|
Лажни или Вистински Чуда - Todd Bentley |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Messenger, ако си болен од рак не ти помага плацебо ефектот, туку само молитви и цитостатици. Ова ти е информација од прва рака
И не се залажувајте дека девица може да затрудни со плацебо ефект Сугестијата има значителен удел, но и таа си има свои ограничувања.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
" Не ги земај премногу на себе грижите од овој свет, туку чувај го својот мир и живеј со Бога. Нека оди како што оди " Не ги земај премногу на себе грижите од овој свет, туку чувај го својот мир и живеј со Бога. Нека оди како што оди
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za onie koi ne slushnale, ima mnogu sluchki so pacienti na koi po greshka im bile razmeneti dijagnozite, pa na onoj koj bil bolen (na primer od rak) mu bila dadena dijagnozata od onoj koj bil potpolno zdrav i obratno. Po kuso vreme, zdraviot chovek se razboluval od rak, a onoj bolniot ozdravuval.
A za apcheto... koga se pravat testiranja na lekovi se zemaat dve grupi pacienti. Ednata e tretirana so lekot, a drugata se vika kontrolna grupa i se tretira so shekerna tableta (ili inekcija) koja se narekuva placebo, no im se kazhuva deka go dobivaat istiot lek kako i onaa grupa koja navistina e tretirana so toj lek. Utvrdeno e deka sekogash vo prosek okolu 10% od pacientite koi se tretirani so shekernata tableta ili vodichka se izlekuvaat isto kako i onie koi se tretirani so lekot. Vnmavajte, i vo dvata primeri ne se raboti za nikakov shou i nikakvo organizirano ili individualno religiozno molenje na Boga. Ova e onoa za koe zboruvam vo ova tema. Religijata nikogash ne saka da diskutira za ovie rezultati i ako e pritisnata na toa ednostavno veli - toa e Bozhja volja. Naukata, iako sekojdnevno se soochuva so niv, sekogash izbegnuva detalno da elaborira i da go objasni fenomenov davajki paushalni konstatacii - koincidencija i igra na sluchajot. Изменето од Messenger - 10.Мај.2008 во 02:29 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nemam slusnato no bi sakal da znam za toa, a za posledici so pacienti i dijagnozi po greshka imam mnogu slushano.
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
MisterX, dali imash slushnato za placebo apche? Dali imash slushnato za posledicite od po greshka zamenetite dijagnozi na pacijenti vo bolnicite?
Изменето од Messenger - 09.Мај.2008 во 23:50 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mene me cudi i kako magionicarite vadat zajaci od kapa, ama znam deka ne se raboti za bozja sila. Motivot na site ovie luge se parite, slavata i se sto odi so niv. Na isus i na site drugi koi imale iscelitelni moki ne im trebalo reklamiranje za da bidat vozviseni kaj lugeteto. Zosto taa potreba od pretstavuvanje pred toku golem broj na luge? Pa onoj koj pravi cuda i koj lekuva vo ime na boga toa ke go napravi kaj vas doma a ne vo nekoja sportska sala pred iljadnici luge. Toa mozebi e uste eden nacin da se siri religijata i mozebi tuka toj si ja odrabotuva svojata misija no sepak tesko deka nekoj posvesen moze da mu veruva. Takvi harizmaticni tipovi mozat da privlecat luge a deneshnata tehnologija spojana so umesnosta za iluzija moze da napravi cuda. Nie imame luge koi ce gledaat odreden film pa posle toa mislat deka se sto se slucuvalo tamu e vistina a kamoli pred oci da im bide "izlecen" nekoj. Najcesto tie koi se "lecat" se nivni luge a ekipata e sostavena od mnogu akteri. E sega moze da se sluci i da se pomogne na nekoj koj cvrsto veruva, so toa sto ke mu se nametne sugestija deka nemu bog mu pomognal no sepak toa e retkost i najcesto tie luge imaat nekoi lesni psihicki poremtuvanja. Za se drugo mislam deka e golema laga i izmislica cija cel e sobiranje na pari od vernicite i mozebi uste nekoja zatskriena...
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Veke go dadov mojot komentar za Benny Hinn, koj isto taka vazhi i za ostanatite kako nego.
No , kako sto isto taka napomenav, mene ne me interesira negoviot motiv za sto gi prireduva tie shou programi. Mene me interesiraat onie chudesni rezultati koi se dobivaat ponekogash na tie sobiri, kako i onie koi se dobivaat so placebo apcheto. Tuka lezhi odgvorot na misterijata sto ni ja porachuvaat prosvetlenite lugje, a nie nikako da go mu posvetime vnimanie i da se obideme da go razbereme zatoa sto postojano se zanimavame so nepotrebnata vreva okolu nas i so "delenjeto pravda" koj e prav, a koj e kriv. Vmesto da palime veshterki, treba vnimanieto da go svrtime kon chudesnite rezultati i da go spoznaeme procesot kako se doagja do niv. Toa e poentata, a ne ocenuvanjeto na shouto i verskata pripadnost na shoumenot. P.S. Nikoj ne negira deka ima samo eden Bog i chudesata ne mu ja turkaat krunata od glavata. Изменето од Messenger - 09.Мај.2008 во 23:27 |
|||
|
|||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"Јас сум твој Бог,немој да имаш други Богови освен мене". Јас верувам во мојот Бог... His ministry is believed to rake in up to $120,000,000 annually. Hinn lives in an oceanfront hacienda valued at $8.5 million.(ова го превземав од постот на Никки-Види 1) Ова е тоа што мене ме прави Неверен Тома. Изменето од Biba_G - 09.Мај.2008 во 19:23 |
|||
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На оној кој во име на бога прави чуда не му треба реклама на телевизија!!!
|
|||
Nikki
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E ako de... hristijanski e toa.
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Меси, извини за оф-топиков, ама морам да ја бубнам еднаш кејт
Уствари што се извинувам јас, па и ова е чудо, да бубнеш некоја преку нет
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
V Biblijata se veli deka Bog go sozdade chovekot spored svojot lik... Isus im reche na nasobranite lugje deka onoa sto go pravi toj mozhe da go napravi i posledniot megju niv, pa duri i podobro od nego. I kade ste vernici sega da poveruvate vo zborovite od svetite knigi ? Zarem ke bidete kako neverni Toma, ke poveruvate koga ke vidite i koga ke go protnete prstot vo dupkata napravena od klinot? Ili ke vidite koga ke poveruvate, kako sto postojano se propoveda vo site sveti pisanija ? |
|||
|
|||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
edna guska za Ev srcusot
|
|||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |