|
ИСКУШЕНИЕ |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 10.Мај.2008 во 23:08 |
|
VREDI DA SE RAZMISLUVA NA OVAA TEMA:Затоа да Му се помолиме на Господ, нека не искуша, нека не испроба, нека ни ги отвори очите да видиме дали сме на патот на беззаконието, а ако сме, ...
Изменето од *moon* - 10.Мај.2008 во 23:08 |
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto e iskusenie????
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KOga veke ja postavi temava da ti postavam edno prashanje na koe ke te zamollam da mi dadesh kartok i jasen odgovor:
Dali bog mozhe da bide na iskushenie od satanata? |
||
*moon*
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne zatoasto taa nemmoze da stasa do bog,tuku do nas samo obicnite smrtnici...taa nemoze da stasa vo rajot,osven vo pekolot i tuka kako sto veke napomenav
|
||
|
||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a ti hristijanin si?
|
||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ok jas mislam deka si hristijanin pa ke ti postavam uste edno prashanje. So e Isus hristos spored tebe t.e spored hristijanite Bog ili covek?
|
||
*moon*
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
covekot e bitie sozdadeno spored likot na bog-gospod...
|
||
|
||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EEEEEEEEEEe sega mi vrtish krugovi. Prashanjeto e jasno i mislam deka nema potreba da mi davas takvi odgovori. SEpak ke te potprasham jas uste nesto pa mozebi ke znaes da dades konkreten odgovor ovoj pat:
KOj bil iskushuvan 4o denovi vo pustinata i od kogo bil iskushuvan? Dali toa bil Gospod Bog Isus Hristos i ako bil dali toa ne znaci deka ti malku pogore mi dade pogreshen odgovor? |
||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ej aj nemozam da cekam da razmisluvash vecerva ke se priklucam utre od sabajle da vidam dali nesto si smislil
|
||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moze li da dobijam odgovor od onoj koj ja postavi temata? Celo vreme si online a nedavas pojasnuvanje za ova. ZA so si ja otvoril temava ako sega te nema? |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dozvoli mu da go razbere onoa sto si go rekol i onoa sto go prashuvash. Lugjeto ne se javuvaat samo da se raspravaat i da ubeduvaat nekoi vo svoite veruvanja, tuku i da razmenat mislenja i da nauchat neshto. Koga chovek se srekjava so neshto novo i nepoznato mu treba vreme istoto da go osoznae pred da reagira.
Dadi mu vreme i shansa samiot da se javi koga ke se pochustvuva spremen i ako voopshto saka toa da go stori. Изменето од Messenger - 11.Мај.2008 во 18:23 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bog sekogash dava iskushenija kolku moze da ponese covekot. ako go pobedimeiskushenieto togash nagradata e golema!
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nagrada
hahahhahahah golema koja nagrada hahahhahhahaha |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa valjda zasto vi ja "procita' namerata za stapicata koja sakas da ja postavis. Toj/taa si otvori tema za Iskusenie, a vaseto itro smisleno prasanje, zamotano vo stapica so koja sakate da iznudite odgovor po vasa merka- deka Isus ako e Bog ne moze da bide iskusuvan od Gjavolot, i kako sozdadeno moze da iskusuva sozdatel. Sosem nesoodvetno na temava, koja se bavi so coveckite iskusenija. |
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |