IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Кој ја присвојува историјата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој ја присвојува историјата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7475767778 147>
Автор
Порака
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 15:40
Originally posted by bgmk bgmk напиша:

За ОМО има неколку судски процеса, за измама со ЕГН-та, подкупуване на членови, прекршуване на законите за собирите, вопреки дека немат разрешение за вакви собири, измама со подписи и таку натаму.

Абе готово што да ти кажам....
Ви ја уништиле државата, луѓето поради тоа што се декларираат како Македонци неможат да најдат работа, во државата на фашизмот.....

Жалосно, а Европска Унија....

Тоа наместо да им се овозможат правата на сите малцинства, да го следи Бугарија трендот на европските земји, она уште живее во 19 век...

Изменето од Vladimir88 - 09.Мај.2008 во 15:41
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 15:41

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Бугарските власти, слично како и во 2006 година, повикуваат 180 членови на ОМО Илинден Пирин на информативни разговори во полициските станици во Благоевград, Симитли и Сандански.

„Тоа е пак некоја чудна истрага организирана од Министерството за внатрешни работи. Ги прашуваат членовите на ОМО Илинден Пирин, дали некој ви понудил нешто за да станете член, каква народност сте, знаете ли некој во партијата, кого познавате и ги терале да се потпишуваат, што е најневеројатно, по пет пати седнати, пет пати прави и пет пати полуклекнати дури некои“, вели Стојков.

Бугарија со години одбива да ја регистрира партијата на македонското малцинство ОМО Илинден Пирин и покрај пресудата од Судот за човекови права во Стразбур.

Како да се држат со криминалци? Да ги черпат со кафе и кока-кола ли? Или со топол чаj? Ова е разпит, не е лаф муабет.

Se e jasno nema potreba od objasnuvanje, ova ne e od vcera.
Кон врв
Boho Oho Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 11.Април.2008
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boho Oho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 15:46
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

За ОМО има неколку судски процеса, за измама со ЕГН-та, подкупуване на членови, прекршуване на законите за собирите, вопреки дека немат разрешение за вакви собири, измама со подписи и таку натаму.

Ви ја уништиле државата, луѓето поради тоа што се декларираат како Македонци неможат да најдат работа, во државата на фашизмот.....

Тоа наместо да им се овозможат правата на сите малцинства, да го следи Бугарија трендот на европските земји, она уште живее во 19 век...

Тука тресеш зелени под въздействието на вашата пропаганда. Как да не могат да си намерат работа бре? Секи од нив ако сака може да почне работа во секоя например приватна фирма во София (ако има квалификацията и образованието се разбира). Но бидейки повекето од нив немат образование, им е по-удобно да си получават парите от Скопие. Айде да предположим, ако Скопие им спре парите, колко време ке я има таа партия?
Кон врв
bgmk Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 10.Април.2008
Поени: 66
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bgmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 15:51

А како се разбира дека се декларираат како Македонци кога кандидатстват да си наjдат работа? Не сум видел некаде да ме прашат како се декларирам етнички :)

Дали си бил некога во Бугариjа да го видиш ова со собствените си очи?
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bgmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 15:53
Владо, кажи вакви права немат "македонците" во Бугариjа?
1.
2.
3.
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 15:55

еј па немој да мислиш дека тоа ке биде уште долго време...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 15:56

1.
2.
3.

Тоа мене не ме прашувај јас секој ден ги слушам, ако толку сакаш да знаеш трк до кај нив...па увери се..
Немам намера да си губам време со тебе да ти објаснувам..

Изменето од Vladimir88 - 09.Мај.2008 во 15:57
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boho Oho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 16:00

1.
2.
3.

Тоа мене не ме прашувај јас секој ден ги слушам, ако толку сакаш да знаеш трк до кај нив...па увери се..

Што слушаш секой ден и од каде?
Аз например всеки ден четя Утрински (статиите за Бугария) и след т'ва ми држи влага цел ден (цел ден се смеам).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 16:01
Originally posted by Boho Oho Boho Oho напиша:

1.
2.
3.

Аз например всеки ден четя Утрински (статиите за Бугария) и след т'ва ми држи влага цел ден (цел ден се смеам).

Ако смеј се, да си жив и здрав тоа го продолжува животот...ќе живееш подолго така..
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bgmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 16:07

1.
2.
3.

Види, jас сум живел во Jугозападна Бугариjа (Кустендил) 18 години и знам коj што е. Сега студирам во Северна Бугариjа. Дали си бил во Бугариjа некогаш те прашам? Дали си сборувал со народот во Пиринско?

Ако сакаш некоj ден кога си одам кон Кустендил ке те разведа из пиринско и ке видиш сосем друго нешто от ова што сборува Стоjков.

Наjдобро оди и вид со собсвтвените си очи. Не веруваj на србомански платеници како овоj индивид Стоjков.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 16:09
Па ја нема што да зборувам со народот во Пиринска кажуваа пред некое време видни професори од Бугарија во една емисија (бугари по националност) кажуваа дека имало доста Македонци, но црно им се пишувало ако се декларирале за Македонци....Македонците во Пиринска Македонија
Исто така и секој ден ги гледам Македонците од Пиринска, и ги читам што тврдат....
Јас гледам секој ден, прашањето е дали ти гледаш...или пак ги сметаш македонските тврдења за србомански(as usual) ?

Изменето од Vladimir88 - 09.Мај.2008 во 16:10
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 16:11
Originally posted by Boho Oho Boho Oho напиша:

1.
2.
3.

Abe ostaj se vo Utrinski sekoj den pisuvaat za Bugarija sto da ti kazam, ne bidi smesen.
I koga pisuvaat ne pisuvaat za Bugarija tuku za Makedoncite koi ziveat vo Pirinska MAKEDONIJA.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boho Oho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 16:16

Па ја нема што да зборувам со народот во Пиринска кажуваа пред некое време видни професори од Бугарија во една емисија (бугари по националност) кажуваа дека имало доста Македонци, но црно им се пишувало ако се декларирале за Македонци....Македонците во Пиринска Македонија
Исто така и секој ден ги гледам Македонците од Пиринска, и ги читам што тврдат....
Јас гледам секој ден, прашањето е дали ти гледаш...или пак ги сметаш македонските тврдења за србомански(as usual) ?

Видниот професор да не беше Стефан Блахов Мицев? И по А1 или Сител? Айде молим те, дойди, оди во некоя крчма (еее, не само во крчми де) во Благоевград, Сандански или каде сакаш и ке разбереш за што иде збор.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bgmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2008 во 16:54
"Видниот професор" е точно Стефан Влахов-Мицов :) А за Утрински сите знаем, нема ни една положителна статиja за Бугариjа.

Имам еден познат овде во Универзитетот - од Република Македониjа, Виница и тоj беше многу учуден дека Бугариja нема ништо обшто со ова што пишува во РМ за неja. :)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7475767778 147>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.