IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7980818283 242>
Автор
Порака
Omer El Faruk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:01
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

За сите овие работи имам пишувано, освен за последните две, а еве во претходниот пост си го кажав мислењето за нив. За останатото - за иконите, за почитта кон мртвите, за молитвите упатени кон светци итн... имам на долго и на широко пишувано.
А тоа што ЕвАнгелос мисли поинаку, тоа е негово право. Како што е мое да го имам ова мислење. Но... да не те чуди - ама и двајцата сме во право! Се додека и јас и тој го правиме тоа што го правиме и го следиме патот што го следиме со чисти срца и со идеја дека на тој начин подобро се посветуваме на Бога... Христијанството е Љубов и тоа е најсилниот закон, закон над законите. Другото - се само манифестации на таа Љубов.

Аха,значи така.Во твојов пост ти лежи одговорот за музиката во Исламот.

Значи што менува од Исламските постулати,тоа што некој не сака да слуша,а некој сака музика?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:06
Е видиш има огромна разлика... Разликата е во тоа што кај вас - за да бидеш прав муслиман, треба да постапуваш така како што постапувал Мухамед - а ако тој рекол дека не треба да има музика... тогаш некаде има грешка или недоразбирање...

На претходниот коментар, за новотариите - а зошто да не ги практикуваме?! Ниедна од тие работи не ја негира нашата вера, само ни помага при извршувањето на истата.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:09
Originally posted by Omer El Faruk Omer El Faruk напиша:

За сите овие работи имам пишувано, освен за последните две, а еве во претходниот пост си го кажав мислењето за нив. За останатото - за иконите, за почитта кон мртвите, за молитвите упатени кон светци итн... имам на долго и на широко пишувано.
А тоа што ЕвАнгелос мисли поинаку, тоа е негово право. Како што е мое да го имам ова мислење. Но... да не те чуди - ама и двајцата сме во право! Се додека и јас и тој го правиме тоа што го правиме и го следиме патот што го следиме со чисти срца и со идеја дека на тој начин подобро се посветуваме на Бога... Христијанството е Љубов и тоа е најсилниот закон, закон над законите. Другото - се само манифестации на таа Љубов.

Аха,значи така.Во твојов пост ти лежи одговорот за музиката во Исламот.

Значи што менува од Исламските постулати,тоа што некој не сака да слуша,а некој сака музика?

Pa ne bi rekol deka go ima odgvorot- ajde malku podobro vidi sto se e receno na temata za muzika i islamot i dajte bre vece ednas ne mesajte babi i zabi ako nemate k*rsumi ne pucajte so corci zasto drugata strana ce pomisli deka se vistinski.....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:10
Omer, porano gi praktikuvav tie novotarii, no sega otkako na ovoj forum mi se razjasnija nekoi raboti, povekje ne gi praktikuvam - osven nekoi za koi sto uste istrazuvam dali se ispravni ili ne vo duhot na hristijanstvoto.
Se nadevam deka i tebe ke ti se razjasnat nekoi raboti ako si go otvoris srceto i dusata i bez predrasudi ja pobaras vistinata.
Gledam se povikuvas na EvAngelos, no ne zaboravaj deka EvAngelos pisuvase i mnogu drugi raboti, a ne samo kontra novotariite Jas redovno gi citav i seuste gi citam negovite postovi i dosta nauciv i primeniv vo mojot zivot od niv. Se nadevam deka i ti ke go napravis istoto.
I bez nervozi, smireno i poleka.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:11

Е видиш има огромна разлика... Разликата е во тоа што кај вас - за да бидеш прав муслиман, треба да постапуваш така како што постапувал Мухамед - а ако тој рекол дека не треба да има музика... тогаш некаде има грешка или недоразбирање...

На претходниот коментар, за новотариите - а зошто да не ги практикуваме?! Ниедна од тие работи не ја негира нашата вера, само ни помага при извршувањето на истата.

Хахаха,ама рекол дека треба и да има нели?
Само зависи каква,кога и каде?

Нити осудувам, нити одобрувам, едноставно тоа не ми значи. Прашањето кое "копка" е - зошто има вековен спор во Христијанството по толку суштински прашања... сите овие работи кои вие ги практикувате Евангелистите ги отфрлаат и ги прогласуваат за ГОЛЕМ ГРЕВ,а со оглед на тоа што Христијани немаат ист вкус и исто разбирање..хмммм[/QUOTE]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:14
Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

Omer, porano gi praktikuvav tie novotarii, no sega otkako na ovoj forum mi se razjasnija nekoi raboti, povekje ne gi praktikuvam - osven nekoi za koi sto uste istrazuvam dali se ispravni ili ne vo duhot na hristijanstvoto.
Se nadevam deka i tebe ke ti se razjasnat nekoi raboti ako si go otvoris srceto i dusata i bez predrasudi ja pobaras vistinata.
Gledam se povikuvas na EvAngelos, no ne zaboravaj deka EvAngelos pisuvase i mnogu drugi raboti, a ne samo kontra novotariite Jas redovno gi citav i seuste gi citam negovite postovi i dosta nauciv i primeniv vo mojot zivot od niv. Se nadevam deka i ti ke go napravis istoto.
I bez nervozi, smireno i poleka.

Разликата помеѓу мене,тебе и ЕвАнгелос е следнава:

Ти си на почетокот,ЕвАнгелос во средината,а јас на крајот.

Значи,ти го читаш ЕвАнгелос,ЕвАнгелос ме чита мене,а јас го читам к*р,анот.Добро е што ги читаш неговите постови,се надевам дека многу брзо ќе стигнете кај мене.

Патот е трнлив,но,без нервоза,смирено и полека.
Кон врв
Pravoslaven Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Февруари.2008
Поени: 705
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslaven Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:24
hahaha EvAngelos te cital tebe hahaha samo laskaj si, pa da nokj e, nisto cudno i da sonuvas :)))

Ne, tuku razlikata pomegju mene tebe i EvAngelos e vaka

Ti (Omer) si na pocetokot, jas na sredinata, a EvAngelos najverojatno na krajot.
Ti citas k*ran (a go citas i EvAngelos - zatoa i go citiras ;) , jas go citam Ev, a jas i toj zaedno citame Biblija!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omer El Faruk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:27
Originally posted by Pravoslaven Pravoslaven напиша:

hahaha EvAngelos te cital tebe hahaha samo laskaj si, pa da nokj e, nisto cudno i da sonuvas :)))

Ne, tuku razlikata pomegju mene tebe i EvAngelos e vaka

Ti (Omer) si na pocetokot, jas na sredinata, a EvAngelos najverojatno na krajot.
Ti citas k*ran (a go citas i EvAngelos - zatoa i go citiras ;) , jas go citam Ev, a jas i toj zaedno citame Biblija!

Слушај што ти вели Омер,да не бидиш после изненаден.

Поздрави ми го пријателот Ев.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 00:31
Омер, не е во ред да даваш таков коментар за некој кој не е присутен во моментов и не може да одговори...
А инаку - тоа што има вековен спор - да, грешка е. И не е во ред да има. Треба да има разбирање и хармонија.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 16:44
Хармонија? Како тоа чудно звучи откако некои верници се послужија со “јазикот“ на половите органи. Но молам...мониторот трпи се.

Па така мили мои, ме интересира некој учен човек да ми го прокоментира ова:

"Narated Aisha: The Prophet [Muhammad] and I used to take a bath from a single pot while I was Junub [ritually impure]. During my menstruation, he used to order me to wear wear a skirt so he could fondle me. While in Itikaf [time of quiet religious devotion], he used to bring his head near me and I would wash it during my menses." (Sahih Bukhari volume 1, book 6, number 298)

1. Значи, колку е ова веродостојно?
2. А ако е, тогаш....какво е тоа однесување на Пророкот а.с. молам?

Благодарам.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 17:58
чекањечекањечекање

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:38
istoto ova raskazuvanje od Ajsa go imav pastirano uste pred 2 godini, za zal taa tema e izbrisana i nekolku pati togas i jas i Sard i Natalija baravme komentari....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:41
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

istoto ova raskazuvanje od Ajsa go imav pastirano uste pred 2 godini, za zal taa tema e izbrisana i nekolku pati togas i jas i Sard i Natalija baravme komentari....

Па тогаш е уште поинтересно....
Јас сепак имам мал стаж на форумов, и драго мио е што ова веќе било начнато.
Да се надеваме дека сепак некој ќе одговори.среќа

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Мај.2008 во 18:44
krvava tema, nema soтага

ne sakam trileri

Изменето од anakin - 02.Мај.2008 во 18:44
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7980818283 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,578 секунди.