![]() |
|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7778798081 242> |
Автор | |||||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Kaznata za ubistvo e SMRT.... Serijatskot kazneno pravo se razlikuva vo odnos na drugite....
Nemora posebno da istaknivas deka stanuva zbor za cedoubistvo. Mozebi vo naseto KP kaznata poradi toa bi mu bila pogolema, no vo islamot e JASNA precizna i koncizna - kaznata za ubistvo e SMRT!
|
|||||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||||
![]() |
|||||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
||||
A sto e kaznata spored serijatskoto kazneno pravo za toa sto go napravila devojkata vo slucaj da imala sansa da otide na serijatski sud i tamu da i se sudi?????
|
|||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||
![]() |
|||||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
||||
Советување и укажување на можните последици кои би можеле да настанат од таквиот брак.Може да добие притвор каде ќе и се даде доволно време и простор за таа да може убаво да подразмисли. |
|||||
![]() |
|||||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
||||
Omer, a sto e kaznata ako taa ne si go smeni mislenjeto? |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
![]() |
|||||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
||||
Ако таа не си го смени мислењето се смета за голема грешница.Никој никого со сила не може да убедува.Нема казна,единствено нејзе и преостанува покајанието. Изменето од Omer El Faruk - 01.Мај.2008 во 17:31 |
|||||
![]() |
|||||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
||||
Omer moram da priznam deka odamna nekoj volku iskreno i ubavo ne e dal odgovori kako tebe sekoja cest..... Imam uste edno prasanje ako ne se pokae togas sto ce stane so nea ?? |
|||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||
![]() |
|||||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
||||
,
Изменето од Halid ibn Velid - 01.Мај.2008 во 20:55 |
|||||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Ништо.Ќе чекаме на Судниот Ден Аллах џ.ш. да и ја врачи наградата. А можеби пак во меѓу време нејзиниот маж ќе прима Ислам.И ова не треба да се исклучува,кој знае.... Затоа: Аллах најдобро знае. П.С. Колку да не дојде до недоразбирање помеѓу браќата,овде не станува збор за апостазија во која се изрекува смртна казна. Смртна казна во Исламот се пропишува за оние отпадници кои јавно му штетат на Исламот и во моменти на војна,што е нормално и застапено во сите воени закони..Во нормални услови треба да разбереме еднаш засекогаш дека важи правилото НЕМА ПРИСИЛБА ВО ВЕРАТА.... Ај,ако имате уште некакви предрасуди ,Иншаллах во некоја друга прилика. Изменето од Omer El Faruk - 01.Мај.2008 во 21:08 |
|||||
![]() |
|||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||||
Да не требам случајно
![]() |
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Е кај си ти?
Дали знаеш како Библијата ја третира музиката,има или нема пасуси за тоа? Однапред благодарам. ![]() |
|||||
![]() |
|||||
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Ти благодарам!
![]() Цитатите се од Стариот Завет,има ли нешто од Новиот? Изменето од Omer El Faruk - 01.Мај.2008 во 22:57 |
|||||
![]() |
|||||
Pravoslaven ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
||||
bravo blueprayer!
![]() haha Omer, propadna tvojot obid od tipot "napadot e najdobra odbrana". Ocignedno e deka ti e krivo toa sto Muhamed vi ja zabranil muzikata, pa sega sakas toa da go vidis i vo hristijanstvoto. Epa zal mi e sto te razocaravme, vo hristijanstvoto muzikata ne e zabraneta, tuku blagoslovena rabota. |
|||||
![]() |
|||||
Pravoslaven ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
||||
Se razbira deka ima ![]() Vo evangelieto po Matej vo 26ta glava 30tiot stih pisuva deka otkako Isus i apostolite ispeale pesna, se kacile na Maslinovata gora. "I otkako ispeaa pesna, se kacija na Maslinovata gora" |
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7778798081 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |