IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Која книга би сакале да ја прочитате?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Која книга би сакале да ја прочитате?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 20>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2008 во 02:28
Mnogu se tie sto sakam da gi procitam i sto mi ostanale neprocitani (kako sto kaza nekoj), ne mozam da izdvojam edna, se nadevam deka ke najdam i vreme (vo skoro vremeголема%20насмевка)...
Кон врв
Zaspana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 429
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zaspana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2008 во 15:08
Исти очи.........хехе веќе ја прочитав.....
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Април.2008 во 14:59

Charlotte Sometimes од Penelope Farmer!

Книгата е стара и знам за неа многу одамна, бидејќи на основа на книгата The Cure ја имаат снимено истоимената песна. Никогаш до сега не сум се потрудил да ја најдам!

Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 11:39
Originally posted by odtuka odtuka напиша:

Исчезнат - Даниела Стил

lele ja obozavam daniela stil,za zal mn retko se naogjaat nejzinite romani,ili pa jas ne znam kade da gi baram!
She sells seashells by the seashore...
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2008 во 15:24
Originally posted by zrkac zrkac напиша:

Орегон гледав реклама на тв има и филм снимен според оваа книга сега брзо е излезен. нешто како Господар на прстените а мислам дека и овој е трилогија

Се работи за ЕРАГОН... трилогија е, ама не знам дали е излезена од печат последната книга... јас ги имам прочитано првите две и можам да речам дека не се ништо посебно, авторот можел и подобро, а за филмот не коментирам ништо. Само првата книга е екранизирана, колку што знам...

А ако се прашувам јас... многу книги би сакала да прочитам... штета што денот има само 24 часа...

Изменето од Evenstar - 28.Април.2008 во 15:25
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 22:24
Госпоѓа Даловеј од Вирџинија Вулф
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 23:00
"akasha zapisi", preska ja vidov, ne znam od kogo e ama sakaaaaam ja knigavaaaa

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2008 во 22:07

Да ја дочитам оваа што ја читам моментално, ја почнувам Сексуална теорија во три расправи од Зигмунд Фројд .
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 09:54
КИМ од Киплинг, ја земав на англески јазик во Будимпешта за 1 евро нова, ама никако да стигнам до неа.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2008 во 16:12
Originally posted by Biba_G Biba_G напиша:

Originally posted by nikita nikita напиша:

Јас би сакала да ја прочитам "Принцезата Султана" заедно со сите нејзини продолжетоци и тоа да го направам во континуитет!

ej sum slusala nesto za knigava ama ne znam sto,daj kazi za sto se raboti bas me interesira

Конечно се дограбив до книгите и сега многу сум среќна
Тоа е Трилогија Принцеза
I. Принцезата Султана
II.Ќерките на принцезата Султана
III.Прстенот на принцезата Султана

А за содржината ќе ти пратам лп.
DVATA DELA GI IMAM CITANO A OVAA POSLEDNAVA SEUSTA JA BARAM -ME VOODUSEVI NEJZINIOT ZIVOT I BORBATA DA IZMENI NESTO
Кон врв
Danica Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јуни.2008
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Danica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 03:26
Дефинитивно би сакала да ја прочитам "Кодот на Да Винчи". И мислам, општо, дека книгата е подобра од филмот.
Кон врв
Valeta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 24220
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 12:46
Да книгата е подобра од филмот, гледан ми е филмот ,читана книгата.
Кон врв
Biba_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Непоправлив оптимист

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 13718
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biba_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Јуни.2008 во 16:55
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Originally posted by nikita nikita напиша:

Јас би сакала да ја прочитам "Принцезата Султана" заедно со сите нејзини продолжетоци и тоа да го направам во континуитет!

ej sum slusala nesto za knigava ama ne znam sto,daj kazi za sto se raboti bas me interesira

Конечно се дограбив до книгите и сега многу сум среќна
Тоа е Трилогија Принцеза
I. Принцезата Султана
II.Ќерките на принцезата Султана
III.Прстенот на принцезата Султана

А за содржината ќе ти пратам лп.
DVATA DELA GI IMAM CITANO A OVAA POSLEDNAVA SEUSTA JA BARAM -ME VOODUSEVI NEJZINIOT ZIVOT I BORBATA DA IZMENI NESTO

Ако ти е некоја помош- јас ги земав книгите од библиотеката "Браќа Миладиновци",со тоа што ми рекоа дека ги издаваат во комплет и дека не ги делат...Ако ти е уз пат-помини и прашај си,можеби ќе ти ја дадат само таа книга.
Исто,ја имам видено и во неколку книжарници низ Скопје.
Кон врв
Matea Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Јули.2008
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Matea Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2008 во 16:34
Дефинитивно сакам да ја прочитам "Кодот на Да Винчи", но за брзо време ќе ја почнам.
Можам да ви ги препорачам "Името на розата" од Умберто Еко и "Папата Јована"
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.