IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - САД или Русија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

САД или Русија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 27>
Прашање: Na koja strana treba da se orentira makedonskata politika?
Одговор Гласови Статистика
34 [60,71%]
22 [39,29%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 15:20
ahahaha... ovoj se majtapi ili???

srbija, da sakase da ostane srboslavija a ne jugoslavija.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 15:23
Па сега ако несакаш да гледаш на фактите и само се заебаваш, подобро да не разговараме...
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 15:28
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Србија беше единствената која сакаше СФРЈ да опстане , тоа беа националистите во Словенија, а пред се во Хрватска на чело со Туѓман кој ја стави шаховницата место петокраката... Па уште `80-тите години кога шиптарите демонстрираа во Косово и Метохија, Словенија ги подржуваше косоварите... "Slovenci podrzavajuci separatizam na Kosovo, ustvari podrzavaju svoj..." Тоа беа главни зборови на сите вести во `80-тите... Како може некој да тврди дека Србите се криви кога тие последни ги извадија националистичките обележја во тоа време...

Srbija sakase da opstane Jugoslavija onakva kakva niv im odgovarase.
Drugite da rabotat a oni da raspolagat so parite.
Za sreka drugite republiki se svestija ponudija komfederacija megutoa toa ne im odgovarase na Srbite.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 15:33
epa zatoa ja dobija srbija do .... beograda...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 16:02
Уште во 1980 година кога шиптарите протестираа, Србите сакаа да владеат со СФРЈ??? Дај бе Култузин мислев си малку поозбилен од јадниов неделко... Сите сакаа што повеќе да присвојат од СФРЈ (мислам на националистичките партии), единствено Србија викаше дај бе луѓе... Moze se ziveti zajedno... А ЉуБчо ваш викаше удрете по окупаторската ЈНА... Окупаторска???????? Па ај кажи сега колку нато и ЕУ војски се шетаат низ Македонија...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 16:25
jna bese najodgovorna za rusenje na sfrj. bidejki taa slepo zastana zad srpskite interesi a ne zad NARODNITE interesi, cie ime nedostojno go nosese.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 16:34

Уште во 1980 година кога шиптарите протестираа, Србите сакаа да владеат со СФРЈ??? Дај бе Култузин мислев си малку поозбилен од јадниов неделко... Сите сакаа што повеќе да присвојат од СФРЈ (мислам на националистичките партии), единствено Србија викаше дај бе луѓе... Moze se ziveti zajedno... А ЉуБчо ваш викаше удрете по окупаторската ЈНА... Окупаторска???????? Па ај кажи сега колку нато и ЕУ војски се шетаат низ Македонија...

Prijatele, mnogu dobro sum zapozanen so JNA za da mozes da mi prodavas mene prikaski.
Fakt bese deka Srbite ja osekaa Jugoslavija za nivna sopstvenost zatoa i do kraj ostanaa pod toa ime zaeedno so Crna Gora, na kraj i tie si otidoa, a ke si odese i Vojvodina samo ne im uspea da najdat miren pat za ovoj cekor.
So Srbite ne se zivee vo zaednica razberi go toa, ke vidis deka po priroden pat site poranesni republiki ke pocnat da sorabotuvaat a Srbite ke ostanat na strana.
I sam gledas deka Makedonija duri i so Kosovo ima pogolema razbiracka otkolku so Srbite.
Pogledni kakvi ni9 se odnosite so ostanatite eks Ju republiki a kakvi so Srbite i togas ke svatis.
Ne me fakaj za ovaa tema sakaj si gi ti srbite kolku sakas megutoa ne mu prodavaj slivi na slivar ( taka vikat vo Strumica)..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 17:13
А бе за оваа тема можам јас да ти држам предавања и предавања, но џабе кога нема да сватиш... Прмногу си гледал CNN... Продужи да си правиш ракија со сливите оти за ова не те бидува...

А на Кирца да му кажам дека ЈНА застана на страната на сите оние кои сеуште сакаа да живеат во Југославија, ја ли сум крив што такви највише беа Срби... Па зар да застане зад интересите на Хрватска? Нејзини интереси беа како да ја искључат струјата, храната, водата во касарните, на војниците кои се тука нив да ги бранат... Сето тоа беше голема пропаганда против ЈНА, а народ како народ лесно избувнува...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 17:16
jna, zastana zad interesite na onie koi vladeeja vo Belgrad. Tie mu svrtea grb na jugoslovenstvoto vo ime na srboslovenstvoto. Ne mozese i ne smeese armijata da bide taa sto ke presuduva megju republikite. Zatoa na krajot se udavi i stana poim slicen na Hitlerovata Vojska... se udavija vo krvta na zenite i decata koi se sto sakaa e sloboda. toa li bese nivniot grev?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 17:22

А бе за оваа тема можам јас да ти држам предавања и предавања, но џабе кога нема да сватиш... Прмногу си гледал CNN... Продужи да си правиш ракија со сливите оти за ова не те бидува...

А на Кирца да му кажам дека ЈНА застана на страната на сите оние кои сеуште сакаа да живеат во Југославија, ја ли сум крив што такви највише беа Срби... Па зар да застане зад интересите на Хрватска? Нејзини интереси беа како да ја искључат струјата, храната, водата во касарните, на војниците кои се тука нив да ги бранат... Сето тоа беше голема пропаганда против ЈНА, а народ како народ лесно избувнува...

Ne sum gledal CNN i ne sum cital knigi, ona sto go znam e od licno iskustvo.
A za sreka ili nesreka vo toa vreme bev vo pozicija od koja mnogu cisto se gledase koj e koj, a srpskiot nacionalizam go osetiv na svoja koza prijatele zosto vo toa vreme ziveev vo srbija a vo Kosovo sum porasnal.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 17:44
mi ja unistuvate prekrasnata tema. ve molam tugonostalgicarski muabeti na soodvetna tema.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 18:54
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

jna, zastana zad interesite na onie koi vladeeja vo Belgrad. Tie mu svrtea grb na jugoslovenstvoto vo ime na srboslovenstvoto. Ne mozese i ne smeese armijata da bide taa sto ke presuduva megju republikite. Zatoa na krajot se udavi i stana poim slicen na Hitlerovata Vojska... se udavija vo krvta na zenite i decata koi se sto sakaa e sloboda. toa li bese nivniot grev?

А што треба по твое да направи една армија, кога ќе им биде блокирана храната, водата, па и струјата и тоа од нивниот народ кажи ајде...
Ја ќе ти кажам ... Требаше да се срамни Марибор и Сплит со земја им жртви ќе немаше ни во хрватска ни во Босна и СФРЈ ќе си постоеше... Зар САД не направија нешто слично кога Тексас сакал да се одвои...??? Крваво задушен бунт... Тоа беше нивниот епилог... И така се чува држава... ЈНА беше премногу блага за таквите изроди, затоа пропадна...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:02
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Ne sum gledal CNN i ne sum cital knigi, ona sto go znam e od licno iskustvo.
A za sreka ili nesreka vo toa vreme bev vo pozicija od koja mnogu cisto se gledase koj e koj, a srpskiot nacionalizam go osetiv na svoja koza prijatele zosto vo toa vreme ziveev vo srbija a vo Kosovo sum porasnal.

Па и јас бев во ЈНА и тоа 91 година , служев 13,5 месеци сосе ратниот продужеток... 7 месеци бев на ратиште ка Карловац... Како јас и никој друг од македонците таму не осетивме ништо такво од српскиот национализам. Па првите 3 месеци имавме и двајца хрвати во наша чета и ништо не им фалеше ееееј!!! Дури добиваа и писма со марки од шаховница па никому ништо...
Знаеш ли што беа Македонците во очите на Србите кога тука имавме анти НАТО протести??? Сигурно дека незнаеш... не те ни интересира затоа што сакаш со нив да бидеш непријател...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2008 во 19:13
Пред 2-3 години на ТВ гледав концерт на Балашевиќ во Сава центар и тој тамо на публиката им раскажува цитирам: "Lani sam imao koncert u Skoplju i sta da vam kazem Makedonci su najbolji, super smo prosli...divna publika...ma oni su dobri...ONI SU NASI... ili da me ne bi shvatili pogrsno evo...MI SMO NJIHOVI...da bude lepse..." и нормално громогласен аплаус...
Замисли ти сега некој наш пејач кај нас на концерт да каже... Они се наши, или недај боже да каже ние сме нивни???
Тој кој и да е ќе му биде подобро да се сели од Македонија ќе го напаѓаат од сите страни и којзнае како се не ќе биде оквалификуван...
Кажи ми што е тоа брате А???
Комплекс ќе да е... или самобендисаност...!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.