![]() |
|
Должина- дебелина |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 23> |
Автор | |
bibce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
LouWeed ![]() Сениор ![]() ![]() I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Mеѓу почесто поставуваните прашања во врска со машкиот полов орган е и дали поголем значи и подобар?
Големината на пенисот која жената ја сака често зависи од нејзината моментална ситуација и активност за која размислува. Доколку размислува за прв вагинален секс, секој пенис ќе и изгледа преголем и застрашувачки. Доколку жената размислува за анален секс, може да донесе одлука да го искуси во зависност од големината на пенисот. Доколку сака орално да го стимулира партнерот, можеби ќе биде задоволна со помал пенис затоа што поголемиот во устата ќе предизвика или гушење, или нагон за повраќање, или поради него ќе ја болат мускулите на лицето. Женските фантазии, значи, не се цврсто дефинирани. Постои ли физичка основа врз која некои жени повеќе би сакале поголем пенис? Одговорот е - да. Ова има повеќе врска со ширината отколку со длабочината, но долгиот пенис често е и подебел. Иако многу мажи сакаат да се фалат со должината на својот пенис, неговата ширина е поважна за задоволување на жената. Женските чувствителни генитални ткива се сместени околу влезот на вагината - тоа се клиторисот и структурите кои го опкружуваат. Дури и женската Г-точка, ако жената ја има, сместена е неколку сантиметри од отворот на вагината. Колку е поголем притисокот на овие структури, поголемо е нејзиното задоволство. Од друга страна, долг пенис може да го допира вратот од матката што може да биде непријатно, а за некои жени и болно. Некои жени го сакаат чувството на исполнетост на вагината што може да доведе до вагинални болки кои многу жени ги чувствуваат за време на сексуалната возбуда. Но, некои жени уживаат во чувството дека нешто големо ја исполнува нивната вагина. Колку е поголем објектот, толку поисполнети и позадоволени се чувствуваат, па затоа бираат и големи вибратори или уживаат кога партнерот им става рака во вагината. Како резултат на експериментирања, одреден број жени заклучуваат дека оргазмот им е поинтензивен кога вагината им е повеќе исполнета. Тие вообичаено почнуваат со мастурбација со помош на малиот прст или со мал вибратор, но заклучуваат дека тоа не ја задоволува нивната потреба за исполнување на вагината како поголемите објекти. Во овие случаи дури и најголемите пениси не се доволни за да се задоволат нивните потреби. Некои жени повеќе сакаат големи пениси од психолошки причини. Мажот со поголем пенис вообичаено се смета за помажествен, па и жената која го привлекува неговото внимание изгледа попривлечна и попосакувана. Жената може да ја смета позначајна својата положба во друштвото доколку нејзиниот партнер е понадарен. Може да чувствува како да ги надминала своите сопернички. Многу жени се фасцинирани од пенисите, не затоа што им се допаѓаат туку затоа што тие ги немаат. Оваа фасцинација обично нема никаква врска со големината. Многу жени уживаат да чувствуваат/гледаат како пенисот постигнува ерекција во нивната уста или рака. Некои мајки сакаат да го гледаат и допираат пенисот на своите деца што е повеќе резултат на љубопитност отколку на сексуална желба. И некои лезбејки се фасцинирани од пенисот. Тие не мора да сакаат нивната партнерка да има пенис, но користат сексуални помагала за замена на пенис. Секогаш треба да се има на ум дека мозокот е нашиот најголем сексуален орган. Други жени повеќе сакаат мали пениси. Како што е спомнато, големиот пенис може да предизвика непријатност за време на фелацио. Иако жената може да има голема желба да изведе фелацио, често тоа го смета за тешкотија доколку мажот има просечно голем пенис, а за голем и да не зборуваме. Физичката неудобност ја надминува емоционалната. Некои жени орално ќе го стимулираат партнеровиот пенис единствено ако е опуштен или на почеток на ерекција. Голем пенис може да предизвика непријатност за време и на вагиналниот и аналниот секс. Жената која ужива во анален секс често преферира мал пенис, па тој подобро се прилагодува на нејзиното тело. И жените кои се плашат од губење на тонусот на вагиналните мускули исто така не сакаат партнери со голем пенис. Како што може да се види, поголем не е секогаш подобро. Некои велат дека големината не е важна. Тогаш што е со сите оние големи вибратори кои се продаваат во секс-шоповите? Сигурно индустријата не произведува нешто што не се продава? Иако многу од нив се купуваат како на шега за подарок, веројатно многу ги купуваат и користат за она за што се произведени. Веројатно, најобично љубопитство ги тера многуте жени да купуваат објекти кои се поголеми од пенисот на нивниот партнер. На крај, дали големината на пенисот навистина е важна за жената? Одговорот е НЕ, барем за поголемиот број жени. Повеќето жени не бираат партнери исклучиво врз основа на големината на неговиот пенис. Она што треба да се има на ум е дека жените, доколку се заинтересирани исклучиво за големината, лесно би можеле да одат во секс-шоп и да си купат вибратор со големина каква што сакаат. Многу малку жени големината на пенисот ја ставаат на врв на листата на критериуми за избирање партнер, дури и оние кои повеќе сакаат големи или мали пениси, без разлика дали од физички или психолошки причини. Изменето од LouWeed - 12.Мај.2008 во 14:12 |
|
![]() |
|
bibce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
........ne e bitna goleminata .....bitna e tehnikata.................
![]() |
|
![]() |
|
doriangray ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Опсесивен компулсивец Регистриран: 03.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1460 |
Size does matter
![]() |
|
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change. And if you're talking about my life you're only wasting your own time! |
|
![]() |
|
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
I kvalitet i kvantitet- taka e najdobro.....iako i tehnicarite znaat da iznenadat cesto bez potrebnata velicina - znaete kako velat "NE E SAMO DA IMAS, TREBA I DA UMEES "
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
....МАЛО,МАЛО..АМА СПОРТСКО...
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Ne mozam da ja soopstam momentalnata sostojba
zato sto mi e mnogu golem stomakot... jebi ga.. nisto ne gledam... |
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
"Дури и женската Г-точка, ако жената ја има"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() morav malku off topic a dobar ljubovnik e onoj koj znae da slusha! (u prevod : mnooogu e pobitna tehnikata otkolku dolzina-debelina ![]() |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
...malecko,, ti od kaj vakvi stvari znaesh, mnou si be malo i neiskusno za tie raboti da gi tvrdish deka se taka, ili ne e taka?... ![]() |
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
za prviot ili za vtoriot iskaz?
![]() |
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
...aj de za vtoriot...za prviot si u pravo, za vtoriot ne sum bash siguren deka mozesh da tvrdish tvrdo deka e taka... ![]() |
|
![]() |
|
toa e samo moe mislenje, ne davam glava na gilotina
![]() ama sepak i poiskusni zeni go imaat kazano ova, ama i za drugo imaat kazano pa sea ![]() jas si stojam na mojot stav ![]() |
|
![]() |
|
...taka te sakam be, zasho znaesh kako vikaat, zena so eden ne umirala...trazi trazi pa cesh nachi-duzina i debelina... ![]() ![]() Изменето од ...Well... - 13.Мај.2008 во 02:51 |
|
![]() |
|
alan ford ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
ne mozam da kazam deka ne se bitni..ne se isto 10 i 20 santima..solenka i banana...NO,sepak mislam deka e mnogu bitna tehnikata,a i do majstorot e..ako on ne si go znae zanatot dzabe da imas i 30 santima dolga tikvica
![]() ![]() ![]() ![]() Изменето од Makijaveli - 19.Мај.2008 во 01:56 |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |