IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - Помош !! Софтверски Проблеми!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Помош !! Софтверски Проблеми!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 55>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Saso91 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Април.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Saso91 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Април.2008 во 01:48
Originally posted by macedonishe macedonishe напиша:

prima bilo kakvo cd
a bilo kakovo dvd ne saka ni da pomisli
a da ja smenish slikata?
 majke ti ga nabijem
Кон врв
macedonishe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Април.2008
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macedonishe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 20:30
Originally posted by Saso91 Saso91 напиша:

Originally posted by macedonishe macedonishe напиша:

prima bilo kakvo cd a bilo kakovo dvd ne saka ni da pomisli

a da ja smenish slikata?

majke ti ga nabijem

pa MAJKU I SESTRU ti jebem
citaj sto pisuva

BIVSA MAKEDONSKA REPUBLIKA GRCIJA

SLEPEC   !!!!!!!!!!!!
Makedonija e na makedoncite!!!
Кон врв
Saso91 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Април.2008
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Saso91 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2008 во 22:39
nejadi gomna more predavnik sega ja smena a /.? ? ?  seljak 1
Кон врв
macedonishe Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Април.2008
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macedonishe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2008 во 17:56
Originally posted by Saso91 Saso91 напиша:

nejadi gomna more predavnik sega ja smena a /.? ? ? seljak 1

sto ke mi pusi majkati??
Makedonija e na makedoncite!!!
Кон врв
ia111 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 06.Април.2008
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ia111 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 12:17
Ke moze li nekoj dedalno da mi opise kako se pravi joomla sajt. Da mi kaze kade da go kacam preku ftp i kako potoa da se logiram vo nego i da si izdizajniram strana.

Jas napraviv user, go kaciv joomla vo mydomain.com/joomla
potoa otidov vo www.joomla.org/administrator i go pisav userot koj sto go napraviv za da ja simnam joomla no mi vika ne postoi takov user.

Ke ve molam koj sto znae da mi kaze i po moznost da mi opise po detalno zs sum pocetnik vo ovaa rabota

blagodatam odnapred
Кон врв
naemnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2006
Поени: 658
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naemnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:31
Jas ne sum koristel Joomla nikogash, ama kao  sho vide sega, usero treba da go aktivirash.

Najverojatno na mailo sho si go dal ti pratile nekoja Email so link i treba na nego da kliknesh i so toa da ti se aktivira accountot.

Proveri vidi....

1. Create Account

You must create an account with a valid email address. Once registered, your account is created and an email is sent to your email address. This email will contain an account activation link.

2. Activate Account

To activate your account click on the activation link contained in the email.

A ko se registrirash pishe:
Your account has been created and an activation link has been sent to the e-mail address you entered. Note that you must activate the account by clicking on the activation link when you get the e-mail before you can login.

Изменето од naemnik - 04.Мај.2008 во 22:36
Кон врв
markomk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2007
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај markomk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 01:37
hello. Да не знаете некоја програма за еффекти за слика или видео. Ако знаете некоја добра пишете не се страмете голема%20насмевка
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 01:43
за слики е фотошоп, Id Design, а за видое имаш повеке зависи и какви ефекти??
Кон врв
is no good Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Јули.2007
Поени: 92
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај is no good Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 19:07
Treba da otvoris account preku control panel  treba da go uploadiras preku ftp i posle toa da go instaliras manuelno. mozes da menuvas sliki, kategorii i sto sakas.
Joomla e dobra za sajtovi koi se azuriraat cesto.
Isto mozes da googlas malku i ke najdes templates dobri koi ke ti koristat dosta. isto ako sakas poveke da se zapoznaes na sajtot niven imas tutorial book koja ke ti objasni poveke od osnovi!
Pozdrav
www.komiti.org
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2008 во 14:30
Помагајте другари. Компјутерот почна да кочи на интернет. Се обидов да го репарирам, но се појави проблем. Повеќе не можам да го подигнам системот. Доаѓа до солуциите safe mode и windows normal, но после тоа се рестартира. И така во круг. Во bios-от го поставив CD-ромот како примарен, но никако CD-то да вклучи. Сакав да извршам комплетен формат на хард дискот. Напоменувам дека како втор оперативен систем имам инсталирано Linux, но тој работеше како примарен ОС. Сега кога се обидувам да го вклучам CD-то, тоа не се вклучува, туку доаѓа до позиција во која ми нуди опции за Linux и Windows. Linux работи нормално, а Windows како што веќе опишав. Што можам да сторам, и дали Linux-от ми ги создава овие проблеми? Инаку не ми е прв пат да вршам преинсталација, но овој пат заглавив.

Изменето од Паланчански - 19.Мај.2008 во 14:31
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2008 во 14:35
Уште едно прашање. Можам ли да вклучам dial-up конекција (бесплатниот од владата) на Linux Ubuntu 7-10? Модемот е постар тип, бидејќи работам на Pentium III 600MHz.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2008 во 16:35
za dial up da a za linux i win mora ubavo da si gi podelis u parcii
Кон врв
VLA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Мај.2008
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VLA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 03:39
Znaci ako nemas nisto vazno na hdd, iako ne veruvam izbrisi go, mozes i preku GHOST format da mu napravis, ili ako ne probaj da go smenis biosot ili update mu napravi! P.S ne koristi linux ne e za nasi prostori:D Uste neso vidi dali XP cd-to sto go koristis e boot cd, a ako ne e simni si nLite ili EasyBoot i napravi si boot XP cd! Good Luck!
Кон врв
BSOD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Декември.2007
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BSOD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2008 во 03:52
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Помагајте другари. Компјутерот почна да кочи на интернет. Се обидов да го репарирам, но се појави проблем. Повеќе не можам да го подигнам системот. Доаѓа до солуциите safe mode и windows normal, но после тоа се рестартира. И така во круг. Во bios-от го поставив CD-ромот како примарен, но никако CD-то да вклучи. Сакав да извршам комплетен формат на хард дискот. Напоменувам дека како втор оперативен систем имам инсталирано Linux, но тој работеше како примарен ОС. Сега кога се обидувам да го вклучам CD-то, тоа не се вклучува, туку доаѓа до позиција во која ми нуди опции за Linux и Windows. Linux работи нормално, а Windows како што веќе опишав. Што можам да сторам, и дали Linux-от ми ги создава овие проблеми? Инаку не ми е прв пат да вршам преинсталација, но овој пат заглавив.

Ако веќе си го ставил ЦД-ромот во биос за старт тогаш е можно да не го чита ЦДто па така се префрла после на boot од хард диск. Прва работа што се коруптира во windows e System Restore :). Линуxот дефинитивно не ти ги создаде проблемите. Ти препорачувам да одиш во Linux партицијата и да си инсталираш Gparted програма или слично и да ја избришеш Wиндоwс Партицијата ако немаш ништо важно таму. А ако имаш тогаш преку Linuxot префрли ги работите од windows пред да го избришеш XP.Па после пробај пак да го инсталираш.

Ти препорачувам две работи: да го спуштиш/иснталираш новиот ubuntu hardy haron 8.04 и да си купиш(ако немаш) надворешен dial-up(сериски модем). Тие се ептем евтини и ќе немаш никаков проблем со нив во било кој Linux os.   

Ама сите понови Linux дистрибуции дефинитивно им е потребно повеќе од Pentium III 600MHz

Изменето од BSOD - 25.Мај.2008 во 03:57
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.