IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - САД или Русија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

САД или Русија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 27>
Прашање: Na koja strana treba da se orentira makedonskata politika?
Одговор Гласови Статистика
34 [60,71%]
22 [39,29%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Статус: Офлајн
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 17:55
se soglasuvam so tebe ...ama vidi ja bre anketava ima i nekoj sto ke odi so Rusija, abe prodadeni sme ti nie do nemaj kade...se plasam samo nasata generacija da ne zabrazdi vo nekoja pogresna politika kako segasnive 15 godisni vlastodrsci koi nemaat aber za drzavnost ili vladeenje...nisto ne citaat mislat deka se znaat...големо%20гушкање
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 17:59
Neznam kaj e problemot vo narodov.
Ocekuvat nekakva verska podrska i pokraj toa sto istorijata i denesninata pokazuvaat se osven toa deka tatarite, Grcite, Srbite i Rusite se nasi pravoslavni braka.

Kaj bea koga Makedonija trebase da se oslobodi od osmaliskoto ropstvo?

Ne samo sto ne pomagaa tuku gi podrzavaa Turcite ( Muslimani ) so cel Makedonija uste poveke da ja oslabnat za da potoa ja podelat.

Toa li se nasite PRAVOSLAVNI BRAKA.

Кон врв
Duduk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:53
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

So Rusija treba da sorabotuvame ekonomski DA, megutoa da se potpres na Rusite toa e samoubistvo.
Takva greska napravija Srbite i vidi do kaj dojdoa, za na kraj otkoga izgubija skoro se da se svesta, si go povlecat opasot pomegu nozite i se orentirat kon onie koi do vcera gi bombardiraa.

Mislis deka Srbite se "potpiraa" na Rusite? Mhm,DA, tolku si informiran izgleda....Velis si go povlekle opasot megu nozete i deneska se orientiraat kon onie koi gi bombardirale ?! Koj toa si go povlekol opasot?Koj toa se orientiral ? Ne bidi budala...Pazi sega vaka...DS na celo so Boris Tadic i nivnite koalicioni partneri doagaat na vlast zatoa sto dobivaat glasovi od ne-Srbi.Da pretpostavime deka Srbija e etnicki cista drzava,bez malcinstva,znaci samo Srbi,Tadic ke dobiva samo 20% glasovi.Drugite 80% odat se znae za kogo...Vidi na minatite pretsedatelski izbori kolku glasovi dobi Tadic na Kosovo,a kolku Nikolic...Za Tadic i negovata DS da dojde na vlast potrebno e 35% od birackoto telo vo Srbija da se ne-srbi;a kolku za informacija B. Tadic ne e Srbin...Crnogorec e...
Zatoa nareden pat koga ke kazes deka Srbite "podvitkuvaat opas i se orientiraat kon onoj koj gi bombardiral" , razmisli malku podobro...

Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

amerika ne se katolici, ama vo sekoj slucaj poveke ni ja pocituvaat crkvata od pravoslavnite 'braka'.

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Kolku bedno.
Koja pravoslavna vera?
Onaa koja ne ti ja priznava crkvata, ili onaa koja te asimilira, a da ne se onie pravoslavni braka koi ne ti go priznavaat imeto, ili nekoj drugi od mars mozebi.
Tesko nam ako Grcite, tatarfite i Srbite gi smetame za pravoslavni braka.

Protestanti,katolici,evangelisti,zarem menuva toa nesto ?! Tesko tebe ako tvoja vera ne te pocituva,a te pocituva tugja...smenete si vera togas i kako sto vikate "tie drugite" ve pocituvale,taka uste poveke ke ve pocituvaat...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 19:03
Toa sto drzavite so pravoslavna veroispoved ne ne pocituvaat ne e moj problem prijatele.
Normalno deka bi bilo najlogicno da e taka ama ne e .
A jas za sreka razmisluvam prema toa sto se slucuva a ne sto bi trebalo da se sluci.
Osven toa hristijani se hristijani i jas nekoja osobeno golema razlika pomegu katolicite i prevoslavcite ne gledam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 19:17
A eve, bidejki na ovoj forum postovite na odredeni clenovi imaat nekoja cudna osobina sami od sebe da se dezintegriraat vo prostor i vreme ,ednostavno da gi snema bez traga i glas "bez nekoja pricina",mene nema da mi bide tesko da odvojam ekstra 2-3 min. da napisam ona sto veke bilo napisano...
Imeno,tuka ima odredeni lica koi tolku mnogu se vljubeni vo USA sto taa simpatija go nadminuva zdraviot razum i gi naveduva na gresni misli kako na primer kreiranje poveke razlicni juzeri se so cel da dadat ekstra glas vo "poll-ot".Zatoa, eve vi ja na uvid kompletnata sodrzina na rezolucijata koja bese razgleduvana vo Senatot na SAD....i normalno odobrena.Posebno obrnete vnimanie koj ja podnel taa rezolucija.

RESOLUTION

Kirca,sto rece? Aaaaa,Amerika ja sakas,toa li e ?? Tek ke ja sakas,cekaj,rano e uste....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 19:34
E pa Kultuzin,covek,sto da ti kazam...smeni si vera,stani protestant,eheheeeej so rasireni race ke cekaat,Makedonija neka bide pod protektorat na SAD i site problemi ke bidat reseni...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 20:06
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

E pa Kultuzin,covek,sto da ti kazam...smeni si vera,stani protestant,eheheeeej so rasireni race ke cekaat,Makedonija neka bide pod protektorat na SAD i site problemi ke bidat reseni...

Nema potreba da si ja smenam verata, premnogu ja pocituvam.
Ima potreba da se menuvaat odnosite megu pravoslavnite crkvi i poveke da se pocituvame i pomagame.
Sto sega za sega e naucna fantastika.
Inaku nemam nisto protiv katolicki zemji da ni bidat prijatelski, sto ako Hrvatite se katolici koga se milijarda pati poprijatelski nastroeni kon Makedonija odkolku Srbite.
I sto ako se Turcite muslimani koga se edna od malkute zemji koi javno ja podrzuvaat Makedonija.
Dali toa gi pravi losi samo zatoa sto se muslimani?
I uste ednas te prasuvam sto ako tatarite, Srbite,Grcite, Rusite se pravoslavci?
Sto imame nie od toa.

Za zal toa e realnost vo pravoslavieto , podeleni crkvi, crkvi koi na drugi crkvi ne im priznavat aftokefalnost, narod koj ne mu pomaga na drugiot peravoslaven narod tuku saka da go podeli, osvoi , asimilira, sto imam jas od tie t.n. braka?

Vo golema zabluda si prijatele jas sum roden i ke ostanam PRAVOSLAVEN MAKEDONEC megutoa nema da gi pocituvam site onie koi posegnuvale i posegnuvat po mojata tatkovina bez razlika dali se pravoslavci ili ne.
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 20:48
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

A eve, bidejki na ovoj forum postovite na odredeni clenovi imaat nekoja cudna osobina sami od sebe da se dezintegriraat vo prostor i vreme ,ednostavno da gi snema bez traga i glas "bez nekoja pricina",mene nema da mi bide tesko da odvojam ekstra 2-3 min. da napisam ona sto veke bilo napisano...
Imeno,tuka ima odredeni lica koi tolku mnogu se vljubeni vo USA sto taa simpatija go nadminuva zdraviot razum i gi naveduva na gresni misli kako na primer kreiranje poveke razlicni juzeri se so cel da dadat ekstra glas vo "poll-ot".Zatoa, eve vi ja na uvid kompletnata sodrzina na rezolucijata koja bese razgleduvana vo Senatot na SAD....i normalno odobrena.Posebno obrnete vnimanie koj ja podnel taa rezolucija.

RESOLUTION

Kirca,sto rece? Aaaaa,Amerika ja sakas,toa li e ?? Tek ke ja sakas,cekaj,rano e uste....

sakas da kazes deka anketata e namestena?

oh paranojo... otvori se zemjo goltni gi...

Inaku okolu rezolucijata, mozam da kazam, da se molime na Boga (pa neka e i katolicki ili protestantski bog, koj ke upali toj) da ne pobedi Obama. Inaku, Makedonija go gubi najsilniot sojuznik, i vo takov slucaj ne ocekuva mnogu tezok period. Ne veruvam deka Makedonija ke iscezne, no ke se bara edna golema Patriotska Zrtva od site nas za da gi sprecime napadite na sosedite, koi vo toj slucaj bi bile podrzani (ili odobreni) i od SAD.

Najdobro ke bide da pobedi MekKejn, naslednikot na Bush, togas grcite mozat da se slikaat, a bogami i na srbite ne im gine uste edno 'tresenje tepisi' ako gi izglasaat radikalite.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 22:41
HA !! A bre se zezav za anketata,kako da e bitno sto veli toj rezultat,vo smisla kolku e regularen i validen...eve jas sega od dosada ke kreiram 15 akaunti i ke glasam za Rusija . I ?
Nego drugo mi e muabetov.Ne e bitno dali e SAD ili Rusija.Bitno e nie koj sme i sto sme, kolku ni dozvoluva sopstveniot kapacitet,um,zelba da prosperirame i da se razvieme vo opstestvo kakvo sto site nie bi sakale.Da trgneme prvo samite od sebe a za drugite da ne se grizime mnogu.Idealno bi bilo koga i so SAD i so Rusija(i EU sekako),kako dva najvlijatelni faktora na globalno nivo,bi ostvarile podednakva komunikacija i sorabotka.Ama toa tesko...A bas toa e ona sto mislam deka Srbite imaat vo plan.Mene nekako se mi mirisa deka site onie glavudzi od politickiot vrv na Srbija rabotat zaedno,a samo za javnost demek kevtaat eden na drug.
Mene ne mi e jasno kako navivacki razmisluvate vo stil srbite i rusite se sakaat,nie ke se sakame so SAD,itn...Se e interes.Licno mislam deka rusite gi boli leva patika za Kosovo.Isto e i so SAD i Makedonija.
Samo Srbija ima pred-dogovor za "Juzen tok" so malcinsko vlasnistvo za NIS,Rusite se oslobodeni od DDV,vo sporedba so site drugi zemji koi potpisale ramnopraven dogovor so Gasprom.Zosto?

Изменето од Duduk - 02.Мај.2008 во 22:41
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 22:48
bas za toj dogovor i zborev. toj dogovor e steten za srbija i toa e fakt.

a jas odamna zboram deka politikata e interes, a ne romantika. vie ste se zaljubile vo srbite i rusite, i slepi ste da vidite deka edinstveno so najbogata, najmoknata i momentalno najprijatelski raspolozena velesila makedonija moze da odi napred. tie finti so rusija probani se, i nikogas ne mu uspeale nikomu. samo pogledni gi trapavite srbi, ili izgubenite 200 milioni arapi i nivnata ruska podrska protiv izrael do kaj se stignati.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 23:05
Zosto e steten ?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 23:12
pa prasaj gi politicarite vo srbija zosto velat deka e steten.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Duduk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 00:31
A da gi prasam onie politicari sto velat deka,bas naprotiv,e mnogu isplatliv i korisen?A sto velis, da gi prasam onie politicari na koi ti mi sugeriras, zosto ne se gradi avtopatot Horgosh-Pozega ?!
Kire, se e toa sudir na partiski interesi,vo zavisnot kon koja opcija si naklonet,nivnite idei gi podrzuvas ....
Najdi go nekade TV duelot pomegu ministerot za infrastruktura na Srbija Velimir Ilic i ministerot za ekonomija i regionalen razvoj Mladjan Dinkic,kade sto,megju drugoto, diskutiraat tokmu za ovie dve temi,ke ti se razjasnat nekoi raboti.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Мај.2008 во 10:05
mene razjasneti mi se mnogu raboti.

tebe ne ti se razjasneti deka srbija se uste pravi politika bazirana na romantika. koga togas ke sfatat deka politikata ne e ljubovna vrska, tuku prostitucija. eee e togas ke mozat svoite interesi da gi branat. a dotogas, ke bidat samo eftina surovina i za zapadot i za rusija.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.