|
Македонски литературен јазик |
Внеси реплика | страница <1 23456 46> |
Автор | ||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
iskreno,upotrebuvam i se pocesto se izrazuvam literaturno...taka poveke ne vikam "pepeljara" tuku pepelnik,"upaljacot" go zameniv so zapalka itp
No sepak,ne mozam da izbegam od Skopskiot sleng...a i ne sakam...nekogas bas mi zvuci cool Изменето од Makijaveli - 13.Мај.2008 во 03:56 |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da,..no ne e nego tuku...TUKU
|
||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
blagodaram mamma..azurirav |
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Без разлика од кај сме,каде живееме и на кој дијалект зборуваме дома-во училиштата мора да се употребува чист македонски литературен јазик. Коса на глава ми се крева кога,од професорка по Македонски јазик,ќе слушнам:
-Ајде да повториме,што учевне вчера? -Каде бевне? -Што видовне?... |
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ejj stvarno i ja se uzasnuvam koa ke cujam neso vakvo.. |
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tesko e da se izbega od skopskiot sleng,duri i u skolo mi se provlekuva nekad,a se trudam bar tamu da se kontroliram ama ete pusto..ali koga treba nekade stvarno vnimavam kako ke se izrazam,znam da iznenadam..hahaaa |
||
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонскиот правопис вели дека правилно е сфаќа .
Тука има едначење по звучност, се слуша в, но се пишува со Ф. |
||
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Преземено од Ваша поезија.:
Се извинувам за мешањето во разговорот, но се сетив дека за вакви разговори имаме посебна тема . Е сега, според македонскиот литературен јазик именката кал е двородова, исто како и жар. |
||
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
||
doriangray
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во овој контекст ќе ја спомнам и именката песок . |
||
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
literaturno samo javno,....ama,tuka najjavnoto,..."puka" od literatura,...
ili treba bukvalno da vi se napishe! |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
знаете ли дека многу ме нервира,..... тоа скопското,...... ,,АЛИ,,.....
живееме во Македонија,....не во Србија..... си имаме наше ,,АМА,,.... |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и мене ме нервира тоа "али".....и од многу други......но скопскиот дијалект е преполн со србизми(се мисли на зборови).......така да "нема спас" од тоа Бисерче |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да де нема,.... како може ние во Велес да викаме ,,АМА,,.... можат и тие да викаат ,,ама,,.... после не се вика СВЕ,.... се вика СЕ драги мои скопјанчиња,.... викате дека сте патриоти и се за Македонија,.... а си го грдиме јазикот со србизми..... ако толку ја сакате Македонија сакајте си го и јазикот и употребувајте го правилно.....
|
||
maloto76
Нов член Регистриран: 22.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima dosta strucna literatura vo biblioteka Straso Pindzur,no ne ja davaat na sekogo,no sega ne znam kako e-tetkite sto gi poznavav od tamu me pustaa gore vo strucno,no veke se vo penzija i ima novi tetki koi sto ne gi poznavam pa smeniv biblioteka
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |