|
Музиката во исламот |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Автор | ||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ќе ја замонашам во Св.Јован Бигорски. Сериозно ти одговарам... |
||||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Prekrasen odgovor!! Bravo brate!!![/B] |
||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sekomu spored razbiranjeto.
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ubava navreda i za ovaa blago ce bides opomeat mislam.... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kade vide navreda...................
|
||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas planiram vo nekoja dzamija da odnesam nekolku kontejneri za djubre da go primat islamot moze li ???????? |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Super, kontinjeri se sekogas potrebni. Cistotata e golem i biten segment vo sekoja religija a posebno vo islamo. Kontinjerot ke bide stavne malku podaleku od dzamijata, a vo dzamiskiot dvor mozes pomali korpi, i toa ke se smeta kako dobar gest od strana na eden nemusliman....
Sepak muzikata kaj vas ne e zabraneta, mislam na harmonikata. A sum gledala na TV deka monahinjite znaat da svirat na muzicki instrumenit, se nadevam deka i monasite znaat. No Omer, pocesto ide vo Bigorskiot manastir, podobro gi poznava, sto sakaat i sto miluvaat.
|
||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па кога веќе мене мие забранета хармониката,нека ја користат тие на кои им е дозволена.
|
||||
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
IAKO veki svemirski ti dade odgovor, na ova prasanje. Allah da go nagradi. Jas bi sakala samo da pojasnam nesto. Za tancuvanjeto mislam deka rascistivme vo temata belly dance. Znaci tancuvanjeto e dozvoleno koga stanuva zbor za proslavi, kako sto se svadbi , praznici i sl.
Znaci zenite mozat da tancuvaat (cisto zenski drustvo), proprateni so DEF i najcesto tie peat. Ima edna mnogu poznata svadbarska pesna, bosanska: "Trepetlika trepetala, puna bisera, ah majka sina zeni pa se veseli....." itn. Изменето од Aisha - 03.Мај.2008 во 23:40 |
||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||||
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Abe sto filozofirate samo na temava, diskusijata e odamna zavrshena, Muhamed im zabranil na negovite sledbenici da peat da svirat da igraat i tocka. jasno kako den.
|
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Омер, добро е што одговори, но во иднина воздржувај се од навредлив тон во таквите коментари... малку е навредливо да кажеш дека предмет ќе замонашиш... сепак - во чувствителна тема сме...
|
||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Интересно... некој цел живот поминал мислејќи дека прави нешто убаво и дека и на тој начин му благодари на Бога за убавините на овој свет, а тоа одеднаш разбира дека е грев... не го кажувам ова со иронија... го кажувам како пример за многу работи кои се догми во било која религија...
|
||||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Blago opomenat ...idila sneg nadvor vee ogan vo kaminot, kolku e ubav sozivotot Изменето од zidarski - 04.Мај.2008 во 01:44 |
||||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |