошто ти сакаш да се признае Косово и Метохија??? Дали е тоа поради инат и мржња спрема Србија, или нешто друго??? Само немој да ми кажеш дека е добро за Македонија... Да се скараме со Србија заради Албанците на Косово и Метохија, тоа не е добро за Македонија...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2008 во 14:43

XXLL... Ако не си Албанец, туку Турчин, дај објасни ми зошто ти сакаш да се признае Косово и Метохија??? Дали е тоа поради инат и мржња спрема Србија, или нешто друго??? Само немој да ми кажеш дека е добро за Македонија... Да се скараме со Србија заради Албанците на Косово и Метохија, тоа не е добро за Македонија...
--- Zosto site evropski zemji ja priznaa nezavisnosta na Kosovo plus i SAD ja prizna zosto pak Makedonija da ne priznae  kako ke  se gradi dobrososedski odnosi so Kosovo ako ne se priznae nezavisnosta. A Kosovo da ne se granicuvase so Makedonija togas aj i da ne se priznaese nemase tolku problemi ama so Kosovo se granici Makedonija zaradi toa velam. A plus i mora da se demarkira granicata jas realno kazuvam i mislam deka taka e....намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2008 во 14:48
Па се граничи и со Србија и сега што праиме???
Знаеш ли зошто Шпанија не го признава Косово и Метохија???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2008 во 14:58

Па се граничи и со Србија и сега што праиме???
Знаеш ли зошто Шпанија не го признава Косово и Метохија???
--- Spanija znam zosto ne go priznava Kosovo zaradi Katalonija. Pa zaradi toa nonstop se sudret so spanskata vojska. Kataloncite imaat osnovano teroristicka organizacija ETA uste pred nekolku godini i skoro isto e slucajot so Kosovo... A ti sto velis so Srbija se granici Makedonija toa vored e  ama so Srbija ne treba da se demarkira granicata a so Kosovo treba, so Srbija nema problemi Makeodnija ama so Kosovo ke ima ako ne se demarkira granicata i ako ne se priznava.. Makedonija so Srbija diplomatski problemi moze da ima a so Kosovo teritorijalni problemi.

Изменето од xxll - 26.Мај.2008 во 15:03
Кон врв
M.Dudulovski Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 26.Мај.2008
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај M.Dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2008 во 15:04
Originally posted by xxll xxll напиша:

Па се граничи и со Србија и сега што праиме??? Знаеш ли зошто Шпанија не го признава Косово и Метохија???
--- Spanija znam zosto ne go priznava Kosovo zaradi Katalonija. Pa zaradi toa nonstop se sudret so spanskata vojska. Kataloncite imaat osnovano teroristicka organizacija ETA uste pred nekolku godini i skoro isto e slucajot so Kosovo... A ti sto velis so Srbija se granici Makedonija toa vored e ama so Srbija ne treba da se demarkira granicata a so Kosovo treba, so Srbija nema problemi Makeodnija ama so Kosovo ke ima ako ne se demarkira granicata i ako ne se priznava.. Makedonija so Srbija diplomatski problemi moze da ima a so Kosovo teritorijalni problemi.

Не Каталонците. Они си се мирни. Мислиш на Баскијците?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2008 во 15:23
Како што реков границата треба со Србија да се обележи, затоа што Косово и Метохија е во Србија... А Шпанија не го признава Косово затоа што знае дека кога тогаш ако има проблеми со Баскијците па еве и Каталонците, да може да каже: " ние не го признавме Косово затоа што не подржуваме такви терористички отцепувања, ни таму, ни кај нас...
А ние треба да знаеме дека живееме во такво време кога и кај нас може лесно да се случи сепаратизам и ако го признаеме Косово, тогаш како ќе речеме: "Упс... ова за нас неважи, туку само за Србија..."
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2008 во 01:58
ova nedela bev na seminar vo Rusija,,,i stvarno dozhiveav nekoi mnogu prijatni iznenaduvanja,,,

...edna od niv beshe razgovorot so eden ruski ekspert za nadvoreshna politika,,,koj mi reche,,,deka se nadeva deka naskoro ke go slavime zaedno vo Kosovo,,,nejzinata poddrshka od strana na Rusija...

najprvin bev iznenadena,,,no posle edna kratka analiza,,,razbrav deka sekoe logichno razmisluvanje odnesuva do toj zakluchok,,,

i plus ushte neshto,,,razbrav deka ne site srbi se negativno nastroeni sprema Kosovo,,,tuku imashe nekoi mnogu dobri realisti,,,,i mi beshe milo za toa....

p.s a vie moi prijateli panichari,,,pardon politichari ,,,kako ste mi bile,,,

Изменето од moira - 28.Мај.2008 во 12:26
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2008 во 10:58
E doboro de,jas ne odam na nikakvi seminari,si sedam doma i od vreme na vreme koa me fakja dosada listam dnevni vesnici,buljam u TV a i surfam po internet z's da ne....i nemam nekoi golemi iznenaduvanja zatoa sto se vodam od onaa teza deka "denesen vesnik e utresen toalet papir".

I taka si podcitnuvam sto od vreme na vreme imaat da kazat lokalnive i svetskive buchuci vo vrska so KiM.

Na primer,ministerot za nadvoresni raboti na Dzermanija kazal deka priznavanjeto na KiM bilo mnogu golema greska od nivna strana i so tek na vreme ke se vidi zosto,ili onoj od Moskva mislam deka Aleksej mu bese imeprez,sto ja kroi politikata na oficijalna Moskva prema ovoj del na Evropa,izjavuva deka za KiM da ostane vo sklop na Srbija Rusija ke se bori kako da e vo prasanje Staljingrad.I da ti kazam nesto...voopsto ne sum iznenaden od takvite izjavi.

I da kvadriram uste nesto ....

Ne sum sretnal takov,megjutoa uveren sum deka tamu nekade ima Albanec na kogo mu e vo interes KiM da bide del od Srbija isto onaka kako sto vo BiH pred pred edna decenija imase bosanski muslimani koi bea na strana na Milosevic ( Fikret Abdic-Babo,Velika Kladusha).
Ili pak deka Frenkievcite ( da toa e onaa famozna edinica na Milorad Ulemek Legija,togas pod komanda na Frenki Simatovic) bea glavni dileri na oruzje na relacija Srbija - bosanski 5.-ti korpus .Koga nemase ofanziva cenata se dvizese odprilika 3 k*rsuma za edna marka,a koga ima borbeni dejstva 2 k*rsuma za marka.Alija sam kaza deka za Kladusha potrosil 46 milioni marki....

I sto sea ?!

Изменето од Duduk - 28.Мај.2008 во 11:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2008 во 12:36
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

najprvin bev iznenadena,,,no posle edna kratka analiza,,,razbrav deka sekoe logichno razmisluvanje odnesuva do toj zakluchok,,,

Кое е според тебе логично размислување..??? Дека секое малцинство во една држава, кога ќе му текне може да си направи војна, да им го попуши еднаш на Американците за тие да ги подржат и работата е готова... Тоа за тебе е ЛОГИЧНО РАЗМИСЛУВАЊЕ!!!???   Каде гледаш логика, терористи и сепаратисти да си земат дел од една држава и да бараат некој да ги признае... Тоа е преседан...

Изменето од DelijaSkopje - 28.Мај.2008 во 12:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2008 во 13:24
Kade ste bre srbomancinja.голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6667686970 155>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,766 секунди.