|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 910111213 34> |
Автор | |
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NIKAD VIŠE
nikada više ne otvaraj vrata u predvečerja ranih ljubavi kad nas odjednom prevare sve riječi i svi nas pogledi dotaknu da se više ne vrate nikad više svoje srce ne iznosi na dlanu tek udji u neke tople sobe gdje je vrijeme mladosti pogodno gdje bi se mogli na tren pronaći u zaboravljenom refrenu pjesme gdje bi mogli pričati satima i ne znati da li su nam godine prošle nemoj više ljubavi otvarati oči u predzorje kad utihnu posljednji glasovi kad se od osame nasloniš uspomenom na prozore pod kišom koja zna i hoće a mi tek ljubavni i dobro raspoloženi nismo ni znali da nam je srce u oku raslo i preraslo sve okvire ne izgovaraj više riječi koje si u sumraku sobe učila na pamet da ih dugo nosiš nanizane oko vrata ne otvaraj više vrata u rana predvečerja ljubavi podivljat će rijeke zbog usana neljubljenih nećemo se snaći sto nam je bilo davno jedno vrijeme nećemo više znati ni ljubiti kako smo znali neće više biti ni takvih poraza ni takvih pjesama pa čak ni smrti ako otvoriš vrata istom kretnjom nekome tko ce doć Zeljko Krznaric |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Signali u noćiMrezama za ljude, lancima za ribe |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti zračiš zrakeNa mojoj zastavi je rijec zivot |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sjećam se prvog poljupcaSjecam se prvog poljupca |
|
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U Tebi su skriveni moji damari,
Svaki kucaj srca, Svaki dah života. Slušam Te kako govoriš o svemu, Što slutiš, što želiš, što jesi. Nepokolebljivo ustrajem dajući Ti Ljubav. Vjerovati želim da ljubav je dovoljna Za sreću na Tvom licu. Moja ljubav. U Tebi su skrivene moje misli, Svaki titraj duše, Svaka slutnja bića. Dotičem nježno poput sna Tvoje tijelo Tišinom, željom, daljinom. Živim darujući Ti svakim danom Sebe. Vjerovati želim da ja sam dovoljna Za spokoj Tvome srcu. Ja, Tako obična. |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...I was so happy while it lasted
my spirit was free like a dove, Now when it's over I know That feeling's name was LOVE...... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Teu olhar
me dá o gosto, ao mesmo tempo, de ventura e alegria, sensação gostosa de sempre amar ! Oh! como é lindo, maravilhoso, o teu olhar ! |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
My Shagane!
You said that Sa'adi Kissed only on the breasts. Wait for God sake, I'll learn one day! You sang 'Behind the Yefrat The roses are better than mortal girls'. If I were rich, I would make another tune. I'd cut these roses, For there is only one joy for me -- That there couldn't be in the whole world the one Better than my dear Shagane. And don't torture me with your legacy, I have no legacies. As I was born a poet, I kiss like a poet. Sergei Yesenin...from a poem my Shagane |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BARBARA Remember, Barbara, Remember, Barbara, Remember, Barbara, Remember, A man was sheltered under a porch, And don't bear a grudge against me Remember, Barbara. Oh, Barbara, And the one who was squeezing you Oh, Barbara, But it's not the same and everything is spoiled. Very simply the clouds, Jaques Prevert |
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Roses by George Eliot
You love the roses - so do I. I wish
The sky would rain down roses, as they rain From off the shaken bush. Why will it not? Then all the valley would be pink and white And soft to tread on. They would fall as light As feathers, smelling sweet; and it would be Like sleeping and like waking, all at once! |
|
...Well...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MORE STRONG THAN TIME by: Victor Hugo (1802-1885)
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВОЗБУДА Низ летните вечери сини ќе одам по патеки мали од житјата избоцкан сиот, да газам низ ситните тревки. Јас,Мечтател,таму ќе сетам освежени стопала кревки, ќе оставам главава гола ветренцето да ми ја гали. И нема да зборувам веќе, и нема да мислам на ништо, од Љубовта бескрајна моја до душата,знам ќе сум кренат. Ќе отидам далеку негде надалеку многу,со сништа -ко Циган сред Природа,среќен -ко небарам да сум со жена! АРТУР РЕМБО (1854-1891) |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Irenica
Сениор SIC ITUR AD ASTRA! Регистриран: 20.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
My mistress' eyes are nothing like the sun (Sonnet 130)
by William Shakespeare My mistress' eyes are nothing like the sun; Coral is far more red than her lips' red; If snow be white, why then her breasts are dun; If hairs be wires, black wires grow on her head. I have seen roses damasked, red and white, But no such roses see I in her cheeks; And in some perfumes is there more delight Than in the breath that from my mistress reeks. I love to hear her speak, yet well I know That music hath a far more pleasing sound; I grant I never saw a goddess go; My mistress when she walks treads on the ground. And yet, by heaven, I think my love as rare As any she belied with false compare. |
|
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne maci me pojke
Ne su vise cupa da mesa i da krsa idi pravo na g-tacka pobrgu ce svrsa |
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |