|
Многу рокери и металци |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | ||
Mortisha
Нов член Регистриран: 28.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobrodojde i od mene!
Od edna strana milo mi e sto ima poveke rokeri i metalci u posledno vreme, ama od druga strana koa ke vidis deka pola od tie so se deklariraat kako takvi se pozeri... Ne mozes da stanes metalec/roker preku nok ama ima luge koi ke naucat 2 pesni od GNR, Bon Jovi ili sl. i se furaat deka se nekoi golemi rokeri. Ama jebiga... Se nadevam deka toa im e samo moda i deka ke pomine u brzo vreme. Pozdrav |
||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
у право си за тоа дека на ногу им е тоа само фаза, ама на некои тоа им останува трајно.да се надеваме.
|
||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
||
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se soglasuvam.Jas veke objasniv toa sto e za mene. Ama mislam deka i za da stanes roker ne treba samo da ja slusas muzikata ili taka da izgledas tuku taka treba vnatre da se cuvstvuvas.Rock'n'rollot ne e samo muzika tuku e i nacin na zivot. Pozdrav i od mene. |
||
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сепак сме луѓе... пред се останато: рокери, металци, емо, трансери, турбо фолкери итн.
Jaс си го живеам животот на мој начин а не според некои правила на музика кои наметнуваат како да го живеам животот за да бидам јас рокерка, металка и не знам што. Јас едноставо не сакам да се рангирам ниту како рокерка, ниту како металка иако навистина многу повеќе ја сакам музиката со гитарите. Си живеам мој живот по правила кои ми се запишани од палетата на искуства. Може сум една од оние позери или како сакате речете... но сепак слушам тоа што ми се допаѓа и не се рангирам ниту сакам да ме рангираат. Се надевам дека некој не ме разбра погрешно, само сакав да го надоврзам мојот став на тоа дека музиката е начин на живот со кое јас лично не се сложувам... барем кај мене не е така. Може поради некои емоции јас да слушам одредена музика каде ги пронаоѓам емоциите или имам потреба да ги исфилтрирам... секоја музика буди нешто кај нас на различен начин живеејќи го својот живот според наши правила изградени од нас самите, не од правецот на музиката... Без разлика дали има многу рокери или металци или таканаречени позери, сепак луѓето слушаат тоа што им се допаѓа. Изменето од ekszi88 - 18.Мај.2008 во 18:25 |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Normal
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 15.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас слушам рок цело време и скоро секој правец па јас себеси не се нарекувам рокер. Туку рок обожавател или едноставно слушател на квалитетна музика.Тоа со рокери и металци е излитена ствар веќе бидејќи сите правци се толку измешани што повеќе не е толку битно луѓе не се замарајте, уживајте си и слушајте си ја музиката што си ја сакате.Поздрав
|
||
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka e |
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postuem vakvi razmisluvanja.. |
||
Normal
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 15.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
благодарам за луѓето што ме поддржуваат во мојата мисла ... И секој ''рокер'' има барем еден омилен метал бенд и секој ''металец'' има свој омилен рок бенд
Изменето од Normal - 19.Мај.2008 во 18:26 |
||
|
||
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KORN - zakon |
||
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Шо имате толку многу против лажните рокери и металци? Нели кога ќе одат на свирка придонесуваат и тие за развој на македонската рок и метал сцена со тоа што плакаат влезница? Мислам, гледајте на позитивната страна... на сите не нервираат такви типчиња и типки кои во животот ги слушнале само ГНР и Металика, но извлечете корист барем од нив...
**** И да разграничиме некои работи: јас лично, обожавам рок и слушам по нешто метал.. но ретко се носам во црно... тоа не значи дека сум позерка... значи за да бидеш Вистински (рокер, металец) треба да ја разбираш музиката, а стилот не е пресуден... Изменето од Рокси - 07.Септември.2008 во 20:19 |
||
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од zabegan - 08.Септември.2008 во 00:44 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bljak
|
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
rus mkd
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Max Arena Admin Регистриран: 13.Март.2007 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 232 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
апсолутно се согласувам!!! јас на пример слушам рок/метал музика скоро цел живот, а никогаш не сум бил затворен или ограничен кога станува збор и за поп и панк и електронска музика без разлика во каква форма е .... А мислам дека нема апсолутно никаква врска тоа кој како е облечен и дали облеката му соодветсвува со музиката што ја преферира. Умре времето на скинати фармерки испишани со фломастери и пенкала, мрсни долги коси и маици нирвана, металика и ајрон мејдн. Јас никогаш во животот не сум се облекол така и затоа не делувам на човек кој слуша таква музика. што фајде од денешните "металки" со црни шминки на очи и даркерска облека, кога дома слуша Бон Џови или Вајтснејк.. не е битно кој како е облечен. битно е да ја чувствуваш музиката, да биде блиска до тебе, да се соживееш со неа, да доживееш таканаречена музичка екстаза.. е тоа е правиот доживљај!!! |
||
Heaven wouldn't be so high i know, if the times gone by hadn't been so low, the best laid plans come apart at the seams, shatter all my dreams...
|
||
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Потполно се согласувам и со двајцата!!!!! |
||
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
||
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |