|
Каков Оперативен сиcтем користите |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | ||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
so Xp piraterija bev dugo vreme sea mac
|
||
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sea malce na mac piratirija
|
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Малце да одговорам на сите што ме повикаа...
Најпрво најлесното на КОЈСУМЈАС да му одговорам... Security updates кои секојдневно ги издава Мајкрософт, а се за пополнување на празнините кои хакерите ги експлоатираат кај Windows OS платформите, се должат на револтот кој со години постои кон Microsoft за тоа што нивните производи се всушност чиста комерцијала. Во денешно време кога компјутерот е потреба, т.е најобичен домашен апарат, а не како порано луксуз, мислам и се сложувам со повеќето дека да плаќам за софтвер е тотален апсурд. Затоа Windows е најповеќе експлоатиран и напаѓан. Империјата која ја создаде Бил Гејтс, голем број луѓе на светов се борат да ја срушат со мотото : FREEDOM for our wishes, FREEDOM for Informatic technology, FREEDOM for informatic society. Инаку зошто кажувам дека Windows - ot според мене е далеку зад Линуксот. Самиот оперативен систем е преобемен, и зафаќа премногу простор на рам меморијата на компјутерот. Еве да речеме Windows XP so service pack 3, во моментов тежи, ни повеќе ни помалку туку цели 2 гб. од меморијата на компјутерот, а за негова работа, со таскс и процесес вклучени за негово нормално функционирање имаат минимална побарувачка од 512 рам меморија. Со самото преоптаворување на рам меморијата, се создава потреба за производство на рам мемории со поголеми капацитети, кои ќе ги задоволат потребите за непречено функционирање на Win XP OS, а да можат да опслужат и мулти таскинг процеси, кои сите ние мораме да се сложиме дека ги користиме.. Сето тоа е поврзано со империјата ГЕЈТС... Нестабилноста на системите.... Тоа е мислам најголемата мана на Win Оперативните системи.... На сите корисници на Windows, поточно XP, им се има случено BLUE SCREEN....едноставно, ако е преоптоварен системот, се исклучува без никаков Warrning... Сепак Windows e оперативен систем првично наменет за сите корисници на персонални компјутери... Со тоа е тука и комерцијалниот дел. Неможноста и некомпатибилноста на WIN OS , со некои софтверски компании е исто така и горка мана, која не успеаја да ја отсратан и со појавувањето на Вистата.. Едноставно кажано, добиваш малку а плаќаш многу.... Најголем профит од Win OS имаат гејмерите, бидејќи најголемиот дел од игрите ако не и 99 %, се креираат за да функционираат под Win Os. Исто тука има голема важност комерцијалата. Инаку само да напомнам, дека Линуксот е креиран од чист револт од неможноста да се користи Windows OS бесплатно. Напредокот на ЛИНУКС е се поевидентен на пазарите и кај лицата кои користат Win Os оперативни системи. Ѓаволче јас еднаш ти кажав, земи линукс, почни да го обработуваш подетално.... па седни да споредуваме. Наједноставно кажано, обемни OS се тие на Windows, кои безпотребно го оптоваруваат компјутерот, и доведуваат до голема нестабилност на системот. Инаку е моментално 2.30 наутро, и многу ми се спие, но за продолжувањето на ова елаборирање за и против Win Os, ќе довршам следниот пат. Изменето од NRGMKD - 06.Мај.2008 во 02:34 |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NRGMKD vidi ne sakam da se karam bidejki microsoft e majka na OS,a drugoto e sekoj si ima svoj vkus
|
||
BSOD
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dabe se tie sliki nema da bidat dovolni protiv microsoft
|
||
naemnik
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Microsoft ke sonuva za 3D Multiple Desktop kako GNOM.... ama aj
Teraj si windowche i kripi |
||
__ __
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fedora 9 prerelease mi crashna instalera vchera
nikoj da ne instalira Fedora 9 |
||
naemnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas imam Fedora 8, ama za devetkata oshe ne sam videl release. chej ke proveram Izgleda deka ne e final release. Edno life CD za isprobuvanje ke si simnam, pa da videme. Изменето од naemnik - 07.Мај.2008 во 12:16 |
||
naemnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ubuntu ne e losh, mozhesh da go instalirash u windows: Infiltriraa go windowso gotovo e Kako na primer u Vistata, i ne mora ni boot loader ni nisho. Ako ti skisne go deinstalirash i gotovo: |
||
__ __
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ajde probvaj da vidim jas ke pochekam edna nedela |
||
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Gavolce - 07.Мај.2008 во 13:49 |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зарем постои и нешто од Microsoft што е наменето за хакери .... |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |