|
Промискуитетот кај младите |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e ova tema mi se dopagja,(zoshto ne sum ja videla porano ) i stvarno sakam da gi slushnam mislenjata na postarite lugje vo vrska so mladite i religijata...sakam da znam shto mislat, dali religijata ima pozitiven ili negativen efekt vrz mladite? dali vo nekoj sluchaj taa ja ogranichuva razvivanjeto na chovekoviot potencijal, kako shto potencirale nekoi filozofi?
|
|
Write your name in kindness, love,nd mercy,nd leave behind you a monument of virtue that the storms of time can never destroy.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum eden od postarite (po godini) chlen na forumov i ne se smetam sebe si za vernik. Imam prozhiveano dovolno dolgo da dojdam do nekoi zakluchoci koi ne se vo potpoln unison so veruvanjata, tradiciite, vrednuvanjata, obichaite, a da ne zboruvame za bilo kakvi dogmi. Mojot sovet e ist kako onoj sto go dal Isus (so site mozhni negovi varijanti):
Pravi onoa sto sakash da ti pravat i tebe.
Ako se slushash sebe si i ja sledish ovaa maksima nema nikogash da pogreshish. Toa sto mislele nekoi vo nekoe vreme, ostavi go za niv i za toa vreme. Zhivej vo segashnosta, bidi svesna za svoeto bituvanje, svoite potrebi i svojata duhovnost. Sledejki ja gore posochenata misla, pravi onoa sto go bara momentot od tebe. Bidi sekogash svezha i zhivotna, vibrantna i proaktivna vo svoeto bituvanje. Toa e svest, toa e inteligencija i toa e potpolnost vo zhiveenjeto koe ti e dareno od Kreatorot.
Zhivej dosledno na tie principi, ne se poveduvaj po nechii tugji patishta, vrednuvanja i normi, i taka nikogash nema da dovedesh do vnatreshni konfliktni situacii koi ke te odnesat do histerii i zhivotni razocharuvanja.
P.S. Mozhebi izgleda deka sum izlegol nadvor od temata, no toa e samo prividno.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Album
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 195 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZOSTO PROMISKUITETOT go svrstuvate kako poim samo za seks i seksualno odnesuvanje ....ili toa vi e najatraktivno...!!??
|
|
Onamu kade sto imas obvrska ne baraj kreacija,taa doaga otposle!!!
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |