![]() |
|
РЕЗОНАНЦИЈА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 385386387388389 717> |
Автор | |
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DOBRA VECHER REZONATORIIIIIIIIIII .... JAS BI VI PREPORACHAL KNIGA DA SE VIDIME NA VRVOT - OD ZIG ZIGLAIR ... MOTIVACIONA KNIGA ... ZIG ZIGLAIR IM PISUVA KNIGI NA ASTRONAUTITE ... ANGAZIRAN OD NASA ... OTI GORE ... VO MAL PROSTOR ... KOGA COVEK SE OSEKA PRASINKA ... UMOT TREBA DA DODRZI ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Blagodaram na preporakata Marko se nadevam deka ke ja najdam knigata,Angjelina "Dobar dan tugo " e stvarno ubava jas odamna ja procitav
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
![]() |
|
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
![]() ![]() ![]() |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOBRO UTRO REZONATORIIIIIIIIIIIIIIIII ... BLAGODARAM RUSHKA .... KAFETO ZA MENE E ... EVE I OD MENE ZA ONIE KOI KE SE JAVAT UTROVO ... ![]() ![]() ![]() Изменето од marco_antony - 16.Мај.2008 во 07:06 |
|
![]() |
|
![]() |
|
sunlight_sa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 365 |
DOBRO UTRO!!!
LEK I USPESHEN DEN!!! ![]() Пиенето на кафе е неизменна част от нашето ежедневие. За да го превърнем в истинско удоволствие за всички, трябва да обърнем внимание на няколко дребни подробности: Кафето се сервира в малки чашки с чинийки. Само ако поднасяме кафе с мляко, виенско или капучино може да използваме чаени чаши. На масата се поставя захарницата и каничка с мляко или сметана, а към прибора на всеки - лъжичка за разбъркване. Кафето се поднася в джезвето или в кана, като всеки сам си налива в чашката или още по-добре е домакинята да направи това. Само турското кафе, което се приготвя заедно със захарта може да се разлее по чашките и да се сервира на поднос. Напитките, които вървят с кафето са вода, както вече споменахме, задължителна при турското кафе, кока-кола или други безалкохолни напитки. От алкохолните подходящи са коняк или уиски. Добре е с кафето на масата да има и бисквити, дребни сладки или соленки. Приятната компания е най-важното допълнение към кафето. |
|
![]() |
|
![]() |
|
DOBRO UTRO SUNLIGHT .... E ... OVA E KAFE ... MMMM ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
sunlight_sa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Локација: Bulgaria Статус: Офлајн Поени: 365 |
Турско кафе
Чаша кафе се приготвя с една чаена лъжичка ситно смляно кафе, една чаена лъжичка захар и една кафена чашка студена вода. Кафето и захарта се слагат в джезве и се разбъркват. Заливат се със студена вода, отново се разбъркват и се загряват до кипване. Капват се няколко капки студена вода и отново се кипва. Сервира се в джезвето на табличка, заедно с чаша студена вода. При наливане в чашката първо се отсипва каймакът и после се налива останалото кафе. Шварц кафе За приготвянето на шварц кафе се използват специални уреди или кани с плътно затварящ се капак. Кафето трябва да е едро смляно. 50 гр. кафе се заливат с 4 чаени чаши кипяща вода, разбърква се и се оставя захлюпено около 5 минути. Налива се внимателно, без да се разбърква. Сервира се в по- големи чашки с добавка от мляко или сметана и захар, която всеки си добавя сам. Виенско кафе Приготвя се силно черно кафе и след като се налее в чашите се поставя лъжица подсладена, разбита сметана. Поръсва се с шоколадови пръчици. Виенско кафе-меланж Използва се шварц кафе по горната рецепта, горещо прецедено прясно мляко и разбита сладка сметана. Съотношението между кафето и млякото е в зависимост от вкуса. Захарта се поднася отделно. Върху сметаната по желание се поръсват канела, какао или кафе на прах. Ирландско кафе Смесват се силно шварц кафе, а може и еспресо, разбита сметана, капачка уиски и захар. Консумира се внимателно, без да се вдишва над чашката, за да се предпазите от острите спиртни пари. Капучино или италиaнско кафе По традиция се приготвя със силно еспресо, но може и с шварц кафе. Смесват се равни количества кафе и горещо мляко. Поръсва се с шоколад на прах Айс кафе Сипват се една чаша изстудено шварц кафе, една топка сладолед и една супена лъжица разбита сметана. Сервира се във висока стъклена чаша с дълга бъркалка и сламка. |
|
![]() |
|
![]() |
|
BRAVO SUNLIGHT .... JAS KE NAPISAM RECEPT ZA VLASKO KAFE: - SE ZEMA TOPLA VODA ... NEMORA MNOGU TOPLA... MLAKA... - ZRNO KAFE VRZANO SO KONEC ... - SE POTOPUVA ZRNOTO EDNA STOTINKA OD SEKUNDATA ... - KAFETO E GOTOVO ... NAZDRAVJE !!! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Здраво здраво............
Марко, Марко повторно ме капна од смеење....
сум чула за влашко кафе ...ама дека вака се подготвувало...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zdravo Blashka .... imam zet vlav ... i go znam receptot ... inaku vlasite ne varosuvale ... oti mu se namaluvala sobata ... ima dosta anegdoti ... ajde da kazam uste edna ... koga kolele magare ... go kolele da mu e dignat ... za da e poveke na meso ... malku vulgarno ... ama denes e petak - den za m.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Овие ружи се од мојата градина...само за двете мои
мами............и останатите дами...на резонанцијава.....
Марко ...ќе биде интересно да ја чуеме мамамд...
да искоментира нешто за влашкиве анегдоти..........
![]() |
|
![]() |
|
![]() Ова е Марко само за тебе..............
и пријатно петочно попладне...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Marco gledai da ne zaprilicash na nego ot mnogo pivo!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
HAHAHAHAAH.... FALA .. AMA JAS OD PIVO ZASPIVAAAAAAAAMMMMMMMMM... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 385386387388389 717> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |